Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Apa si curent electric gratis.

<< < (2/5) > >>

Anatol:
Tu esti nazdravan

Teodor Sarbu:
meteor. După mine nu ai decât două variante. 1 faci pe banii tăi experienţe şi demonstrezi că ai dreptatate, este calea cea mai sigură dar te costă mult. 2 înveţi foarte multă fizică şi nu numai fizică şi demonstrezi teoretic că ai dreptate. Fără nici-una din aceste două variante este o discuţie cam sterilă. Succes.

meteor:
Teodor poate ai dreptate  ;D ;D ;D ;D.
Aicea trebu sa invat(demonstrez): daca lucru total pentru a (face ca vaporii de apa din aer  din nesaturati sa devina saturati, punctul de roua cum se mai spunea) este mai mare, mai mic sau egal cu (lucru total ,sau mecanic cum sar mai spune de apa pe care o parcurge la vale prin turbine.). Desigur datele variaza mult de exemplu inaltimea muntelui poate fi de la citiva metri la citiva chilometri; temperatura de la suprafata si la punctul de sus tot variaza; umeditatile aerului tot variaza si la suprafata si la inaltimea frigiderelor.

AlexandruLazar:
Poate pentru tine e un detaliu chitibus faptul ca pentru a creea condens ai nevoie de vapori de apa. Mie nu mi se pare a fi asa, de vreme ce pe asta se bazeaza ideea ta. O metoda de tipul asta e folosita pentru a creste plante in desert, dar acolo e vorba de un clopot de sticla de cel mult cateva zeci de centimetri inaltime. Altfel vaporii de apa (care au obiceiul prost de a difuza) se imprastie si nu te mai alegi cu nimic.

meteor:
 In text eu am scris ca :" ...."radiatoare" care vor intra cit mai mult cu mediul inconjurator in contact (insa inacelasi timp sa nu sa se evaporeze apa).... " adica cam sati prezint ceva-ceva.
    Inchipuiti vara cind e foarte cald scoti o bucata de metal foarte rece. In un timp scurt pe peretii metalului apar picature mici/mari de apa. Se poate ca peste un timp ele singure sa cada, dar se poate cu o trecere a minii sa le adunam pe toate si ele sa cada. TOOAATE picaturile adunate  formeaza un volum oarecare de lichid cu o temperatura mult mai mica a mediului (deci greu se vor evapora). Se mai poate ca ele sa treaca prin un furtun (am spus-o), adica ca sa intre mai greu in contact cu mediul inconjurator.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă