IT şi electronică > Software

Tangente despre limbajul de programare C++

<< < (2/6) > >>

Adi:
In C++ poti face tot ce poti face in C, plus chestii noi. De aia ii zice C plus si inca in plus. Totusi, se recoamanda noilor incepatori nici sa nu invete ce se poate face in C, ci doar ce aduce nou C++. Noua asa ne-au spus la cursul de C++ de la Fermilab.

Adi:

--- Citat din: Adi din Noiembrie 19, 2009, 08:18:26 p.m. ---Acum vad ce a spus HarapAlb si are dreptate. Mihai, iti sugerez sa refaci programul folosind o clasa care are functii care dau acele raspunsuri. Cum si eu ma lupt cu C++ pe care il folosesc la cercetare, putem sa incercam impreuna si sa ne ajutam unul pe altul. Si asa vei avea un exemplu concret de cum folosesti o clasa sa faca o chestie simpla. Si asa inveti programare adevarata, pe obiecte si vei intelege puterea ei. Ce zici?

--- Terminare citat ---

Am scris cod intr-un fisier care foloseste o clasa Equation care apoi are o metoda (o functie) care sa calculeze si sa printeze solutiile. Apoi in acelasi fisier ai metoda main, care creeaza (defineste) un obiect de tip Equation si il initializeaza cu cele trei valori ale constantelor a, b, c. In acelasi timp (in metoda constructor), aceste valori a, b, c sunt salvate in variabilele interne obiectului a_, b_, c_, iar totodata este calculata o alta variabile interna d2_ care este delta la patrat. Obiectul eq de tip Equation stie despre el aceste valori si ti le poate returna cu o comanda de genul eq.GetA(); si iti poate printa solutiile. In functie de faptul daca d2_ e mai mic sau mai mare ca zero, iti afiseaza starea solutiilor.

Fisierul este atasat. Nu am calculat toate diversele caracteristici ale functiei pe care le are Gothik in fisierul lui. S-a vrut a fi un model simplu, care merge, pe care apoi sa poata dezvolta el sau altii.

Daca aveti feedback, este binevenit. Poate il putem pune chiar pe acel site, daca poate ajuta pe cineva.

HarapAlb:

--- Citat din: gothik12 din Noiembrie 19, 2009, 08:06:47 p.m. ---Interesant e ca HarapAlb nu e primul care imi spune...si aia la dreamincode.net mi-au spus ca programez cam demodat...

--- Terminare citat ---
Nu programezi demodat, e programare in C. Trecerea la programare orientata pe obiecte nu se face peste noapte pentru ca trebuie sa-ti schimbi modul de gandire. La fel mi s-a intamplat si mie cand am trecut de la C la C++. Incearca sa citesti Thinking in C++ de Bruce Eckel, are si exercitii  :)

b12mihai:

--- Citat din: Adi din Noiembrie 19, 2009, 08:18:26 p.m. ---Acum vad ce a spus HarapAlb si are dreptate. Mihai, iti sugerez sa refaci programul folosind o clasa care are functii care dau acele raspunsuri. Cum si eu ma lupt cu C++ pe care il folosesc la cercetare, putem sa incercam impreuna si sa ne ajutam unul pe altul. Si asa vei avea un exemplu concret de cum folosesti o clasa sa faca o chestie simpla. Si asa inveti programare adevarata, pe obiecte si vei intelege puterea ei. Ce zici?

--- Terminare citat ---

De acord, dar nu am invatat niciodata asa ceva, nici macar individual (sincer, pentru ca nu m-am preocupat de domeniu, mi-a placut mai mult dezvoltarea web si programarea pentru web ;D ). Crede-ma ca am incercat sa citesc si sa inteleg codul pe care l-ai propus tu insa nu am citit deloc despre chestiunile pe care tu le folosesti acolo.

--- Citat din: Adi din Noiembrie 19, 2009, 08:51:17 p.m. ---In C++ poti face tot ce poti face in C, plus chestii noi. De aia ii zice C plus si inca in plus. Totusi, se recoamanda noilor incepatori nici sa nu invete ce se poate face in C, ci doar ce aduce nou C++. Noua asa ne-au spus la cursul de C++ de la Fermilab.

--- Terminare citat ---

Vezi tu...asta e diferenta dintre noi si straini. La noi, profii de informatica nu prea vor sa se adapteze la ce e nou. Ne invata si ajungem sa scriem codurile asa cum le-am scris eu (colac peste pupaza iti zice ca e C++  :o )...Merge treaba, macar inteleg cate ceva de prin cartile in romana,dar cand vine vorba sa ma adaptez la ce e nou imi este greu si se irosesc timp si energie aiurea pentru adaptare. Bine, eu unul daca invat intai C, apoi C++ ma prind repede, pentru ca nah...exista o oaresce legatura intre ele, C++ s-a dezvoltat pe baza lui C, nu?

--- Citat din: HarapAlb din Noiembrie 21, 2009, 10:14:42 a.m. ---Nu programezi demodat, e programare in C. Trecerea la programare orientata pe obiecte nu se face peste noapte pentru ca trebuie sa-ti schimbi modul de gandire. La fel mi s-a intamplat si mie cand am trecut de la C la C++. Incearca sa citesti Thinking in C++ de Bruce Eckel, are si exercitii  :)

--- Terminare citat ---

Multumesc de carte si de clarificari (o sa am ce studia, e excelent ca are exercitii, altfel nu stiu cum as putea invata, decat exersand si aplicand...asa m-am invatat, nu stiu daca e bine). Uite...alta curiozitate: stiati ca ce invatati la scoala e, de fapt C, nu C++? :D Chiar, ca am vazut ca si Adi si Mihnea si HarapAlb ziceau ceva pe aici: e un mod "total diferit" de gandire in C decat in C++, sau care e treaba?

Adi:

--- Citat din: HarapAlb din Noiembrie 21, 2009, 10:14:42 a.m. ---
--- Citat din: gothik12 din Noiembrie 19, 2009, 08:06:47 p.m. ---Interesant e ca HarapAlb nu e primul care imi spune...si aia la dreamincode.net mi-au spus ca programez cam demodat...

--- Terminare citat ---
Nu programezi demodat, e programare in C. Trecerea la programare orientata pe obiecte nu se face peste noapte pentru ca trebuie sa-ti schimbi modul de gandire. La fel mi s-a intamplat si mie cand am trecut de la C la C++. Incearca sa citesti Thinking in C++ de Bruce Eckel, are si exercitii  :)

--- Terminare citat ---

Mersi mult, am luat-o si eu si pare foarte faina. Chiar imi trebuia zilele astea asa carte, cand studiezi C++ mai aprofundat, pentru a imi folosi la scris cod pentru cercetarea mea.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă