IT şi electronică > Software

Tangente despre limbajul de programare C++

(1/6) > >>

b12mihai:

--- Citat din: HarapAlb din Noiembrie 19, 2009, 01:10:29 a.m. ---
--- Citat din: gothik12 din Noiembrie 17, 2009, 06:30:06 p.m. ---Eu de exemplu nici acum nu am inteles foarte multe chestii din C++ (cum ar fi recursivitatea sau backtracking-ul - ce-i drept nici nu mi-am dat silinta sa le studiez profund), ...
--- Terminare citat ---
Recursivitatea si backtracking-ul sunt tehnici de programare, nu au de-a face cu limbajul C++, ele putandu-se folosi si in C, Pascal... Recursivitatea tine de modul cum este implementat limbajul, mai precis daca suporta apeluri recursive, din cate imi amintesc limbajul Basic-ul nu accepta apeluri recursive.

--- Citat ---Uite un exemplu de program C++ cu functia de gradul 2 facut de mine...
--- Terminare citat ---
Ce ai facut tu acolo nu e C++, ci e C cu 'cin' si 'cout', de altfel se poate scrie la fel de eficient si in Basic. Vorbim de C++ cand avem programare orientata pe obiecte (mosteniri, clase, functii virtuale...). Daca ai fi folosit o clasa "Ecuatie" cu metodele ei gen AreSolutii(), Rezolva(), era alta treaba.

--- Terminare citat ---

Ok, atunci la scoala de ce ne spune ca ala e C++ ? Inseamna ca tot ce am invatat la scoala e de fapt C, iar recursivitatea si backtrackingul (am sa caut exemple concrete din manualul de informatica de a XI-a si din caietul de informatica, dar nu le am acum la indemana) ne-a invatat la scoala, la orele de informatica la C++....ce mai informatica facem in scoala romaneasca :o

bbb:
Chiar, daca asta nu e C++, de ce ni se spune la scoala ca e C++ ?...

b12mihai:
Interesant e ca HarapAlb nu e primul care imi spune...si aia la dreamincode.net mi-au spus ca programez cam demodat...Adevarul este ca inca nu suntem in secolul XXI cu informatica...daca invatam pe Borland 3.1 care e depasit demult...in fine...

Adi:
Acum vad ce a spus HarapAlb si are dreptate. Mihai, iti sugerez sa refaci programul folosind o clasa care are functii care dau acele raspunsuri. Cum si eu ma lupt cu C++ pe care il folosesc la cercetare, putem sa incercam impreuna si sa ne ajutam unul pe altul. Si asa vei avea un exemplu concret de cum folosesti o clasa sa faca o chestie simpla. Si asa inveti programare adevarata, pe obiecte si vei intelege puterea ei. Ce zici?

Mihnea Maftei:

--- Citat din: Bianca Sala din Noiembrie 19, 2009, 08:04:39 p.m. ---Chiar, daca asta nu e C++, de ce ni se spune la scoala ca e C++ ?...

--- Terminare citat ---

Pai, asta e C++, numai ca Gothik nu a folosit in programul lui (aproape) nimic care sa nu fie in si in C.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă