Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

Memoriile nu sunt stocate in creier

<< < (2/3) > >>

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Martie 22, 2019, 06:25:48 p.m. ---Deci asteptarea era sa spui din prima ca nu il stii.
--- Terminare citat ---
De ce? Pentru orice nume auzi, tu stii instant daca cunosti o persoana cu acel nume sau nu?


--- Citat din: Cosmin_Visan din Martie 22, 2019, 06:25:48 p.m. --- Apoi venea explicatia: Intr-un calculator daca dati sa caute o informatie care nu exista, dureaza cateva minute pana iti da raspunsul, ca trebuie neaparat sa treaca prin toate inregistrarile, altfel n-are cum sa iti spuna de dinainte ca nu exista. Dar daca intrebi pe cineva despre o informatie pe care nu o are, stie instant ca nu o are. Daca memoriile ar fi in creier, ar dura minute, poate chiar ore (avand in vedere ca in pseudostiinta actuala se zice ca creierul stocheaza nu stiu cati petabytes) pana sa dati un raspuns. Dar raspunsul il stiti instant => memoriile nu sunt in creier.
--- Terminare citat ---
Tu prezinti acest argument la modul serios, sau faci bascalie aici?


e-

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Martie 28, 2019, 06:01:47 p.m. ---Pentru orice nume auzi, tu stii instant daca cunosti o persoana cu acel nume sau nu?

--- Terminare citat ---

Da.

Si poti lua orice alt exemplu. Cum ar fi: "Ai fost vreodata pe Everest ?". De unde stii instant raspunsul ?


--- Citat din: Cosmin_Visan din Martie 22, 2019, 06:25:48 p.m. ---Tu prezinti acest argument la modul serios, sau faci bascalie aici?

--- Terminare citat ---

Prezint la modul serios. Te invit sa detaliezi cu ce anume nu esti de acord.

valangjed:
Poate creierul este un "calculator" mult mai rapid.Sau accesarea datelor din memorie se face in mod diferit fata de calculatoarele electronice.

 "Demonstratia" ta pleaca de la prezumtia ca creierul este identic cu un calculator, acest lucru nu s-a demonstrat.

Cosmin_Visan:

--- Citat din: valangjed din Martie 29, 2019, 04:10:19 p.m. ---Poate creierul este un "calculator" mult mai rapid.Sau accesarea datelor din memorie se face in mod diferit fata de calculatoarele electronice.

 "Demonstratia" ta pleaca de la prezumtia ca creierul este identic cu un calculator, acest lucru nu s-a demonstrat.

--- Terminare citat ---

Tocmai, ca creierul nu e deloc un calculator, ba dimpotriva. Si nu e vorba de viteza, ca "instantaneu" nici macar nu are treaba cu viteza, ca asta ar presupune viteza infinita. Mai mult decat atat, in timpul life review-urilor pe care unii oameni le experimenteaza in timpul NDE-urilor, acestia nu isi aduc aminte doar viata lor, ci si cum viata lor i-a facut pe cei din jurul lor sa se simta, deci au acces nu doar la memoriile lor, ci si la memoriile celor din jurul lor.

valangjed:
Ce anume te face sa crezi ca memoria e accesata instantaneu?Cum "masori" asta?Poate e accesata intr-o femtosecunda.Nu s-a intamplat niciodata sa vezi o persoana si sa stai o perioada mai mare sau mai mica de timp pana iti amintesti cine este?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă