Diverse > Probleme de perspicacitate
Intrebare de logica
DJAnoniM:
mi se pare interesanta , dar nu inteleg cum a rezolvat-o ? se poate sa imi explice cineva ? prin calcul matematic ?
Adi:
--- Citat din: DJAnoniM din Ianuarie 21, 2011, 02:15:46 a.m. ---mi se pare interesanta , dar nu inteleg cum a rezolvat-o ? se poate sa imi explice cineva ? prin calcul matematic ?
--- Terminare citat ---
E foarte interesanta, dar nu se rezolva prin ecuatii matematice. Da, este un calcul in spate, dar practic problema asta face parte din cele pare care nu le rezolvi, dar le aflii rezolvarea din culegere de probleme celebre de logica. Exista si in Romania din astea, dar la anticariate, ca se publicau in comunism.
HarapAlb:
--- Citat din: DJAnoniM din Ianuarie 21, 2011, 02:15:46 a.m. ---mi se pare interesanta , dar nu inteleg cum a rezolvat-o ? se poate sa imi explice cineva ? prin calcul matematic ?
--- Terminare citat ---
Rezolvarea se bazeaza pe logica, de fapt nu stiu daca se poate determina printr-o singura incercare care este sacul cu monezi mai grele.
b12mihai:
Problema e una "clasica", si da, rezolvarea este cea pe care a spus-o chimistul. Nu e "matematica pura", adica niste calcule pe care sa le demonstrezi. E mai mult problema de logica.
HarapAlb:
--- Citat din: gothik12 din Februarie 10, 2011, 10:57:02 a.m. ---Problema e una "clasica", si da, rezolvarea este cea pe care a spus-o chimistul.
--- Terminare citat ---
In enuntul problemei nu se specifica daca poti scoate monezi din sacii respectivi, si apoi ai la dispozitie o balanta, nu un cantar.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă