Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

Big Bang

(1/20) > >>

daddy08:
Ar putea sa imi zica careva daca exista o teorie cu privire la ce a ramas in centrul universului dupa big bang?

Adi:

--- Citat din: daddy08 din Martie 13, 2009, 09:30:30 p.m. ---Ar putea sa imi zica careva daca exista o teorie cu privire la ce a ramas in centrul universului dupa big bang?

--- Terminare citat ---

Orice punct din Univers este centrul Universului.

Big Bangul nu a avut loc ca o explozie din viata noastra, in care diferite lucruri se indeparteaza de centrul exploziei prin spatiu. Inainte de Big Bang, nu exista spatiul. Imagineaza-ti un balon foarte mic. Apoi acesta se umfla foarte mult. Asta e teoria Big Bang-ului, faptul ca Universul este in expansiune si ca a inceput de la ceva foarte mic, mic cat un punct. Deci intrebarea ta nu are sens, nu este bine pusa.

daddy08:
Ai dreptate nu am pus bine intrebarea. Ce voiam eu sa zic este ca dupa cum uni oameni de stiinta spun ca universul ar fii sub forma unei gogoase sau a unui elipsoid. Eu ma intreb anume cel tine intro asemenea forma, oarecum sferica sau oricare alta. Tu sugerezi ca de fapt astai forma spatiu-timpului, dar asta ar insemna ca spatiu-timpul nu ii sub forma  plana asa cum am auzit in multe documentare.

Adi:
Ma bucur ca ai inteles. Spatiul timp ar fi plan doar daca nu ar exista nici o masa in Univers. Spatiul timpul este curbat. In practica, spatiu timpul este foarte aproape de a fi plat, dar nu este plat. Relativ la forma Universului, e mai complex, adica  nu este un balon 2D ca in experimentul nostru mintal. Dar da, asa cum un balon poate avea diferite forme (sferica, elipsoida, forma de sa), tot asa si Universul nostru poate avea mai multe forme. Care e forma exact nu stiu sa iti spun, trebuie studiata atent cosmologia.

jean:
 Nu vreau sa fiu rautacios dar eu nu cred ca a existat un Big Bang. Este parerea mea, dar si a altora. O ipteza... ca si big bangul.
Universul este o entitate ce contine mai multe planuri (dimensiuni) si este posibil ca el pentru prima data sa fi manifestat in alte dimensiuni nu in cea fizica. Dimensiunea fizica fiind un plan o consecinta a dezvoltari sale. Binenteles ca asa cred eu. Poate fi adevarat sau nu. In momentul de fata nu cred ca stie cineva.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă