Diverse > Probleme de perspicacitate
Algoritm de rezolvare cub Rubik...
EllaKosta:
Exista si rezolvari simple. Incepi cu o fata, care vrei, numai s-o aranjezi corect inclusiv pentru laterale. Apoi pentru braul de mijloc e suficient sa retii o singura succesiune de miscari. Pentru ultima fata mai ai nevoie de cateva succesiuni (una pentru cruce, una pentru colturi, plus cate una pentru intoarceri). In total cu 5-6 succesiuni retinute il poti face in cateva minute.
Din pacate nu-ti pot da si succesiunile, nu le mai stiu pe de rost, sunt ani buni de cand nu m-am mai jucat cu cubul Rubik. Dar le am notate undeva, o sa revin daca netul nu te multumeste.
Exista liste intregi de succesiuni de miscari pentru diverse situatii. Daca ajungi sa le retii pe toate il poti rezolva foarte rapid. Ca sa il rezolvi pur si simplu nu e nevoie decat de foarte putine, pe care le aplici succesiv pana iese.
chimistul:
Salut!
Eu stiu un algoritm care schimba intre ele doua muchii adiacente, si trei colturi de pe aceeasi fata. Si e suficient in orice pozitie ar fi cubul. Bafta! ;D
Electron:
Si cam de cate ori trebuie sa aplici formula asta, in medie, pentru a rezolva cubul?
e-
Navigare
Du-te la versiunea completă