IT şi electronică > Software

Evolutia artificiala ar putea duce la inteligenta artificiala ?

(1/1)

morpheus:
Cand spun evolutie artificiala ma refer la un set de reguli similar ca filozofie mecanismelor care stau la baza selectiei naturala, reguli implementate cu ajutorul unor algoritmi in diferite aplicatii software si care reguli conduc in timp la entitati virtuale din ce in ce mai performante in ceea ce priveste realizarea anumitor taskuri.

Conceptul este foarte bine descris in acest clip.

In cazul prezentat in film algoritmii implementati duc in cateva generatii la "personaje" grafice care se misca si reactioneaza din ce in ce mai realist, mai apropiat de felul in care ar face-o niste personaje reale.

Totul se petrece prin intermediul unui mecanism similar selectiei naturale. Este generat aleatoriu un set de personaje cu diverse caracteristici, apoi computerul le selecteaza pe cele care manifesta cele mai bune performante in realizarea anumitor taskuri, le elimina pe celelalte si le permite celor alese sa se reproduca. Cum anume nu se spune, dar se pot imagina o serie de metode de a programa asa ceva. Totul se desfasoara repetitiv, pana cand, in cateva generatii, se ajunge la obiecte CGI care se misca din ce in ce mai realist.

Practic este vorba, in interpretarea mea, de o modalitate de a obtine "emergenta", deci aparitia unor proprietati cu totul noi ale obiectelor create pe computer. Autorii filmului spun ca despre asta ar fi vorba in acest caz. Chiar despre asta sa fie vorba acolo? Algoritmii respectivi dau nastere unor entitati ale caror proprietati sunt dincolo de previziunile programatorului?

Vazand acest film ma intrebam daca aceasta abordare, de a pune laolalta evolutia si sistemele complexe, ar putea fi calea catre aparitia inteligentei artificiale...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă