Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Energii alternative/criza energetica

Apa si curent electric gratis.

(1/5) > >>

meteor:
Sunt tari in care apa potabila este vesnic in neajuns. Deasemenea nu dispun de un surplus de curentul electric. Putini isi dau seama ca ele sunt peste tot (si in exes) in mediul care ne inconjoara.
    O solutie foarte foarte simpla e ca sa creem o "cascada artificiala" (cu toate ca am postat acest subict mai demult, nu inteleg unde a disparut). Priviti desenul. http://img718.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img718/6999/artificialhidrocentral.png Ce se intimpla vara cind scoateti o bucata de metal din frigider?! Observati cum se depun picaturi de apa pe peretii lui?! (aerul se "condenseaza"). La o inaltime suficienta de la sol vor fi instalate niste frigidere "radiatoare" care vor intra cit mai mult cu mediul inconjurator in contact (insa inacelasi timp sa nu sa se evaporeze apa). Apa care va curge prin furtun efectueaza un lucru mecanic (pe toata distanta) Lm=cosA*d. Pentru a spori startul inceperii si lucru in general a "frigiderelor" ne vom folosi de panouri solare ce vor fi la suprafata pamintului. Peste o (un ciclu anumit) perioada anumita frigiderele vor putea sa lucreze independent.
     Astfel primim gratis: apa  si curent electric. Curentul electric vom primi atunci cind energia necesara de functionare a frigiderelor va fi in exes.
     Pentru a nu perde iar energii, lichidul (freonul) din frigidere nu va fi pus in functiune de (curent electric, motorul electric/ ce se alimenteaza de la generaturul electric ce foloseste apa ce curge in jos), ci va  lua energia mecanica direct de la apa ce curge in jos.

Anatol:
Asemenea generatoare de apa se instaleaza, in locurile respective, de mult timp. Dar nu stiu cat e de convinabil.

meteor:
prima oara aud  ;D ;D ;D. Pai ce mai intrebi daca e convenabil sau nu daca eu am mai descris ca apare(la anumite inaltimi, temperaturi, si umeditati, plus panourile solare) un "surplus" de energie. Astfel problema neajungerii de energie e rezolvata.

AlexandruLazar:
Socant cum nimeni nu a observat pana acum ca aerul condenseaza, nu doar vaporii de apa din el, nu  ;D?

meteor:
 detaliile chitibuse si comentariile aiurea- nu conteaza. (am zis doar ca nustiu fizica). Conteaza ideea. Da, si mai conteaza sa dai si tu poate (o data in viata, desigur daca esti in stare) o idee frumoasa (personala, nu copiata de pe google sau nustiu de unde), ci nu comentarii stingace.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă