IT şi electronică > Software

Tangente despre limbajul de programare C++

<< < (6/6)

Adi:

--- Citat din: florin_try din Februarie 07, 2010, 09:43:06 a.m. ---Dar Hamiltonianul sistemului nu trebuie sa se conserve? Asta e primul lucru care sa il verifici: cit de bine ti se conserva energia totala a sistemului. Functie de asta hotarasti cit de mic iei pasul de integrare numerica.

--- Terminare citat ---

Interesant, nu stiam. Eu am ales pasul dupa ochi, pana am vazut ca traiectoria se inchide. In special am ales o zi pasul de integrare.


--- Citat din: florin_try din Februarie 07, 2010, 09:43:06 a.m. ---Am impresia ca tu folosesti un algoritm de integrare f.f. rudimentar. Nu pare ca e reversibil in timp (alegere f. nefericita).
Porneste de la starea finala, schimba semnul timpului si vezi daca ajungi la conditia initiala.

--- Terminare citat ---

Interesant si asta. Intr-adevar, am folosit algoritmul de baza al Naturii cu un  pas de 1 zi. Nu stiam ca exista aceste metode. Mersi.


--- Citat din: florin_try din Februarie 07, 2010, 09:43:06 a.m. ---Vezi si linkurile:
http://en.wikipedia.org/wiki/Verlet_integration
http://en.wikipedia.org/wiki/Runge%E2%80%93Kutta_methods
Daca arati codul ar fi mai simplu.

--- Terminare citat ---

Ar fi mai simplu sa ce?

florin_try:
OK, ruleaza codul pentru 100ani, 1000ani, pina la 100,000 ani (sau 1 milion ani daca).
Obtii traiectorii stabile (circulare/elispoidale) sau spirale?

Adi:

--- Citat din: florin_try din Februarie 07, 2010, 06:38:29 p.m. ---OK, ruleaza codul pentru 100ani, 1000ani, pina la 100,000 ani (sau 1 milion ani daca).
Obtii traiectorii stabile (circulare/elispoidale) sau spirale?

--- Terminare citat ---

Inteleg ideea ta. Numai ca ar trebui sa stiu foarte precis parametrii planetelor pentru a putea macar incerca o simulare pe o durata foarte lunga. De exemplu eu am luat la momentul zero toate planetele ca fiind pe axa mare si plecand in sus. Ca sa fie usor de pus datele de intrare. Si am pus raza si viteza medie a lor in jurul Soarelui. Cu astfel de date, oricat de precis ar fi calculul, tot ar devia de la stabilitate intr-un interval scurt de timp, cred. Caci si planetele se influenteaza intre ele. Dar ce as putea incerca este cu o singura planeta  in jurul Soarelui si sa vedem dupa cat timp nu e stabila.

Acum sunt foarte ocupat, dar la vara sper sa studiez asta mai in detaliu si sa fac un Java Applet sa se vada si grafic.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă