Forumul Scientia

Geologie, mediu şi ştiinţe planetare => Incalzirea globala: efecte si cauze => Subiect creat de: Adi din Iulie 21, 2008, 10:38:13 p.m.

Titlu: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: Adi din Iulie 21, 2008, 10:38:13 p.m.
Iata ca nemtii au si realizat captarea dioxidului de carbon in sol:

http://www.gandul.info/stiinta-si-tehnologia/germania-a-inaugurat-primul-depozit-subteran-de-dioxid-de-carbon.html?4588;2751548

Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: admin din August 07, 2008, 04:42:39 a.m.
Copacii artificiali

Iar altii au construit niste aparate care capteaza aerul, il filtreaza de CO2 si elimina apoi aerul fara CO2. Sunt un fel de copaci artificiali.

http://www.adevarul.ro/articole/copacii-artificiali-pot-reduce-gazele-cu-efect-de-sera/353788
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: silvi din Septembrie 23, 2008, 02:57:54 p.m.
in legatura cu, "copacii artificiali" - pe site scrie de ingroparea CO2 in sonde petroliere goale. afacerea ar putea deveni profitabila daca s-ar imbutelia in recipienti (buteli, tuburi etc.), care ulterior sa fie vanduti.
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: Adi din Septembrie 23, 2008, 03:18:24 p.m.
Bine ai venit pe acest forum, Silvi! Vobesti de vinderea ce buletii de CO2 pentru companii de bauturi garbogazoase, precum Coca Cola? Da, s-ar putea vinde lor, e sigur, intrebarea e cat la suta din CO2-ul emis in lume ar putea fi consumat de Coca Cola, ma gandesc ca ar fi infim ... Dar si cantitatea ce am pune-o noi in sol ar fi tot mica, asa ca e o idee de investigat si de ce nu, de facut bani ...
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: mm din Septembrie 25, 2008, 08:20:26 p.m.
Se pare ca prea putini se gandesc /si actioneaza/ in sensul NEproducerii de bioxid , ca masura salutara pentru planeta , si in acest sens avem exemplul SUA care emite in aer ~70% din bioxidul de carbon produs de toata "planeta industriala" .
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: Adi din Septembrie 26, 2008, 12:48:18 a.m.
Gandeste tu si implementeaza si anunta-ne rezultatele!
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: mm din Septembrie 26, 2008, 05:25:38 p.m.
Uite ca nu mai am loc sa gandesc ! Circulatia cu numere pare/impare a inventat-o altcineva deja , motorul cu hidrogen , de asemenea , cel cu apa e mare secret , ramane sa ma apuc sa le fabric in apartament si sa inec piata "libera" cu ele ! Multumesc de sugestie .
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: Adi din Septembrie 26, 2008, 06:19:10 p.m.
Ideea e ca nu e realist sa nu producem CO2. Tanarul la tara arde lemne. Avioanele merg arzand combustibil, fie el petrol, fie el ulei vegal, dar arzi. Atata timp cat arzi, ai CO2. Poate in un mic procent sa se gaseasca alte solutii fara ardere, precum energie solara pus pusa apoi in baterii de hidrogen (care cu oxigen sa dea apa si energie), dar asta e pe termen lung. Pe termen scurt, trebuie redus consumul de petrol si stocat C02-ul cumva.
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: mm din Septembrie 27, 2008, 10:23:31 a.m.
Citat
Poate in un mic procent sa se gaseasca alte solutii fara ardere,

Micul procent da care vorbesti e o consecinta a micului procent de preocupare pentru gasirea si dezvoltarea altor surse energetice nepoluante . Unele au fost gasite dar absolut de loc dezvoltate tehnic/tehnologic si banal cantitativ . Am dat anterior exemplul iresponsabilitatii totalei lipse de preocupare pentru reducerea CO2-ului in SUA . Presupunand ca nu ai resurse de investitii , cu siguranta ai resurse de "economisire" la producere de poluant . Intotdeauna se gasesc , pe cale administrativa ,  prin masuri de stimulare , prin interdictii , etc. O singura tara polueaza de doua ori mai mult decat tot restul globului ! SOLUTII SUNT . Vointa de a le aplica , BA .
Titlu: Re: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: Adi din Septembrie 27, 2008, 10:28:58 a.m.
Primesti aici al doilea avertizment oficial ca lipsa ta de bun simt prin nerespectarea semnelor de punctuatie nu va mai fi tolerata. Inca un mesaj scris astfel si vei fi dat afara de pe forum. Sa si exemplific, sa nu zici apoi ca nu ai inteles. Cand ai un cuvant urmat de virgula, virgula se pune imediat dupa cuvant, fara spatiu. Ia exemplu de la cum scriu eu. De asemenea, punct la sfarsitul frazei se pune tot imediat dupa cuvant. Acesta este al doilea avertizment oficial.
Titlu: Răspuns: Reducerea cantitatii dioxidului de carbon
Scris de: ariel55 din August 15, 2012, 10:41:32 a.m.
Subiect de mutat tot in Climatologie....