Matematică şi Logică > Matematică - probleme generale

Operatii

(1/7) > >>

styhlll:
  Cite operatii se mai cunosc in prezent, inafara de cele 7 pe care noi le cunoastem?
  
   Raspuns: O infinitate.

   Definitia matematica  ce este o operatie, am cautat dar nu am gasit nimic. Deaceea ceea ce voi explica va fi pur in sensul pe care eu inteleg, si nicidecum cu explicatii detaliate si greoae sau cu termeni din structuri algebrice, numai ideea. Da ele sunt o infinitate din categoria operatiilor binare (adica intre 2 numere), 1 operatie nonara (modulul), si cu parere de rau ternare, cuaternare,.... nu am gasit nimic.

 In figura 1 si 2 am expus cele 7 operatii (pe care le cunoastem oficial).

  Ce se intimpla daca un numar a il vom ridica la putere (pe insusi a ) de b ori? Primim o operatie noua (in figura 3 , p. opt). Eu am numito extraputerea, sau operatia puterii de ordenul IV.
  Daca rezultatul acestei extraputeri este un numar, atunci cu ce este egal numarul de sub extraputere? Iarasi primim o operatie noua extraradicalul, sau operatia radicalului de ordenul IV.(fig 5, p 9)
  Iarasi, daca rezultatul extraputerii e un numar atunci cu ce este egala extraputerea? Primim o noua operatie- extralogaritmul, sau operatia logaritmului de ordenul IV.....(fig. 5 p. 10).

  Mergem mai departe...
  Ce este un numar a ridicat la o extraputere (pe insusi a) de b ori?
Operatia puterii de ordenul V. (fig 6, p. 11). La fel si operatia puterii,radicalului,logaritmului de ordenul V,VI,VII,VIII,.......etc.(fig6, p 12;p13)

 Pentru a putea lucra corect cu toata infinitatea aceasta de operatii eu am creat o schema in care se poate mai usor de lucrat, si a nu se face erori (fig. 4, tab 1). Directia de deplasare a unui nou  orden (mai mare ca cel precedent) de operatie (cazul puterii), este orientat contra acelor de ceasornic, de ce? Pentru ca asa sa pornit  (ma refer la operatia adunarii(I), apoi operatia inmultirii(II), apoi operatia puterii(III)) deaici si apare ordenul operatiei (IV,V,....).
   In figura 7 e aratat cu se trece de la un orden superior la altul inferior (pina se ajunge la operatia puterii,inmultirii sau adunarii cunouscute de noi in prezent).
   Atentie mare cind calculam extraputerea (de ordenul IV) sau un numar a ridicat la puterea unui numar a de b ori, in figura 7 e indicata cum e corect (mie asa mi se pare).
   Si in final exemple sunt in figura 8 si 9.

                          Concluzii si pareri.
   Aceasta  noua "descoperire", unii pot sa zica ca este jonglari matematice(nu ma supar), dar aceste jonglari nu permit teoremii fundamentale a algebrei sasi aiba dreptate in ecuatiile cu aceste operatii, adica teorema fundamentala a algebrei trebue generalizata. Pot aparea noi multimi de numere, superioare multimii conplexe, adica multimea numerelor complexe sa fie inclusa in noua multime de numere.
   Sar putea , nustiu ca cu aceste operatii sa se rezolve eguatiile de grad mai mare ca patru.  

styhlll:
fig 3;4

styhlll:
fig 5;6

styhlll:
fig 7;8

styhlll:
fig 9

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă