Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Probleme de mediu in Romania
Voi faceti ceva?
ibagus:
Nu am o bogata experienta in ceea ce priveste cultura occidentala dar am prieteni cu care vorbesc aproape zilnic, acum ceva ani un prieten din America a venit in Romania , Galati mai exact . Si din vorba in vorba am ajuns pe Faleza (acolo inainte mergeai cam 500m pana gaseai un cos de gunoi) ne-am luat si noi niste chestii de mancat iar eu cu mentalitatea mea ,de atunci, dupa ce termin arunc pe jos el ma intreaba de ce fac asta etc. etc. iar eu de rusine am luat punga am tinut-o in mana pana la cos. De atunci va zic ca nu mai am curajul sa arunc pe jos si aceasta regula incetul cu incetul a intrat si in cercul meu de prieteni deci pot sa zic ca am facut ceva pentru mediu :d si nu imi este rusine sa iau gunoiul cu mine cand plec de la padure pentru ca stiu ca peste ceva timp tot acolo ma voi intoarece iar daca nu noi oamenii cei care am creat chestiile greu degradabile trebuie sa facem ceva atunci cine?
teodora85:
Bravo ibagus! E bine ca aruncatul gunoiului numai la cos devenit o regula in cercul tau de prieteni.. ;)
Hai sa zic si eu ce am facut :D. De curand au pus la noi in camin o cutie pentru reciclat hartie. Multa lume nu a observat-o. Asa ca am povestit cunoscutilor despre ea, si mi-am convins colegele de camera sa recicleze hartia. Stiam ca nu o sa mearga pana jos la parter doar ca sa recicleze asa ca am pus la noi in modul o punga mai mica de reciclat pe care o golesc eu in cutie atunci cand se umple ;D
b12mihai:
In primul si in primul rand populatia trebuie educata...Exact in modul in care ai povestit. Dar, din pacate lumea in tara nu prea are bun-simt si arunca pe unde nimereste. Si ce argumente aduc: "Mi-e lene", "Mi-e aiurea sa le car". Eu unul, mai ales ca sunt la cercetasi, cand mai vad gunoaie aruncate impropriu pe jos intr-un loc in care nu au ce cauta gunoaie (pe munte, prin iarba, printre flori etc) din mila si din respect pentru natura le ridic...
Dar, uite, pasi mici, precum ai mei sau ai tai, determinarea celor din colectivele noastre sa inteleaga ca nu e frumos si nu e sanatos sa arunci, trebuie facuti...Dar ce facem cand cel caruia ii explicam nu intelege ??????
Adi:
Bravo ibagus. Ai deschis un subiect foarte important. Noi tot prezentam aici pe forum stiri bune si stiri rele despre mediu din Romania (apropo, sper sa contribuiti si voi, cand gasiti o stire in presa, imediat sa o puneti aici pe forum). Dar intrebarea este ce facem noi concret in acest sens.
Este foarte bine ca ai invatat sa nu arunci gunoiul pe strada. Este o chestie de mentalitate ce trebuie sa o schimbi intai la tine, apoi la cei din jur si tot asa se dezvolta. Numai la cosul de gunoi.
Este foarte bine daca reciclam, asa cum se face in vest si cum incepe timid sa se intample si in Romania.
In rest, putem informa, informa, informa. Eu nu locuiesc in Romania, dar cand sunt nu arunc gunoiul unde nu e cos. Iar cand nu sunt, uite fac acest site si informez aici despre mediu.
Daca fiecare putem face mai mult, putem realiza mai multe impreuna si mediul din Romania va fi mai curat si mai verde si mai oxigenat.
Sycron:
Ce aş face eu ? Păi să mă gândesc. Mi-aş lua o bicicletă. Urăsc maşinile deajuns de mult încât să-mi fac un oraş fără stradă. Dacă nu eu, atunci cine?
Problema e că pentru 2 roţi tree bani, destui bani care acum sunt cam imposibil de câştigat.
Dacă aş avea toţi banii din lume aş lua câte o bicicleta la fiecare amic de-a meu :). Se poate. http://www.pinkbike.com/video/55704
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă