Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei
Ce este timpul
atanasu:
Hai sa ma bag si eu aici .asta o mai fac atunci cand uitandu-ma la lista celor care urmaresc subiecte, mai vad un titlu care ma atrage. Nu vreau sa relansez discutia, caci daca eram la lansarea ei pe aici, incercam sa o inchid de atunci spunand ca dupa Kant Timpul si spstiul sunt categorii filozofice date aprioric intuiei noasrte si la asta ce poti adauga ? Ei bine am spus eu zilele astea, pe unde nici nu mai stiu, ca poate mai adanci decat acestea doua ar putea fi unele legate de ele sau fiind o alta exprimare a lor, dar mi se pare mie mai aproape de adancul ultim si anume ar fi Miscarea si Repaosul si ma gandesc si la Eminescu cu Luceafarul lui.
Mai pot spune ca spatiul de fapt fiind ceva ce n-l putem constata in simultaneitatea sa in sensul locului geometric al tuturor existentelor in acest moment, pot insa spune ca spatiul constatabil in orice moment este infauratoarea pe axa timpului a tuturor acestor simultaneitati ajungand deasemeni la Eminescu cu poezia lui La Steua.
Noapte buna tuturor celor ce vor da navala sa ma citeasca in noaptea asta si in rest tuturor numai bine. :)
Navigare
Du-te la versiunea completă