Matematică şi Logică > Algebra

Combinatorica fotbalistica

(1/3) > >>

laurentiu:
Iata cele 6 urne valorice pentru campania de calificare la CE 2012:
URNA 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Croatia, Rusia, Franta, Portugalia
URNA 2: Grecia, Cehia, Suedia, Elvetia, Serbia, Turcia, Danemarca, Slovacia, ROMANIA
URNA 3: Israel, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Norvegia, Scotia, Bosnia si Hertegovina, Irlanda de Nord, Austria.
URNA 4: Slovenia, Letonia, Ungaria, Lituania, Belarus, Belgia, Tara Galilor, Macedonia, Cipru
URNA 5: Muntenegru, Albania, Estonia, Georgia, Moldova, Islanda, Armenia, Kazahstan, Liechtenstein
URNA 6: Azerbaidjan, Luxemburg, Malta, Feroe, Andorra, San Marino.
Acum intrebari:
a)Cate posibilitati de grupe exista pentru Romania daca ar juca intr-o grupa de 5?(avand in vedere ca vor exista 3 grupe cu 5 echipe)Dar daca va juca intr-o grupa de 6?
b)Cate configuratii posibile de grupe exista?

laurentiu:
asa ca hint pentru liga campionilor exista 65548320786000*40320(adica ) de grupe posibile ,asta daca nu am pune la socoteala faptul ca 2 echipe din aceeasi tara nu pot sa pice in aceeasi grupa si ca in cazul in care intre cele 32 de echipe exista 3 din aceeasi tara cel mult 2 pot sa fie simultan in A,B,C,D sau E,F,G,H.Dar in cazul de fata nu exista nicio problema de acest tip

Adi:
Excelenta problema de matematica distractiva ... O sa o promovez si pe site ...

laurentiu:
Pentru punctul b) la problema mea sunt enorm de multe posibilitati (nici eu nu m-am asteptat la atatea,dar facand calculul am dat de rezultat).Raspunsul este :6.292.383.221.978.976.013.516.800.000*362880(calculatorul de la windows mia dat raspuns cu e:))) .Astept sa vad si explicatia de ce ,pt ca problema stiu sa o fac ,dar nu ii dau rezolvarea ,pt a stimula interesul forumistilor pt putina combinatorica:D

Adi:
Bun, cu e, adica in notatie stiintifica? Pai zi-ne si noua asa, ca sa nu numaram noi literele. Tu ai dat numarul exact, dar zi-ne si asa in cuvinte. 2,3 miliarde, de exemplu, deci cu doua cifre significative.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă