Diverse > Probleme de perspicacitate
Probleme propuse de perspicacitate si resurse de pe Internet
b12mihai:
Pentru ca Adi m-a intrebat de probleme de perspicacitate si de site-uri unde pot fi gasite astfel de probleme, mi-am amintit ce am gasit mai demult: Project Euler este un site cu probleme ce pot fi rezolvate fie matematic, fie cu ajutorul algoritmilor (deci cu ajutorul programarii) . Sunt multe probleme, de la usoare la dificile si sunt facute pentru cei dornici de provocare, pasionati de matematica si de programare.
De asemenea, desi am inteles ca a a mai fost un topic similar, la acest topic as dori sa fie postate site-urile cu probleme de perspicacitate sau probleme propuse/gasite de voi.
Adi:
Excelenta initiativa, Ghotik! Intr-adevar, acum cateva luni am realizat timp de o luna concursuri de perspicacitate sambata, dar de atunci nu am mai avut timp si am abandonat proiectul. Acum, pentru cei interesati, va invitam sa puneti probleme si raspunsuri in acest topic. Proiectul Euler pare sa fie o sursa de intrebari interante in acest sens.
Si pentru incalzire, iata Ghotik mi-a propus pe messenger urmatoarea problema, dar pare mai mult precum cea cu intrebarile la care se raspunde cu "da", "nu" si "irelevant".
"Un cowboy intra intr-un bar si ii cere barman-ului un pahar cu apa. Barmanul scoate un pistol si il orienteaza catre cowboy. Cowboy-ul ridica mainile si barmanul lasa pistolul jos, fara sa il impuste. Cowboy-ul ii multumeste barmanului foarte mult pentru fapta care a facut-o acesta si pleaca. De ce i-a multumit cowboy-ul barmanului?"
darieglobur:
Pentru ca, speriindu-l cu pistolul, l-a scapat de sughiţ! ;D
b12mihai:
Corect raspunsul lui darieglobur :) .
darieglobur:
Buna!
Am intrat pe forumul asta despre care, la prima vedere, as avea numai cuvinte de lauda, si m-am oprit si eu acolo unde am crezut ca stiu sa dau o replica ;D. Eh, acum, fie vorba intre noi, mi-ar fi placut ca aceasta sectiune, a problemelor de perspicacitate, sa fie mai animata :).
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă