IT şi electronică > Software
problema gravitatie
florin_try:
Iata cum arata traiectoriile planetelor in jurul Pamintului. In origine (0,0) e Terra.
1. Mercur cum ar fi vazut de pe Terra:
2. Venus in Jurul terrei:
3. Marte in jurul Terrei:
4. Si in fine Jupiter in Jurul Terei:
Voi reveni cu o versiune interactiva ce va face animatie, probabil in java (caci tot urasc acest limbaj) in care parametrii de executie (numar planete, masa fiecarei planete, viteza animatie) sa fie introdusi si modificati interactiv in timpul executiei.
Adi:
Foarte frumoase grafice.
In Java ce imi imaginez eu ca trebuie vazut este sistemul solar vazut de un observator de sus din afara sistemuliu solar. Avantajul in Java este ca poate rula pe orice browser si oricine poate schimba parametri. Asa devine o unealta educationala pentru scoala. Elevii vor putea chiar sa schimba valoarea constantei gravitationale si sa vada cum ar evolua sistemul solar atunci. Asta chiar ar fi educativ ...
florin_try:
Cum as putea include un applet java .class ?
E posibil prin bb-coduri?
Adi:
--- Citat din: florin_try din Mai 27, 2010, 05:34:53 a.m. ---Cum as putea include un applet java .class ?
E posibil prin bb-coduri?
--- Terminare citat ---
Am adaugat extensia "class" ca permisa la atasamente la posturi.
florin_try:
Nu cred ca mi-am dat seama, era interesant daca putea fi pus pe forum asa incit cineva deschide sa vada animatia. Probabil trebuiesc privilegii de administrator... In html appletul se acceseaza prin <applet></applet>, credeam ca se poate si cu bb-coduri, aparent nu sau nu e asa simplu.
nevermind, insa atasez o arhiva zip.
Arhiva trebuie dezarhivata si fisierul index.html din noul folder test1 creat la de-zipare trebuie deschis intr-un browser java enabled.
Daca totul e OK (adica java instalat si fisierul index.html deschis cu modzila (de exemplu) ) atunci o animatie ar trebui sa inceapa, cu un fel de sistem solar definit cam la intimplare.
Drag cu mousul dreapta e rotatie, drag cu mousul stinga e mutare, si rotita de la mause e zoom dar vad ca l-am pierdut in browser.
(daca apletul e rulat din eclipse ( http://www.eclipse.org/ - vezi IDE pentru java )sau netbeans ( www.netbeans.org/ ) evenimeentele de la rotita mousului sunt ascultate corect - vezi http://bugs.sun.com/bugdatabase/view_bug.do?bug_id=6516675 ; nu am avut timp de workaround )
Codul ar fi desigur o versiune de plecare ..... basic ... abc-ul .... scheletul de plecare ... o animatie + basic Mouse control.... cine stie programare stie bine la ce ma refer.... mai departe trebuie adaugat o modalitate de a modifica parametri de intrare, viteza animatie, si multe altele, nu e greu dar consuma timp, aam sa mai agaug in weekend cite ceva.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă