Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Limba română
La vânătoare de "ve-ţi, î-ţi şi a-ţi"
Sieglind:
Despre greşeli gramaticale sau de ortografie: exemple, comentarii, reguli etc.
Dacă nimeni n-a vrut în germană, trecem la română ;)
(M-au inspirat ăia din UK cu grammar ***) ;D
Sieglind:
puriu:
Nu m-as mira ca toate agramatismele ce bantuie liber sa ajunga intr-o zi norme. Academia nu creeaza reguli, ci constata ca o forma este frecvent utilizata si o declara tolerata, apoi alternativa, iar la urma intra in manuale.
Nasol!
Electron:
--- Citat din: puriu din Octombrie 24, 2012, 01:06:08 p.m. ---Nu m-as mira ca toate agramatismele ce bantuie liber sa ajunga intr-o zi norme.
--- Terminare citat ---
Pe mine m-ar mira foarte tare. Ce rost are sa introduci reguli contradictorii?
Daca se scrie corect "ati mancat" nu o sa se schimbe norma in "a-ti mancat" doar pentru ca niste agramati repeta asemenea erori fara incetare.
e-
Sieglind:
--- Citat din: Electron din Octombrie 24, 2012, 01:20:26 p.m. ---
--- Citat din: puriu din Octombrie 24, 2012, 01:06:08 p.m. ---Nu m-as mira ca toate agramatismele ce bantuie liber sa ajunga intr-o zi norme.
--- Terminare citat ---
Pe mine m-ar mira foarte tare. Ce rost are sa introduci reguli contradictorii?
Daca se scrie corect "ati mancat" nu o sa se schimbe norma in "a-ti mancat" doar pentru ca niste agramati repeta asemenea erori fara incetare.
e-
--- Terminare citat ---
Ai editat!
Când am citit mai devreme, credeam că vrei să mă testezi :D
Am de gând să vânez doar greşeli „gramaticale sau de ortografie”, eventual de punctuaţie: un biet typo nefiind altceva decât neatenţie, grabă, lipsă de preocupare pentru „estetica” unui text, tastatură înghesuită, degete boante, unghii prea lungi (sau proaspăt lăcuite)... whichever ::)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă