Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

Din ce sunt facute medicamentele?

(1/2) > >>

sumalan dorin:

 Salutari

Acum cateva secunde in timp sa ma relaxam cu o tigare si o cola mi-a trecut o idee prin cap ;D

Din ce sunt facute medicamentele?ce contin ele?

Va intreb deoarece nu sunt sigur daca ideea la care ma gandesc e buna :(

Cum ar fii sa existe medicamente din bacterii?Acum sa va explic cum m-am gandit organismul uman contine bacterii bune si rele cum ar fii daca am avea medicamente pe baza de bacterii care sa "lupte" cu bateriile nocive din organism sau din mediul inconjurator?

virgil 48:
  Deci acesta este locul unde scrii tu ce-ti trece prin cap. Nu vreau sa te intrerup!

sumalan dorin:


Virgil pe bune ca nu te inteleg,ce vrei sa sugerezi cu raspunsul tau? :(

Am spus ce idei imi trec prin cap ,de asemenea am pus o intrebare sau mai multe este ceva in neregula? :(

Te rog spune-mi neregula de a-mi exprima o idee sau mai multe care imi trec prin cap? :(

In cazul ca raspunsul tau anterior e o ironie fina nu te chinui sa raspunzi :(

tavy:

--- Citat din: Şumi din Iulie 24, 2012, 09:14:28 p.m. ---Cum ar fii sa existe medicamente din bacterii?Acum sa va explic cum m-am gandit organismul uman contine bacterii bune si rele cum ar fii daca am avea medicamente pe baza de bacterii care sa "lupte" cu bateriile nocive din organism sau din mediul inconjurator?

--- Terminare citat ---
Presupunând că este o greșeală de tastare și te referi la lupta cu bacteriile și nu cu bateriile, cum îți imaginezi tu că luptă bacteriile între ele? Eu îmi imaginez, nu sunt specialist, că unele din bacterii produc o substanță care este nocivă celeilalte specii. Dacă este așa de ce să nu administrăm direct substanța/antibioticul și să așteptăm să fie produsă de bacteriile ingerate ca medicament? Unde mai pui că bacteriile de ingerat cu medicamentul sunt greu de păstrat într-o formă viabilă, oricum mai greu decât o substanță care nu trebuie ținută în viață.

În altă ordine de idei, dar tangentă la discuție, am văzut mai de mult o emisiune în care se punea problema producerii unor viruși, pe cale genetică, care să atace doar un anumit tip de celule, respectiv cele canceroase. Părea o idee bună de vindecare a cancerului. Problema era, dacă-mi aduc bine aminte, că virusul respectiv trebuia proiectat pentru fiecare pacient în parte, ceea ce făcea ca costul tratamentului să fie astronomic.

puriu:
  Intr-adevar, in organism traiesc numeroase specii de bacterii nedaunatoare. In tubul digestiv cantitatea lor este uriasa (flora microbiana). Ajuta la digestie si impiedica dezvoltarea altor microorganisme. Numarul lor scade semnificativ in cazul administrarii de antibiotice. Pentru refacerea efectivului nu este necesara ingerarea de bacterii, ci hrana obisnuita, eventual cu un adaos de vitamine din complexul B.
  Ca medicamente nu se folosesc bacterii vii, dar unele fragmente ale bacteriilor se folosesc drept vaccinuri.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă