Rezolvare de probleme / teme pentru acasă > Matematică

Ajutor exercitiu algebra clasa a 7-a

(1/3) > >>

crisu:
Buna tuturor

Nu stiu sa fac acest exercitiu. Ma puteti ajuta? Very Happy

Fie multimea A = {x apartine lui Z, (5x+7)/(2x+1) sa apartina lui Z}. Determinati elementele multimii A.

Va multumesc!

Numai bine va doresc!

Adi:
Buna, inainte sa te ajutam trebuie sa ne arati ce ai incercat tu, iar daca nu stii nici macar sa incepi, sa ne arati ca intelegi de la ce capitol este, ca ai citit teoria din carte si acolo, orice, chiar si gresit, pe care le-ai incercat.

zec:
Iti ofer o indicatie doar.O fractie e numar intreg daca numitorul imparte numaratorul,deci incearca sa scri acel numarator astfel incat sa scoti intregi din fractia aia si daca reusesti numaratorul care va ramane iti va oferi noi informatii care au legatura cu ce am afirmat la inceput.

crisu:
buna

ce rapizi sunteti

pai, ce am incercat eu:

- stiu ca numaratorul trebuie sa se imparta la numitor, daca numaratorul era un numar, stiam sa o fac, numitorul trebuia sa apartina divizorilor numaratorului

- am incercat sa scriu numaratorul astfel incat sa scot intregii din fractie, cum ai zis si tu zec, si mi-a ramas fractia (x+5)/(2x+1)

aici nu mai stiu ce sa-i fac :D

b12mihai:
Crisu!!! Ce inseamna ca numaratorul e divizibil cu numitorul ??? Mai stii si proprietatea conform careia orice numar e divizibil cu el insusi ??? De aici problema ar trebui sa iasa..

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă