Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

#51
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 15, 2024, 01:23:33 PM
Iarăși eroare de logica faci.

Dacă demonstrezi conjectura lui Goldbach NU însemna că gasesi o regula de distribuție a nr prime, sau termenul general sau cum ii mai spui.

Acestea is pseudostiinte deale voastre 100% gresite.

Ex. 14= 11+3
    14= 7+7

Și care termen general vezi tu aici ?

Se considera Conjectura lui Riemann ca asa problema fundamentala a matematicii  nr prime o rezolva dacă se demonstrează, eu nu am înțeles-o și nu am studiat-o în scurt timp probabil nu va fi aceasta.

Oamenii din ziua de azi cam is prosti degrabă nu au să rezolve ipoteza Riemann,  asa vad eu convins garantat pe min 10 ani.

Da is prosti tare, lucruri elementare nu au putut pina azi sa le rezolve, exemplu vezi Eficienta Energiei.  Pe tava le dai răspunsul și nu îl vad
#52
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 15, 2024, 09:56:22 AM
Nu cred ca ai demonstrat Goldbach dar cine o face este dupa mine chiar <b>.maret</b>!
Cine face asa ceva este ca si cum ar gasi <b>termenul general al numerelor prime</b> ceeace dupa mine este imposibil! pntruca al m+1 numar prim(n al n-ulea numar natural, n-m>1 pentru n>.2) nu-l pot afla decat daca facem mai intai verificari pentru primele m numere prime .
Adica pentru m = 5 daca 7 este prim atunci urmaza 8 care desigur este par si se verifica divizibilitatea cu un numar diferit de 1 si 9 a lui 9 urmand 10 numar par si se verifica apoi divizibilitata numai cu el insusi si cu 1 a lui 11 adca 11 este prim :). Samd pntru orice m :)
#53
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 14, 2024, 08:39:00 PM
- Nu ai înțeles, Eroare de Logica repetata ca la colegul tau daunazi iam zis, motoarele strict vorbind nu produc energie ci o transforma din o forma în alta.

- Alta Eroare de Logica,  sens nu are sau e incompleta expunerea ta cu al 6 " principiu" Daca motorul se afla in vacum iar altul se afla in un mediu cu presiune ridicata , spre exemplu motorul nu va fi econom in unul fin cele doua medii conform principiului presiunii. Depinde la ce te referi, Ei mai pe scurt pseudostiinta dea voastra care 1000 % gresita.

6 princii eu am expus la ultimul al 6 lea din cauza neștiinței mele în electromagnetica, nu știu în spatele statorului dacă apare mult și dens cimp electromagnetic. Dacă da atunci e un frumos principiu care ar aduce multă economii la motoarele electrice foarte importante azi.
Se poate de verificat și experimental dacă cu cartea rău stau, dar în mocirlă nu îmi arde de stiinta

- Alta eroare , nu ai priceput încă, eu nu fac NIMIC,  îmi pare rău că am descris și găsit lucruri frumoase si mult am cautat si scris ,  dar indiferenta totala din partea celor ce pot face ceva , asta uimitor asa oameni ( mai degrabă roboti )

- Cu palavrageala voastră am găsit ceva  zilele astea la Conjectura Florin Smarandache. Am găsit calea de rezolvare.
Sa stau vreo ora o sa spun cu demonstrații care e mai tare conjectura Firoozbakht sau Smarandache ( fiind mai tare si mai generala ca conjectura Dorin Andrica). La multe conjecturi din familia aceasta algoritmul de rezolvare e aproape asemănător.

Eu primul le-am rezolvat.

La fel eu primul am găsit algoritmul de rezolvare a conjecturii nr gemene, gapul 4, 6,... ( practic rezolat eu primul )

Și eu primul am găsit algoritmul și rezolvarea conjecturii Goldbach

Eeei sa am cui spune si folos sa fie, asa e timp pierdut în zadar

Aiurea

#54
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 14, 2024, 01:43:16 PM
@ Qwerty,
Asa cum am spus, ca ma uit si m-am uitat la lucrarea ta in domeniul energiei dar in conxiune cu motoarle car produc sau consuma energie.
a) In prima parte la chstiuni generale adica de nivelul principiilor iti mai sugerez un princiiu sa zicem nr 6 si anume:
<b>Implementarea unor tipuri de motoare specifice are sens în funcție de condițiile și mediul în care funcționează motorul</b>. (nota mea: asta ar fi un principiu de concordanta contextuala )
b) Mai departe intri in detalii tehnice care se refera  la motororul Stirling eu nepricepand bine nici-un motor mecaanic sau electric si cu atat mai mult asta  de care nici nu auzisem pana acum dar am gasit ca s-a discutat de el si pe aici :
Motorul lui Stirling, forum.scientia.ro
Motorul Stirling - Descoperă www.descopera.org
Motorul Stirling - Wikipedia  ro.wikipedia.org
https://ro.wikipedia.org/wiki/Motorul_Stirling
 si inca:
Centrala care nu se opreşte niciodată  forum.scientia.ro

Numai bine si succes in ce faci!
#55
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: Contradictii intre stiinta...
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 13, 2024, 07:47:47 PM
De acord cu Ion Adrian  ref la Transcendnta pe pg. anterioara iar in ce privse asa zisa sustiner  credita crstina cum ca Noul Tstament sustine prscriptia "Crede si nu cerceta" cr ca plecand de la Toma Necredinciosul, este un fals pentruca nu asta spune acolo Isus dar spue spune in alta parte ::

Bate si si i se va deschide!
Cere si ti se va da!
Si
<b> Cauta si vei gasi </b>
#56
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 13, 2024, 02:17:34 PM
:) Cultivata? asa o fi dar in ce sens? Mais passons.
Si as putea sa intreb si eu : ce facem cu "push gravity"  reinventata  intr-o varianta de dl Virgil 48 ? :) Mais encore passons.

@ Ce  sa fac daca totusi dl  Qwerty mi-a ridicat mingea la fileu adica trebuie sa o returnez.:

Dlui s-a referit cam dispretuitor la acest forum si la unii din participanti dar recunoscan ca df fapt nici nu a citit cele sustinute de ei adica asa doar in principiu :)
1) Forumul este excelent conformat cu tematica larga si cu un regulament destul  de permisiv si faptul ca activtatea nu este prea ridicata ca postari si discutii, asta nu inseamna ca nu sunt destui cei care intra si urmresc, poate fiind aceiasi sau poate ca si inira unii noi cum poate este dl Qwerty  care acum din ianuarie a intrat logandu-se.
2) Referitor la Electron pot spune ca este un contributor valoros, chiar  unul din cei mai valorosi dar prea exagera in unele situatii crezand ca unii din cei ce  se pozitioneaza la granita dintre stiinta si pseudostiinta sunt neaparat in zona pseudostiintei si cel mai bun exmplu pe care l-am mai dat referitor si la tendinta acasta este povestea referitoare la teoria (ipoteza) geocentrica  a lui Ptolemeu, dominanta in antichitate si in epoca mdievala , care este azi, de  fapt care a ramas  de cand heliocentrismul este o stiinta adica putem spune ca nu doar o ipoteza ci si o realitate verificabila in cate feluri dorim, cevident ca o ipoteza pseudostiintifica si dovada o face necesitatea din epoca medievala cand se adauga cate un nou cerc sau stiu eu ce element geometric de cate ori aparea un fenomn astronomic  neexplicabil in granitele ei  din acel moment.
3) Cu Elctron am avut si discutii fructoase de ex la : https://forum.scientia.ro/critici-ale-paradigmei-curente-in-stiinta/tangenta-lui-atanasu-la-spaiu-timp/   si imporant in acea dicutie este linkul dat de Electron si care raspundea dorintei mele de a vedea cum din TRG se pot deduce  legile lui Newton , https://www.quora.com/How-can-we-derive-Newtons-law-of-gravitation-from-Einsteins-theory-of-relativity  si marurisesc ca nu mai stiu ce  si daca am inteles acel link?
Va trebui sa revin la aceasta discutie daca mai am timp si ma ajuta sanatatea
4) Poate ca revin si la tine dupa ce studiez articolul tau ref Principiil eficientei enrgtice eu insa neraspunznd la insulte gratuite, inteligente sau nu. :)
#57
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de calahan - Martie 13, 2024, 01:45:46 PM
Dl Qwerty
Dupa frazele postate in pagina forumului, ar reesi ca esti persoana cea mai cultivata de pe forum. Si de aceea sper sa ne dai niste raspunsuri clare la niste chestiuni de fizica teoretica. 1) Ce parere ai despre adimensionalitatea constantelor  G,k, si eps0.? 2) Ce parere ai despre universul fizic bidimensional (L,T).? 3) Ce parere ai despre fotonul (cuanta de lumina) modelat ca motor electric liniar? 4) Ce parere ai despre cuanta de actiune h, descifrata ca produsul intre tensiunea fotonului, curentul fotonului si durata fotonului? Durata data de numarul de unde inmultit cu perioada fotonului.? 5) Ce Parere ai despre electronul vazut ca rotor bipolar de mare amplitudine? 6) Ce parere ai despre nucleonii vazuti ca rotoare foarte multipolare de foarte mare putere si turatie? Ce spui despre mecanismul gravitatiei, modelat ca functionand pe principiul aspiratorului eteric (adica aspiratorul materiei inponderale? Ce spui despre energie vazuta intotdeauna ca produsul intreo presiune si un volum, adica ca un produs intre marimi evolutive? Ce parere ai despre ecuatia relativista a gravitatiei, in care toti termenii au dimensiunea inversului de suprafata (1/L2)? Este fizica ecuatia sau este metafizica?
#58
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 12, 2024, 11:10:53 PM
:) :) :) ....:)....
#59
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 12, 2024, 08:21:38 PM
Și la tine o imensitatea de erori de logica imi sar in ochi cind citesc ce scrii la subiectele mele, ca ale voastre nu prea ma interesează...

- De ce scrii cu erori, un fel ca ești și tu la moda și îmi faci observații ca nu scriu corect și nu ma înțelegi, și tot asa cum și alții au repetat după unii cindva ??? Multe ce ai scris nici nu am înțeles.

- dl. Electron ca l-a Banat pe Eugen 7 după atita sănătate pierduta și timp, este extrem de greșit, eu îl banam imediat pe Eugen 7 și pe tine și mulți alții.
Dl. Electron ție ti-a spus de multe ori ca nu el are drept sa bazeze și sa elimine pe cineva,  demonstrații postează cum va comportați voi și eu și alții și apoi moderatorii , adminul ia decizie

Cita aiureala s fost cu Moara Gravitaționala a lui Ioan Sabau  sau alte prostii, sute de mesaje scrise.

Inteligenta lui Electron și alți membri în loc sa fie pusa în aplicare la lucruri interesante în subiecte cu tematica și cu fundamental realizabil cu viitor frumos s-a pierdut asta tot pentru niște prosti care nimic nu înțeleg în știința dar o țin pe al lor sau jucau la nervi

- De ce sa aibă invidie cineva pe tine ?  :D  AI luat premiul Nobel,  ești milionar,  .... de ce Electron sa te invidieze  :D  Iarăși eroare de logica faci

- lucrările tale eu le presupun "lucrari" și nu ma interesează. Deoarece is convins 100% ca sunt erori și atit tot. Pur și simplu nu ma interesează,  fie ele și adevărate, eu cite lucruri noi și bune am in multe domenii și zero interes din partea altora, apoi vad cu ochii mei cum alții le realizează și pun ca au descoperit ei.

- Eugen 7 eu vazind din alte discuții eu presupun  e adeptul a cam orice doar ca nu e știința oficiala.
Nici nu ma interesează absolut deloc propaganda sa și alte prosteli,  vezi cum unii lucrând și traind in UE sărmanii se plâng de dreptul la replica și arata cum fac proteste în Belgia și în alta parte se fac prosti complet și chiori și surzi și nu spun de ce în alta parte lumea nu iese la proteste și  în văzul practic tuturor îl omoară pe A. Navalinii.

Tu de ce stai aici pe forum,  practic de unul singur ??? Ca forumul e abandonat cam .

- La furat e adevărat va sunt și au fost baeti care le e în sânge ocupația asta. Multe cazuri cred eu nu le fura ci se descoperă asa independent  fie cum e azi criza energetica, fie alte necesități care au dus la asa descoperiri.

Desigur nu ii plăcut sa te chinui sa bați la uși, sa vezi cum milioane de euro se ard tu ai putea sa ii economisești și cum încălzirea globala a prost continua galopant,  iar tu cu lopata lucrezi și vezi derbedeii indiferenți.

- Dorin Andrica prin anii '80 a publicat o conjectura în teoria numerelor prime. Mai târziu Florin Smarandache a publicat și el o conjectura în teoria numerelor prime.

În o lucrare de a lui Smarandache eu am văzut cum el a dedus ca dacă se demonstrează  conjectura lui Legendre și Andrica atunci se adeverește și conjectura sa.

Nici nu am verificat cele spuse de Smarandache,  Doamne ferește cit de mult și aiurea munca în matematica azi se face, ceea ce se poate reduce cu metode noi de zeci de ori.

Numai muncile facute acele de matematicieni care sa găsească asimptotele lui PI ( x) eu personal nici nu le citesc acolo sute de pagini.
Asimptotele lui PI (x) se pot determina extrem de simplu cu nivelul  studiilor elevilor de cl 9.

Hai ca adus o sa mi se spună ca fac Critica a paradigmei științei actuale.

Brei dar la ce folos sa scriu - folositor umanității și sa dau gratis - eu ce am cerut bani ? Eu am expediat lucrarea la mai multe reviste științifice care gratis publica și ocolesc una alta, dar fără sa le dai bani nu vor sa publice, ei dacă asa eu l-am zis duceți-vă voi în....

Cu tine la taifas sa stau ce sa scriu sa mai pierd încă timp, nu ți se pare a prost în cazul meu, tu ești pensionar probabil da ?

Și ce ai făcut dacă ai aflat de metodele mele care pot ridica randamentul poate și peste 50 % în unele cazuri  ?

Nimic asa, acum sa mai pierd timp ?

Acasă,  adio forum și palavrageala.

Eu nus de ce tu stai aici inca
#60
Cele scrise in finalul postarii anterioare au fost preluate de pe https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2021/08/25/how-small-was-the-universe-at-the-start-of-the-big-bang/ mult mai ampla si deosebit de importanta.
Adaug ca din https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2017/03/24/how-big-was-the-universe-at-the-moment-of-its-creation/ aflam ca :

Diametrul Căii Lactee este de 100.000 de ani lumină; Universul observabil avea aceasta ca rază când avea aproximativ 3 ani.
Când Universul avea un an, era mult mai fierbinte și mai dens decât este acum. Temperatura medie a Universului a fost de peste 2 milioane Kelvin.
Când Universul avea o secundă, era prea cald pentru a forma nuclee stabile; protonii și neutronii se aflau într-o mare de plasmă fierbinte. De asemenea, întregul Univers observabil ar avea o rază care, dacă am tras-o astăzi în jurul Soarelui, ar cuprinde doar cele șapte sisteme stelare cele mai apropiate, cel mai îndepărtat fiind Ross 154.
Universul a fost odată doar raza Pământului-Soare, ceea ce s-a întâmplat când Universul avea aproximativ o trilionime (10-12) dintr-o secundă. Rata de expansiune a Universului pe atunci era de 1029 de ori mai mare decât cea de astăzi.
Dacă vrem, ne putem întoarce și mai departe, bineînțeles, până când inflația sa încheiat pentru prima dată, dând naștere Big Bang-ului fierbinte. Ne place să extrapolăm Universul înapoi la o singularitate, dar inflația îndepărtează complet nevoia de asta. În schimb, o înlocuiește cu o perioadă de expansiune exponențială de lungime nedeterminată față de trecut și se încheie dând naștere unei stări fierbinți, dens, în expansiune pe care o identificăm drept începutul Universului pe care îl cunoaștem. Suntem conectați la ultima mică fracțiune de secundă a inflației, undeva între 10-30 și 10-35 de secunde.Atunci cand  inflația se termină și începe Big Bang-ul, atunci trebuie să știm dimensiunea Universului ca sa putem porni  la ceva.

Dar sa preczam ca acesta este Universul observabil; adevărata ,,dimensiune a Universului" este cu siguranță mult mai mare decât ceea ce putem vedea, dar nu știm cu cât. Cele mai bune limite ale noastre, de la Sloan Digital Sky Survey și satelitul Planck, ne spun că, dacă Universul se curbează înapoi pe el însuși și se închide, partea pe care o putem vedea este atât de nediferențiată de ,,necurbată" încât să fie de cel puțin 250 de ori. raza părții observabile.

Într-adevăr, ar putea fi chiar infinită în amploare, deoarece orice a făcut Universul în primele etape ale inflației este de necunoscut pentru noi, cu totul, cu excepția ultimei fracțiuni minuscule de secundă din istoria inflației, fiind șters de ceea ce putem. observa prin natura inflației însăși. Dar dacă vorbim despre Universul observabil și știm că putem accesa doar undeva între ultimele 10-30 și 10-35 de secunde de inflație înainte de Big Bang-ul, atunci știm că Universul observabil este între 17 centimetri (pentru versiunea de 10-35 de secunde) și 168 de metri (pentru versiunea de 10-30 de secunde) la începutul stării fierbinți și dense pe care o numim Big Bang.
Cel mai mic răspuns posibil , adica  cca 17 centimetri, este de dimensiunea unei mingi de fotbal! Universul nu ar fi putut fi cu mult mai mic decât atât, deoarece constrângerile pe care le avem de la Fundalul Cosmic de Microunde (mișcarea fluctuațiilor) exclud acest lucru. Și este de fapt  de imaginat că întregul Univers este substanțial mai mare decât atât, dar nu vom ști niciodată cât de mult, deoarece tot ce putem observa este o limită inferioară a dimensiunii reale a Universului real.

Deci cât de mare era Universul când s-a născut pentru prima dată? Dacă cele mai bune modele de inflație sunt corecte, undeva între dimensiunea unui cap de om și o zona de locuinte pline de zgârie-nori. Doar acordă-i insa timp -- 13,8 miliarde de ani în cazul nostru -- și vom ajunge la întregul Univers pe care îl vedem astăzi.