Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Medicină

Homeopatie.

<< < (2/7) > >>

07Marius:

--- Citat din: Şumi din Februarie 06, 2014, 12:09:51 a.m. ---Fara a dori raul nimanui ,in cazul ca autorii materialul "medicina vibrationala" s-ar imbolnavi ar apela la cunostintele prezentate de dansi pt a se vindeca de boala?

Daca cei ,care trebuie sa pregateasca tineri care sa ridice nivelul tarii in toate domenile sunt de natura autorilor "introducere in medicina vibrationala" atunci macar noi tinerii avem o scuza..

--- Terminare citat ---

Desi am trecut de momentul in care m-as putea incadra la grupa tineri, n-as putea spune ca sunt nici in varsta. Lasand deoparte amintirile, nu cred ca de scuze avem nevoie, oricate primaveri am duce in spate. Cred ca curiozitatea nu trebuie sa moara niciodata.

Referitor la acest domeniu, lucrurile sunt complicate deoarece presupune combinarea a mai multor specialitati de cercetare pentru a putea da un raspuns agreat de stiinta: medicina, biologie celulara, fizica, farmacologie, chimie, statistica si nu la modul general ci la un nivel avansat in multe din aceste domenii. Un singur individ nu poate razbi in acest context, este nevoie de munca in echipa, finantare importanta si prin urmare de voiinta de a lamuri lucrurile. Acest lucru inca nu se indeplineste decat poate izolat in anumite situatii particulare.

Lucrurile acestea le-am dezbatut in topicul:Bioenergie. Cat de mult intelegem?
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4558.120.html

Despre homeopatie, studii stiintifice aici este un material de start pentru studiat:
http://www.downloads.imune.net/medicalbooks/Scientific%20Research%20In%20Homeopathy%202012.pdf

Despre acupunctura, uite aici ce se spune:
"So scientific investigations can tell us when acupuncture works, but can they tell us how it works?
... According to this view, Qi is a mystical force that cannot be sensed or observed — and because science focuses on testing ideas about the natural world with evidence obtained through observation, these aspects of acupuncture can't be studied by science."
http://undsci.berkeley.edu/article/acupuncture
Impresia mea, este ca recent se contureaza tot mai mult cum functioneaza forta misterioasa Qi d.p.d.v. stiintific. Pentru asta trebuie inteles ce se intampla la nivelul celulei d.p.d.v. al activitatii electrice intre componentele acesteia, poate in special la nivelul membranei.

Referitor la medicina vibrationala, este o extensie a acupuncturii chinezesti deoarece poate masura fizic, activitatea electrica la nivelul diferitelor organe ale corpului. Asa cum mecanicul din gara ciocaneste rotile de tren pentru a depista eventuale fisuri, crapaturi in roata care isi modifica sunetul\vibratia in aceasta situatie, in mod asemanator organele interne raspund pe diferite frecvente la stimuli electrici pe o anumita frecventa si astfel sa depistezi o functionare anormala a acestora, identificand afectiuni care inca nu se manifesta clinic. O chestie clara, simplu principial insa inca neinteleasa de multi care profeseaza in acest domeniu.
Sunt convins ca pe viitor, lucrurile vor deveni mult mai clare, acest tip de medicina luand amploare.

sumalan dorin:

 Un singur lucru am invatat din forumul acesta :Orce dar absolut orce se pune la indoiala ,indiferent de autoritatea exponentului,indiferent de referinte.Pentru a crede ,ceva anume (idee,teorie,dovada) trebuie dovedit si iar dovedit conform cu realitatea inconjuratoare.

Pentru a nu cadea in capcana falsificatorilor de orce tip ,prefer sa cred doar ce s-a demonstrat si se poate demonstra.

sumalan dorin:
Asa arata "minunata" "stiinta homeopata" si nu o zic eu sau altul ca mine,o zice ScienceDump .Cam greu de crezut ca sunt platiti de marile companii si alte asemenea pe langa asta nr destul de mare de distriburi pe...facebook.

https://www.facebook.com/sciencedump/photos/a.296290153732762.90161.111815475513565/1035701059791664/?type=1&pnref=story

valangjed:
In aceasta carte literele sunt diluate homeopatic dar raman in memoria hartiei.Nu? :D :D

sumalan dorin:
E buna replica ,imi place are umor fin.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă