Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

Bioenergie. Cat de mult intelegem?

(1/26) > >>

07Marius:
Sunt multe cazuri ciudate de persoane cu abilitati deosebite care au rezultate deosebite in domeniul medical.
Un caz cunoscut la noi in tara este cel al Laviniei Tatomir. Imi amintesc de cand eram inca f. tanar cand au aparut primele stiri televizate cu Lavinia Tatomir. Am admirat de-atunci puterile ei si am incercat in fel si chip sa-mi explic cum este posibil. Intre timp am mai acumulat cunostinte si experienta, insa misterul ramane in continuare.

Cei care considera provocarile mintii un exercitiu si au cunostinte avansate de fizica, chimie si medicina, poate ne dau o mana de ajutor sa descifram ce este in spatele acestor abilitati.

Am cateva intrebari ptr. oricine considera ca merita sa intre in dezbatere pe aceasta tema:

1. Ce fel de forte se manifesta la nivelul palmei d-nei (deja) Tatomir care atrag orice fel de obiecte - metalice, ceramice, organice?

2. Fluxurile energetice din corpul uman, aura si starea de sanatate: mit sau adevar?

3. Telepatia si fiinte din spatiul cosmic: realitate sau inchipuire?

Ar mai fi si altele, dar cred ca deja avem destule... pe masa.

http://radiocatch22.com/lavinia-tatomir-jumatate-om-jumatate-extraterestru/
http://www.gandul.info/stiri/cum-sa-dai-viata-cu-palma-stanga-275583

Stiu ca oamenii precum Lavinbia Tatomir sunt deosebiti, sunt mult prea ocupati sa faca bine decat sa stea sa convinga scepticiii si ironicii ca sunt multe lucruri extraordinare in jurul nostru. Uneori alegem sa nu le vedem, din diverse motive: ingamfare, teama, infatuare intelectuala, sau altele. Eu vreau sa-mi depasesc conditia si sa discutam deschis fara patima despre aceste lucruri. Ce spuneti?

cristi:

--- Citat --- Eu vreau sa-mi depasesc conditia si sa discutam deschis fara patima despre aceste lucruri.
--- Terminare citat ---

Iti admir atitudinea de a vedea despre ce e vorba, insa nu si metoda :)
Personal, nu cred ca se poate vorbi nimic, ceea ce trebuie facut este pur si simplu verificat! Era odata revista Paranormal si ramamneam blocat cate "bazaconii" se spuneau acolo. Am vrut odata, ca student, sa vizitez o astfel de persoana, o fata din Craiova. Imi pare si acum rau ca nu am facut vizita aia...

Eu personal nu o sa particip la discutie, pentru ca nu cred in discutii. Daca insa iti iei inima in dinti si incerci sa testezi astfel de "claim"-uri ( o vizita Laviniei Tatomir de exemplu), sunt gata sa te ajut cu cunostintele necesare... Desigur, atunci trebuie luat in echipa si un iluzionist, care stie mai bine cum se pot masca lucrurile :) Nu pentru a ne lua la cearta desigur, ci pentru a putem confrunta realitatea si a vedea cu ochii nostri. Asa e, sau nu?

numai de bine
cristi

07Marius:

--- Citat din: cristi din Noiembrie 04, 2013, 01:31:06 p.m. ---Eu personal nu o sa particip la discutie, pentru ca nu cred in discutii. Daca insa iti iei inima in dinti si incerci sa testezi astfel de "claim"-uri ( o vizita Laviniei Tatomir de exemplu), sunt gata sa te ajut cu cunostintele necesare... Desigur, atunci trebuie luat in echipa si un iluzionist, care stie mai bine cum se pot masca lucrurile :) Nu pentru a ne lua la cearta desigur, ci pentru a putem confrunta realitatea si a vedea cu ochii nostri. Asa e, sau nu?

--- Terminare citat ---

Cristi,
mersi ptr. raspuns, il apreciez ca atare. Personal mi-as dori sa o cunosc pe Lavinia si poate si mai mult mi-as dori sa aflu mai multe despre experientele ei. Pe de alta parte imi dau seama cati stau la coada ptr. asta, sperand si ei la cateva clipe din timpul ei ptr. a se trata de diverse afectiuni. Tu daca ai avea astfel de abilitati ce-ai face: ai trata oamenii care au nevoie sau ai da satisfactie fiecarui sceptic, aratandu-i curiozitati pe care mintea lui nu le poate pricepe?

Daca totusi crezi ca ai putea aranja o inalnire cu Lavinia, eu promit sa o onorez.

cristi:

--- Citat ---Daca totusi crezi ca ai putea aranja o inalnire cu Lavinia, eu promit sa o onorez
--- Terminare citat ---
Eu locuiesc in strainatate, altfel chiar as organiza o astfel de intalnire.

Electron:

--- Citat din: 07Marius din Noiembrie 04, 2013, 01:43:15 p.m. ---Tu daca ai avea astfel de abilitati ce-ai face: ai trata oamenii care au nevoie sau ai da satisfactie fiecarui sceptic, aratandu-i curiozitati pe care mintea lui nu le poate pricepe?
--- Terminare citat ---
Eu daca as avea astfel de abilitati, mi le-as studia folosind metoda stiintifica sa vad ce pot afla despre ele, macar in pauzele intre sesiunile de tratament a celor nevoiasi.

Dar eu sunt unul din aceia putini care mai au inca incredere in metoda stiintifica, asa ca probabil ca nu te ajuta acest raspuns fiind nereprezentativ.

In rest, subiectul e ... interesant, dar fara date concrete ramane la stadiul de "datul cu parerea". Parerea mea este ca nu are rost sa ne dam cu parerea despre lucruri pe care nu le cunoastem si despre care nu avem suficiente date pentru analiza. Cu atat mai putin pe un forum stiintific.

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă