Salut prieteni !
Am urmarit cu placere mai multe episoade din serialul "Through the Wormhole" de pe Discovery Science. Se observa o nuanta de dramatizare-condimentare pentru cresterea "prizei" la public, dar pana acum nu mi s-a parut nimic suspect, informatiile avand consistenta stiintifica.
Dar ieri am vazut un episod care mi-a parut controversat, s-au prezentat (cam entuziast) 2 ipoteze. Una dintre ele este influenta constiintei (?) asupra realitatii + comunicarea universala (aici ar fi de fapt chiar 2 idei, dar cam au aceeasi substanta).
Pe scurt, amprenta constiintei se manifesta prin influentarea unui generator electronic de numere aleatoare - care deviaza de la media statistica normala. Cum va pare ideea asta ? Era descris si un experiment global prin care se urmareau centralizat rezultatele din mai multe locatii. Ni se prezenta si abaterea abrupta a graficului corespunzatoare momentului 11 septembrie.
Aveam cunostinta de astfel de experimente, dar n-am luat niciodata in serios asa ceva. Este o prejudecata, ar trebui sa fim deschisi la asa ceva ? Ce parere aveti ?