Matematică şi Logică > Algebra

O problema de algebra de clasa a XII-a - grupuri

(1/2) > >>

b12mihai:
Nu stiu cat de "deosebita" e problema, dar nu mi-a iesit ;D :

Se considera multimea

a) Sa se arate ca este grup comutativ (adica multimea cu inmultirea matricelor formeaza grup comutativ). - ok asta e usor, mi-a iesit, nu e o problema. Se arata ca operatia de inmultire e stabila pe prin faptul ca avem . Deci iese subpunctul asta

b) - la asta m-am impotmolit: Sa se arate ca grupul este izomorf cu grupul . Pana acum am reusit sa arata ca e izomorf cu ...Dar, am constat ca nu ma prea ajuta. Apoi am incercat sa iau o functie , insa...problema apare la demonstrarea injectivitatii...acele numere in ce multime se pune ca sunt ? Ca nu am siguranta ca in ... Aveti idee daca am abordat corect acest punct b) sau daca exista o alta modalitate? Multumesc anticipat.

laurentiu:
De ce nu se vede nimic in latex?

Adi:

--- Citat din: laurentiu din Noiembrie 19, 2009, 08:41:28 p.m. ---De ce nu se vede nimic in latex?

--- Terminare citat ---

Eu vad perfect ce a scris el. Fa un printscreen si spune-ne ce sistem de operare si browser folosesti. La mine in Windows Vista si Google Chrome se vede bine.

b12mihai:
La un moment dat serverul Latex (forkosh ala) era picat. Nici mie nu mi s-a vazut Latex-ul la un moment dat. Acum din Mozilla Firefox se vede perfect. Uite problema aici, cu printscreen de pe forum: http://yfrog.com/0pproblemaalgebraxiip

laurentiu:
ba da sunt in .Eu zic arata ca este izomorf cu ,ca la astea se poate aplica si tranzitivitatea adica daca A izomorf cu B si B izomorf cu C avem si A izomorf cu C ,ceea ce trebuia tu sa demonstrezi .Daca nu iti cere explicit o functie de la la grupul tau ,atunci se face mai mult ca sigur cum am zis eu .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă