Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: calahan din Iunie 24, 2021, 10:50:51 a.m.

Titlu: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 24, 2021, 10:50:51 a.m.
 Am primit acest fisier de la -academia edu- si am muncit sa il scriu, fiindca nu ma lasa sa il copiez, din convingerea ca demonstreaza intrun mod convingator identitatea dimensionala masa-sarcina. In analiza dimensionala, urmata aici, pleaca de la egalitatea dimensionala intre factorul electric  k  si factorul gravific G. Sigur ca daca se admite egalitatea dimensiunilor lui k si G, din formulele lui Newton si Coulomb, rezulta imediat identitatea dimensionala masa-sarcina. Deci pare a fi o tautologie. Dar demonstreaza cu relatiile dimensionale si cu unitatile de masura, ca exista identitatea dimensionala masa sarcina. Articolul ar avea rostul sa convinga pe toata lumea de aceasta identitate. Numai ca demonstratia poate fi valabila doar pentru cei care admit si respecta logica formulelor. Pentru cei fixati in teoriia manualului, nu inseamna nimic. Nu are nicio valoare. Pentru ca ce nu este in manual, este obligatoriu fals si pseudostiintific.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iunie 24, 2021, 01:48:42 p.m.
Auzi?  ce inseamna logica formulelor cu care ne imbrobodeti pe aici ? Ai vreo notiune de logica dta  absolvent eventual de liceu si copist de fisiere, cum te prezinti?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 24, 2021, 02:42:32 p.m.
Atanasu
Logica formulelor este logica matematica. Si dupa logica matematica formulele spun ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime, ca factorii electric  k  si gravific  G  sunt adimensionali, ca campul electric este acceleratie, ca densitatea masei este patratul inductiei magnetice, ca presiunea este patratul acceleratiei si ca masa si sarcina electrica au aceeasi dimensiune fizica. Acestea sunt concluzii pe care savantii nostri nu pot sa le accepte, doar fiindca nu sunt date in tratate si manuale, chiar daca rezulta din formule. Si sustin intruna ca este doar pseudostiinta, fara legatura cu realitatea fizica. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti aceste concluzii, doar fiindca nu sunt scrise in manual. Pana acum nu am vazut nicio antidemonstratie care sa demonteze demonstratiile din fisiere, tot asa cu logica matematica a formulelor.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: princehansolo din Iunie 24, 2021, 08:11:52 p.m.
Atanasu
Logica formulelor este logica matematica. Si dupa logica matematica formulele spun ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime, ca factorii electric  k  si gravific  G  sunt adimensionali si ca masa si sarcina electrica au aceeasi dimensiune fizica. Acestea sunt concluzii pe care savantii nostri nu pot sa le accepte, doar fiindca nu sunt date in tratate si manuale, chiar daca rezulta din formule. Si sustin intruna ca este doar pseudostiinta, fara legatura cu realitatea fizica. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti aceste concluzii, doar fiindca nu sunt scrise in manual. Pana acum nu am vazut nicio antidemonstratie care sa demonteze demonstratiile din fisiere, tot asa cu logica matematica a formulelor.
Calahan, ti-am dat o antidemonstratie mai demult: depinde de unitatile de masura. Daca vrei ca factorii electric k si gravific G sa fie adimensionali, atunci sarcinile electrice se masoara in kg. Sau in Coulombi daca nu-ti place kg. Hotaraste-te: ai sarcinile electrice masurate in kg? Te intreb asta deoarece fortele (indiferent de ce tip) se masoara in Newtoni (sau in kgf), iar daca ai sarcina electrica masurata in Coulombi iti trebuie un factor dimensional k ce face transormarea din kg (gravific) in Coulombi (electric) sau invers.

Bine-nteles ca daca nu scrie in manualele tale atunci pentru tine nu este valabil decat ce vrei tu sa demonstrezi: ca asa zice dl. inginer, ca asa zice dl. profesor, ca asa zice dl. electronist, cred ca aveai si un dl. chimist intr-o vreme.

Prefer sa nu citesc nimic pe forum decat sa citesc trollaj mascat facut de tine prin ce zice dl. inginer si sa ne consideri pe toti asa cum rezulta din mesajul tau de mai sus.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 25, 2021, 07:09:28 a.m.
Atanasu
Ca sa te lamuresti cum este cu logica formulelor iau un exemplu din teoria d-lui Virgil. Avem formula lui Maxwel. c2=1/(eps,0.miu,0). Dl Virgil gaseste relatia pentru miu,0=4.pi.k/(c2). Pai daca  c2 este continut in miu,0, inseamna, in mod logic, ca in eps,0 nu mai este nimic fizic. Adica este adimensional. Dar dumnealui nu poate sa admita aceasta concluzie. Dumnealui, fiind legat de manual, stie si sustine ce este in manual. Ca eps,0 este farad/metru si miu,0 este henry/metru. Dar logica formulei spune ca daca eps,0 este adimensional, inseamna ca  F/m este adimensional. Si asta inseamna ca faradul (F) este in metri. Adica faradul este lungime si deci dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime (C)=(L). Dl Virgil este strans legat de manual. In toata lucrarea dumnealui sunt presarate definitiile din manuale. Si pentru dumnealui, logica formulelor nu are nicio valoare. Si o spune transant, ca tot  ce nu este din manual este gresit.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 25, 2021, 07:23:31 a.m.
Daca sarcina electrica ar fi echivalenta cu masa, atunci si neutronii din nucleul atomic ar trebui sa interactioneze cu electronii. Experientele arata ca neutronii nu interactioneaza cu campul electric si nu pot fi accelerati in accelertoarele de particule asa cum sunt accelerati  electronii si protonii.
Eu am facut o echivalare a unitatilor de maura  electrice cu cele mecanice din care rezulta cu ce se poate echivala sarcina electrica.
Recititi acest referat cu atentie;
https://drive.google.com/file/d/13JWVyJRD6t3UjdLycGF0Om-nth3f45IZ/view?usp=sharing
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 25, 2021, 07:39:36 a.m.
 princehansolo

Citat
Daca vrei ca factorii electric k si gravific G sa fie adimensionali, atunci sarcinile electrice se masoara in kg. Sau in Coulombi daca nu-ti place kg.
Adimensionalitatea factorilor electric k si gravific G rezulta din logica formulelor. Nu este ca asa vreau eu sau oricine altcineva. Si logica formulelor nu poate fi rasturnata. Ci obliga sa fie respectata.
Citat
Te intreb asta deoarece fortele (indiferent de ce tip) se masoara in Newtoni (sau in kgf), iar daca ai sarcina electrica masurata in Coulombi iti trebuie un factor adimensional k ce face transformarea din kg (gravific) in Coulombi (electric) sau invers.

Aici dumneata spui, de fapt, un adevar. Ca cele doua formule, a lui Newton si a lui Coulomb, sunt de fapt identice. Dl Virgil zice ca nu sunt identice, ci sunt doar asemanatoare. Dar amandoua descriu in structura lor o forta.
Citat
Bine-nteles ca daca nu scrie in manualele tale...
Eu vorbeam de manualele stiintei oficiale. Nu de manualul meu. Si nu este corect sa spui ca factorul electric k ar face transformarea de la Kg la Coulomb. Fiindca  k este aproximativ 1010.. Pe cand pentru echivalarea Kg-lui cu coulombul, ar trebui un factor k=1020. Mai sunt si dintr-acestia care amesteca dimensiunile fizice cu unitatile de masura si spun ca s-au stabilit prin conventii. Daca unitatile de masura s-au stabilit prin conventii, in schimb dimensiunile fizice ale marimilor fizice au fost impuse de legile fenomenelor fizice, nu au fost stabilite prin conventii. Au rezultat din logica formulelor. A nu se confunda dimensiunile fizice cu unitatile de masura. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 25, 2021, 12:59:39 p.m.
dl Virgil
Eu nu am vorbit de nicio echivalenta masa-sarcina. Eu am retinut foarte bine ca ambele au aceeasi dimensiune fizica, fiindca produc acelasi efect fizic in spatiul din jur. Dar sarcina electrica produce camp electric pulsatoriu, pe cand sarcina gravifica (a neutronului) produce camp electric alternativ, de frecventa foarte mult mai mare decat sarcina electrica. Si efectele fizice produse in spatiu de aceste surse se gasesc la o diferenta de magnitudine, de multe ordine. Cum ar putea fi accelerata o sursa de camp electric alternativ, de frecventa mult mai mare, in campul unei surse pulsatorii de frecventa mult mai mica. Asa ceva nu este posibil. Sursa de camp alternativ, apare neutra electric in campul electric. Fiindca efectele unei semiunde sunt compensate de efectul semiundei urmatoare.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 25, 2021, 07:07:34 p.m.
Conform titlului sustineti identitatea masa sarcina, iar aceasta afirmatie presupune ca pot fi masurate cu aceiasi unitate de masura, ceia ce nu este real.
Cum ati ajuns la concluzia ca neutronii produc un camp electric alternativ? Dar protonul ce fel de oscilatii produce ca este si sursa de camp electric si interactioneaza si cu campul gravitational ?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 25, 2021, 07:51:01 p.m.
Dl Virgil
Eu am inteles foarte bine si am sustinut in permanenta doar identitatea dimensionala masa-sarcina. Nu am sustinut niciodata identitatea structurala intre masa si sarcina. Am retinut ca ambele structuri (entitati) produc in spatiu acelasi efect si sunt masuri ale miscarii, masuri ale aceluias efect. Dar sunt structuri dinamice diferite. Nu pot fi masurate cu aceeasi unitate de masura, fiindca sunt si comportamente particulare care fac deosebirea intre masa si sarcina. Particulele purtatoare de masa sunt de un singur semn si pot fi aglomerate oricat de multe la un loc, fiindca exista o coeziune intre ele. Pe cand particulele purtatoare de sarcina sunt si de semne diferite (opuse) si intre cele de acelasi semn, exista o puternica repulsie, pe cand intre cele de semne contrare exista o puternica atractie. Repulsia puternica dintre sarcini, le face foarte volatile si nu pot fi cantarite. Eu nici nu ma mai gandeam la aceasta idee, care am vazut ca este argumentata, cu relatii cunoscute din fizica, in mai multe moduri, intrun fisier. Dar daca am primit acest fisier sub auspiciile celor de la -Academia.edu-, am primit asa un imbold sa il postez, sa fie vazut de cei interesati de fizica. Mie mi-a placut demonstratia si cred ca este corecta. Daca au postat-o cei de la -Academia.edu-, presupun ca au verificat-o cu mai multa competenta decat mine. Acum cateva luni am primit si fisierul cu explicitarea constantei gravitationale. Dar era ceva cunoscut si nu m-a mai interesat. Si imi pare ca l-am postat si eu pe aici, mai de mult.
Eu am inteles ca protonul ar fi de fapt tot un neutron, care ar fi cuplat cu un pozitron si astfel poate sa interactioneze cu campul electric si sa fie accelerat
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 25, 2021, 08:59:18 p.m.
Cum vine asta identitate dimensionala masa-sarcina ? adica masori si masa si sarcina tot cu kilogramul ? masa este o marime scalara si sarcina este o marime vectoriala asa ca nu le puteti masura la fel.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 26, 2021, 10:15:10 a.m.
Dl Virgil

Identitatea dimensionala masa-sarcina inseamna ca si sarcina electrica si sarcina gravifica au aceeasi dimensiune fizica.
 (Q)=(M)=L3/T2. Aceasta dimensiune fizica, pentru masa si sarcina, rezulta de la aplicarea formulei lui Gauss pe suprafata inchisa din jurul sursei. Spune ca, fiind surse de miscare in universul fizic, formula lui Gauss face integrarea efectului fizic, produs in spatiul din jur, pe suprafata care inchide sursa. Efectul fizic produs de sursele de miscare, efectul observat experimental, este acceleratia. Si daca se inmulteste acceleratia normala cu suprafata inchisa se obtine marimea sursei. (Q)=(M)=a.S=(L/T2).L2=L3/T2. Eu am inteles ca de fapt si masa Pamantului a fost calculata tot cu formula lui Gauss cu care se calculeaza sarcina electrica. Eu de formula lui Gauss habar nu am avut pana nu am citit in fisiere. Si am facut socotelile, dupa indicatiile din fisier si am vazut ca se verifica. Chestia asta, ca sarcina electrica este marime vectoriala, nu am auzit-o pana acum. Cum sa aibe sarcina efect pe o singura directie (ca sa fie vectoriala), cand campul electric se inmulteste cu suprafata inchisa din care pleaca fluxul electric in toate directiile? Nu se poate ca sarcina electrica sa fie marime vectoriala.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 26, 2021, 11:17:54 a.m.
Puteti s-o tineti asa pana la calendele grecesti. Luati si cititi articolul despre echivalenta unitatilor de masura, dar cu creionul in mana, si apoi daca nu gasiti nici o greseala, mai stam e vorba.
https://drive.google.com/file/d/13JWVyJRD6t3UjdLycGF0Om-nth3f45IZ/view?usp=sharing
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 26, 2021, 03:45:25 p.m.
Dl Virgil
Eu sustin niste idei care sunt argumentate cu formule cunoscute din fizica si care sunt in acord cu datele experimentale. Si in aceste argumentari (teorii) este vorba doar despre dimensiunile fizice ale marimilor cu care lucreaza fizica. Nu intereseaza de fel unitatile de masura. Unitatile de masura se stabilesc prin conventii, pe cand dimensiunile fizice rezulta din legile fenomenelor fizice, din logica matematica a formulelor care contin legile fizicii. Si nu este vorba de o echivalare a marimilor fizice. Este vorba de descrierea exacta a fenomenelor fizice. Dumneata umblii cu echivalari ale unitatilor de masura si ajungi sa gasesti niste predictii care cumva s-ar gasi in structura megacosmosului, prin similitudine cu structurile de la nivelul microcosmosului. Foarte bine. Dar ai spus ca sunt doar echivalente nu egalitati (identitati). Am vazut in fisierul asta ca foloseste si unitatile de masura pentru masa, pentru factorii k si G si pentru miu,0 si epsilon,0. Dar nu este nicio echivalenta. In final le trece tot in dimensiuni fizice. Nu stiu de ce Atanasu si altii, nu au nicio parere asupra acestui fisier. Este argumentata corect sau nu, concluzia din fisier? Si daca demonstratia este corecta, nu trebuiesc admise consecintele pe care le produce in sistemul teoretic al fizicii?
 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 27, 2021, 10:58:42 a.m.
Orice marime fizica are propriile unitati de masura, nu poti vorbi despre o masa cat de mare este daca nu o exprimi in kg, sau despre o lungime daca nu o exprimi in unitati de lungime (m), astfel orice proprietate fizica a materiei odata cu descoperirea ei, s-au stabilit si niste unitati de masura proprii. Astfel s-au descoperit noi proprietati precum sarcina electrica, permitivitatea electrica, permiabilitatea magnetica, campurile magnetice si electrice cat si inductiile lor, fiecare cu unitatile lor de masura. Intrucat organele noastre de simt nu ne permit  percepem in mod direct decat masa, lungimea si timpul, pentru intelegerea mai profunda a fenomenelor naturii m-am gandit ca este folositor sa exprimam toate unitatile de masura electromgnetice prin echivalentele lor mecanice, intrucat si energia electromagnetica se poate transforma oricand in energie mecanica avand aceleasi unitati de masura.
Faptul ca d-ta nu tii cont de aceste argumente face sa te ratacesti in anumite considerente atribuind coresponenta directa intre masa si sarcina electrica, cat si alte constante fizice care si-au pierdut sensul fizic corect precum constanta gravitationala, capacitatea electrica, epsilon, miu si altele. In consecinta intreaga teorie este fundamentata gresit, pornind de la aceste erori.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 27, 2021, 03:18:56 p.m.
Dl Virgil
Eu am inteles ca toate marimile fizice ar fi masuri ale miscarii. Fiindca fizica studiaza doar miscarea fizica. Si ca unitatile de masura ar fi fost stabilite prin conventii. Dar marimile fizice ar fi rezultat din logica formulelor, adica a legilor. Si atunci ce facem cu logica formulelor. O aruncam la gunoi, doar fiindca suntem noi stapaniti de niste prejudecati si dogme din sistemul teoretic al fizicii? Si nu mi-ai raspuns ce parere ai despre experimentul lui Martin Grusenik. Spune ceva acest experiment, sau nu spune nimic?. Dl universitar Mdionis spunea ca experimentul este prost condus si produce doar concluzii aberante, in afara realitatii fizice.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 27, 2021, 09:15:23 p.m.
Dl Virgil
Eu am inteles ca toate marimile fizice ar fi masuri ale miscarii. Fiindca fizica studiaza doar miscarea fizica. Si ca unitatile de masura ar fi fost stabilite prin conventii. Dar marimile fizice ar fi rezultat din logica formulelor, adica a legilor. Si atunci ce facem cu logica formulelor. O aruncam la gunoi, doar fiindca suntem noi stapaniti de niste prejudecati si dogme din sistemul teoretic al fizicii? Si nu mi-ai raspuns ce parere ai despre experimentul lui Martin Grusenik. Spune ceva acest experiment, sau nu spune nimic?. Dl universitar Mdionis spunea ca experimentul este prost condus si produce doar concluzii aberante, in afara realitatii fizice.
In acele formule daca nu folosesti unitatile de msura corecte ajungi la rezultate eronate. Masa este o marime funamentala si se masoara in kg, iar sarcina electrica este o alta marime care se masoara in Coulombi si poate fi echivalata in unitati mecanice de masura cu un impuls adica [kg.m/s] ca sa fie mai pe intelesul nostru.

Experimentul lui Martin Grusenick trebuie coroborat cu experimentul Pound- Rebka si
Michelson Morley, care impreuna scot in evidenta niste proprietati noi ale gravitatiei.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 28, 2021, 10:40:48 a.m.
Dl Virgil
Eu am inteles ca se foloseste analiza dimensionala pentru a stabili omogenitatea ecuatiilor, adica pentru a vedea daca toti termenii din ecuatie au aceeasi dimensiune fizica. Dar cred ca ai dreptate, analiza omogenitatii ecuatiilor se poate face si cu ajutaorul unitatilor de masura. Masa este marime fundamentala si produce inertia si gravitatia. Sarcina produce efecte electrice. Dar amandoua sunt purtatoare de energie si sunt masuri ale efectelor pe care le produc. Am vazut la linkul de mai jos, un articol al lui  Michio Kaku in care se da dimensiunile constantei de actiune h. Si m-a mirat sa vad ca este data si ca produs intre momentul cinetic de rotatie si o frecventa. Adica exact asa cum ai definit-o dumneata.
https://www.thetruth2u.com/uploadedfiles/booksfiles/SymphonyofExistence.pdf
Eu sunt de acord cu dumneata ca experimentul Grusenik poate fi coroborat cu experimentul Pound-Rebka. Eu personal nu cred ca la mersul luminii prin camul gravific, fotonii ar suferi o modulatie de frecventa. Eu cred ca mergand prin campul gravific al planetei, adica mergand prin fluxul eteric de aspiratie al planetei, fotonii sufera doar o modificare a vitezei. Modificare care apare ca si modificare a energiei si respectiv a frecventei fotonilor. Cei care sustin dinamica subcuantica, sustin existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei. Asteptam o parere transanta asupra experimentului. Dovedeste sau nu dovedeste existenta eterului prin existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei?. Daca nu, aqtunci ce altceva dovedeste deplasarea franjelor de interferenta, la rotirea interferometrului in plan vertical?

Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 29, 2021, 06:28:14 p.m.
Dl Virgil
Eu am inteles ca se foloseste analiza dimensionala pentru a stabili omogenitatea ecuatiilor, adica pentru a vedea daca toti termenii din ecuatie au aceeasi dimensiune fizica. Dar cred ca ai dreptate, analiza omogenitatii ecuatiilor se poate face si cu ajutaorul unitatilor de masura. Masa este marime fundamentala si produce inertia si gravitatia. Sarcina produce efecte electrice. Dar amandoua sunt purtatoare de energie si sunt masuri ale efectelor pe care le produc. Am vazut la linkul de mai jos, un articol al lui  Michio Kaku in care se da dimensiunile constantei de actiune h. Si m-a mirat sa vad ca este data si ca produs intre momentul cinetic de rotatie si o frecventa. Adica exact asa cum ai definit-o dumneata.
https://www.thetruth2u.com/uploadedfiles/booksfiles/SymphonyofExistence.pdf
Eu sunt de acord cu dumneata ca experimentul Grusenik poate fi coroborat cu experimentul Pound-Rebka. Eu personal nu cred ca la mersul luminii prin camul gravific, fotonii ar suferi o modulatie de frecventa. Eu cred ca mergand prin campul gravific al planetei, adica mergand prin fluxul eteric de aspiratie al planetei, fotonii sufera doar o modificare a vitezei. Modificare care apare ca si modificare a energiei si respectiv a frecventei fotonilor. Cei care sustin dinamica subcuantica, sustin existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei. Asteptam o parere transanta asupra experimentului. Dovedeste sau nu dovedeste existenta eterului prin existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei?. Daca nu, aqtunci ce altceva dovedeste deplasarea franjelor de interferenta, la rotirea interferometrului in plan vertical?
Trebuie sa specific ca in relatia constantei lui Planck la mine nu intervine frecventa ci lungimea e unda. Dar sigur se poate inlocui lungimea de unda cu frecventa stiind ca; niu= c/lambda; astfel h=m.c,L =(m.c).(c/niu);
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iunie 29, 2021, 10:11:30 p.m.
Dl Virgil
Eu am vrut doar sa iti arat ca mai au si altii idei asemanatoare cu ale dumitale. Sper ca nu te-am suparat cumva cu linkul asta. Dar asteptam de la dumneata sa imi spui cum se explica deplasarea franjelor de interferenta, filmata in experimentul lui Grusenic. Ce poate sa insemne fenomenul observat?. Eu am gasit ca experimentul cunoscut  al lui M-M, cu interferometrul in plan orizontal este explicat prin cuplajul densitatii masice a fotonilor cu densitatea masica emanata din masa planetei. Ce spui de ideea asta? Care de fapt nu este argumentata cu nimic. Se bazeaza doar pe explicarea formulei lui Fresnel, gasita la experimentul lui Fizeau. Acolo se argumenteaza, cu niste socoteli, ca se aduna densitatea fotonului cu densitatea mediului transparent si se obtine formula lui Fresnel, care se spune ca este verificata cu precizie. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iunie 30, 2021, 08:07:45 p.m.
Dl Virgil
Eu am vrut doar sa iti arat ca mai au si altii idei asemanatoare cu ale dumitale. Sper ca nu te-am suparat cumva cu linkul asta. Dar asteptam de la dumneata sa imi spui cum se explica deplasarea franjelor de interferenta, filmata in experimentul lui Grusenic. Ce poate sa insemne fenomenul observat?. Eu am gasit ca experimentul cunoscut  al lui M-M, cu interferometrul in plan orizontal este explicat prin cuplajul densitatii masice a fotonilor cu densitatea masica emanata din masa planetei. Ce spui de ideea asta? Care de fapt nu este argumentata cu nimic. Se bazeaza doar pe explicarea formulei lui Fresnel, gasita la experimentul lui Fizeau. Acolo se argumenteaza, cu niste socoteli, ca se aduna densitatea fotonului cu densitatea mediului transparent si se obtine formula lui Fresnel, care se spune ca este verificata cu precizie.
Nu este vorba despre nici o densitate.  Problema este mai complexa dar nu vreau sa ma pronunt inca.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 01, 2021, 08:17:29 a.m.
Dl Virgil
Ce imi place la dumneata, este ca ai intotdeauna o pozitie transanta. Nu umblii cu compromisuri, cu jumatati de masura. Din postarea dumitale am inteles ca nu ai citit articolul despre -Formula lui Fresnel, de compunere a vitezelor-. Articolul se gaseste la linkul asta.

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5368.0.html.
Daca ai timp sa il citesti, ai sa vezi ca este vorba de insumarea unor densitati, din care cumva scoate formula lui Fresnel, care se zice ca este verificata cu precizie de experimentul Fizeau. Ce am retinut, este ca lumina (fotonul) este substanta, are volum, densitate, masa si presiune. Spune ca se aduna, in volumul fotonului, la densitatea mediului transparent densitatea fotonului si rezulta o masa aderenta la foton. Spune ca in cazul mediului in repaus, la densitatea mediului se adauga densitatea emanata din masa Pamantului si produce indicele de refractie al mediului in repaus. Cand mediul este in miscare (in translatie), fata de Pamant, campul de densitate al mediului se separa de campul de densitate al planetei. Lumina trecand prin mediul transparent in miscare, se cupleaza si cu densitatea mediului si cu densitatea planetei. Campul de densitate al planetei fiind solidar cu planeta, inseamna ca sta pe loc. Si cuplajul luminii cu acest camp da termenul negativ din formula lui Fresnel. Eu am vazut ca si dumneata te comporti ca toti savantii. Cand pun o intrebare, in loc sa raspunzi punctual, ma trimiti la lucrarea dumitale. Asa face si Petcu si V.Tudor si Gheorghe si Pentia s.a. Petcu mi-a trimis -epistemologia testelor gravitatiei-, V.Tudor mi-a trimis -universuri euristice-, Gheorghe mi-a trimis - argumentul pt identitatea dimensionala masa-sarcina. Dar lucrarea integrala a dumnealui, eu nu am gasit-o. Desi a fost a fost dezbatuta pe forum in urma cu 12-13 ani. Dar unde este postata, nu stiu, ca eu nu am gasit-o.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 01, 2021, 07:05:46 p.m.
Faptul ca lumina are o viteza mai mica cand strabate un mediu mai dens decat aerul sau vidul este o cauza aparenta care nu explica intimitatea procesului de propagare a luminii. Trebuie spus ca fotonii au totdeauna viteza luminii  indiferent de mediul de propagare, dar cu cat mediul este mai dens cu atat drumul parcurs devine mai lung. Fotonul nu este un obiect ca sa-i dai dimensiuni precum unei cutii de chibrituri. Fotonul este o perturbare a mediului electromagnetic care se propaga cu viteza luminii. Traiectoria fotonului insa este determinata de deformarile proprietatilor mediului pe care il strabate, asa ca in medii dense drumul lui nu mai este liniar. Nu trebuie uitat ca fotonul este deviat de campurile gravitationale pe care le intalneste in cale, si fiecare nucleu pe langa sarcina electrica precis are si o "sarcina" gravitationala, despre care nu se spune nimic desi fiecare atom este caracterizat de numarul de masa in tabelul lui Mendeleev.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 02, 2021, 07:03:38 a.m.
Dl Virgil
Dumneata ai ajuns la viziunea sau modelul dumitale asupra fotonului. Si eu m-am fixat asupra modelului de motor electric al fotonului, fiindaca am vazut ca este argumentat cu vagoane de formule. Dar este criptat in sistemul bidemensional si cred ca nu il intelege nimeni daca nu cunoaste sistemul bidimensional.  Dar nu era vorba de modelul fotonului. Era vorba de explicarea experimentului Fizeau cu verificarea formulei lui Fresnel, pe baza insumarii densitatii fotonului cu densitatea mediului transparent si cu densitatea pamantului, si fara de vreo antrenare a eterului. Doar si dumneata folosesti densitatea masica in teoria dumitale. Eu am inteles ca ti-am sugerat un articol a carui lectura este cam anevoioasa. Si se spune pe undeva ca insumarea densitatii fotonului cu densitatea pamantului, explica foarte simplu rezultatul experimentului M-M fara de metafizica relativista, fara de antrenarea eterului, fara de vant eteric..
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 02, 2021, 06:11:21 p.m.
Fotonul este o perturbatie cu caracter periodic a campului electromagnetic,  este doar o oscilatie care se propaga intr-un mediu EM, asa ca nu poate fi considerat obiect ci o stare tranzitorie a unui semnal caracterizat de frecventa, lungime de unda si viteza de propagare. Orice asemanare cu un obiect sau motor electric este nepotrivita, ca si cum ai asemana un tzunami cu un aisberg. Asa ca trebuie sa ne limitam numai la datele certe care le cunoastem despre foton. Putem totusi sa ne folosim si de parametrii mediului de propagare a fotonului respectiv ai vidului  caracterizat de epsilon si miu.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 02, 2021, 07:53:55 p.m.
Dl Virgil
Eu vroiam doar sa vezi ca in deducerea formulei lui Fresnel se foloseste de densitatea mediului si densitatea fotonului. Fiindca spuneai ca nu este vorba de densitate. Acum uite ce spui aici.
Citat
. Putem totusi sa ne folosim si de parametrii mediului de propagare a fotonului respectiv ai vidului  caracterizat de epsilon si miu.
Pai chiar asa face cand modeleaza fotonul. Pleaca de la admitanta vidului  Y0. Care spune ca fiind viteza, ar fi viteza pe care o capata eterul pe durata unei semiunde. Iar variatia vitezei de curgere a eterului, de la zero la viteza egala cu admitanta vidului, ar fi campul electric al fotonului. Si daca inparte campul electric la viteza luminii afla inductia magnetica a fotonului. Cu inductia magnetica si crentul fotonic afla forta electromagnetica, propulsoare a fiecarui curent fotonic, eteric transversal. Apoi comparand curentul fotonic cu un piston, din formula energiei deduce dimensiunile fotonului, lungime, latime, volum, presiune, densitate s.a , exact ca la un obiect fizic.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 02, 2021, 10:18:26 p.m.
Eu am spus ce am avut de spus, in rest e problema dvs daca mergeti pe un drum gresit sau nu.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 03, 2021, 07:46:22 a.m.
Dl Virgil
Vreau sa spun ca in postarea anterioara, am uitat sa mentionez ca tensiunea de semiunda si curentul fotonului, rezulta de la descompunerea lui h. Cu tensiunea si cu campul electric se afla lungimea curentului electro-eteric al fotonului.  Curentul electro-eteric al fotonului, este un curent eteric fara sarcina electrica, echivalent prin efectele lui, unui curent electric produs de o singura sarcina electrica. Cu inductia magnetica, cu curentul si lungimea curentului se afla forta electromagnetica ce accelereaza curentul pana la viteza luminii, pe durata unei semiunde. Curentul fotonic transversal se comporta ca un piston care efectueaza un lucru mecanic in contra fortei de inertie. Si formulele alea literale, arata ca forta electromagnetica (B.I.l) este egala cu forta de inertie (m.a). La fel puterea electrica (U.I) este egala cu puterea mecanica (F.v). Astea nu pot fi coincidente. De aceea am convingerea ca modelul de motor electric liniar al fotonului este o realitate fizica. Acest model nu vine in contradictie cu electromagnetismul si cu cuantica. Este doar o alta teorie a luminii care vine in completarea modelului lui Maxwel fara sa il excluda. Daca dumneata gasesti ca si acest model, care pleaca de la parametrii vidului, este gresit, este numai fiindca nu este scris in tratate si manuale. Pentru dumneata, ca un pasionat al socotelilor, cred ca este o bagatela sa verifici acele formule literale. Si nu cred ca acest model ar aduce vreo atingere teoriei dumitale, care se bzeaza doar pe niste echivalente. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 04, 2021, 01:19:37 p.m.
Cine este interesat poate face aceste verificari. Pe mine nu ma preocupa aceasta problema.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 04, 2021, 02:41:18 p.m.
Dl virgil
Ce am omis sa spun este ca in fisierul cu -formula lui Fresnel-, la sfarsit, se face comparatia intre formula lui Fresnel si formula relativista de compunere a vitezelor. Si este demonstrat matematic, ca nu sunt identice si nu dau rezultate egale. Desi diferentele sunt foarte mici, mergand pe linia rigurozitatii logice, numai fomula care este verificata cu precizie de experienta este cea valida. Si deci formula relativista este doar metafizica, pe langa realitatea fizica. Dar pe dumneata nu te intereseaza chestiunile acestea, fiindca esti un spirit conservator si nu poti sa admiti teorii care se abat de la manual. Numai ce este in manual  este valabil. Ce nu este in manual este cu siguranta gresit. Fiindca teoria manualului nu poate fi schimbata. Si probabil ca nu mai ai placerea socotelilor si te plictiseste, te oboseste sa verifici niste socoteli foarte simple. Socoteli care sunt baza argumentarii acelei teorii.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 06, 2021, 04:06:02 p.m.
Daca citeati cu atentie referatul meu "Interpretarea vectoriala a relatiei lui Einstein" iti dadeai seama na nu este vorba de metafizica, ci de fizica pura.
https://drive.google.com/file/d/15OimwJgKn87ZWLBWU6uEatMDHaOz4jbS/view?usp=sharing
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 06, 2021, 05:37:41 p.m.
dl Virgil

Eu vorbeam de formula lui Fresnel, care se deduce facand insumarea densitatii fotonului cu densitatea mediului transparent aflat in miscare. Fiindca dumneata ai respins inplicarea densitatii masei in acel fenomen. Dar nu ai citit articolul, ca sa imi spui ce hibe ar avea rationamentele de acolo. Mie mi-a placut, pentru ca explica formula lui Fresnel cu structura fotonului si apoi explica rezultatul experimentului M-M cu rezultatul de la experimentul lui Fizeau. Dar pe mine ma interesa parerea dumitale asupra experimentului lui Martin Grusenic. Dovedeste sau nu existenta fluxului eteric de aspiratie al planetei? Eu asa am inteles, ca deplasarea figurii de interferenta dovedeste existenta unei diferente de viteza, intre raza care merge vertical si raza care merge orizontal. Raza care merge orizontal ar fi cuplata campul de densitate al planetei si ar avea aceeasi viteza in toate directiile din planul orizontal. Dar raza verticala ar capata un plus de viteza datorita fluxului eteric de aspiratie al planetei. Sunt foarte curios cum se poate calcula diferenta de viteze din deplasarea figurii de interferenta. In ce priveste cresterea masei electronului accelerat in campul electric, am gasit intrun fisier, ideea aceasta a lipirii, a ciocnirii plastice a fotonilor  din campul electric pe masa electronilor. Intradevar pare ca acesta ar fi mecanismul accelerarii particulelor in camp electric.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 06, 2021, 09:06:13 p.m.
Ati citit referatul pe care vi l-am amintit? acolo gasiti raspunsuri la problemele ridicate de dvs. Eu nu pot explica in cuvinte ce rezulta din relatiile scrise acolo. Dupa ce studiati acel referat veti intelege cum creste masa particulelor la accelerarea lor datorita prezentei fotonilor.  In rest lasati fabulatiile cu fluxurile eterice  ca nu este  asa.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 07, 2021, 08:01:19 a.m.
Dl Virgil

Bag de seama ca urmaresti o strategie a evitarii raspunsurilor la niste chestiuni punctuale simple. Nu vrei sa-mi spui ce inseamna deplasarea figurii de interferenta. Te asigur ca am citit de cateva ori referatul dumitale, din care am retinut ca fotonii din campul electric accelerator se misca (se deplaseaza sau se propaga) pe o elicoida cu viteza luminii, in timp ce particula se deplaseaza liniar cu viteza mai mica decat c. Accelerarea particulei este produsa de ciocnirea fotonilor cu particula. Ciocnire in care fotonii transfera particulei si impulsul dar si masa lor. Lipirea masei fotonilor la particula duce la cresterea masei particulei. Cresterea masei particulei duce la cresterea inertiei particulei, inertie care inpiedica tot mai mult accelerarea ulterioara a particulei, facand ca particula sa nu ajunga niciodata la viteza luminii. Ce mi se pare mie bizar in acest mecanism, este ca la apropierea translatiei particulei de viteza luminii, apare o avalansa de fotoni incidenti pe particula, care face ca masa particulei sa creasca vertiginos spre infinit, in conformitate cu formula relativista a variatiei masei. Eu nu am incredere in formula relativista, fiindca factorul beta, din formula, ar fi neomogen fizic. Neomogenitate care rezulta din faptul ca  c  este viteza (translatie) fizica reala, in timp ce  v  este o viteza relativa, este o translatie fictiva. Si apoi din comparatia formulei lui Fresnel cu formula relativista, se vede ca duce la un rezultat care nu concorda cu datele experimentale. Prin scrierile lui Miles Matis am vazut ca masa electronilor accelerati in acceleratoare, nu creste nixciodata mai mult de 333 de ori. Iar masa protonului accelerat nu creste mai mult de 109 ori. Adica nu se constata experimental cresterea la infinit a masei particulelor accelerate spre viteze luminice.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 07, 2021, 09:28:57 a.m.
Deplasarea figurilor de interferenta se refera la faptul ca pe interferometru apar niste dungi, franje de interferenta ca urmare a suprapunerii razei de lumina directe cu raza de lumina reflectata. Asa ca dispozitivul respectiv permite rotirea bratelor cu 90 de grade, ceia ce face posibila vizualizarea interferentei franjurilor in doua situatii diferite. Diferenta dintre figurile de interferenta ne indica ca se petrece un fenomen diferit intr-o directie fata de alta la propagarea razelor de lumina. Interpretarea acestor diferente poate fi pusa atat pe seama acelui vant eteric, ceia ce eu nu cred ca exista, cat si pe seama densitatilor diferite a mediului de propagare care la fel mi se pare neverosimil. Eu consider ca deplasarea franjurilor este cauzata de interferenta razei de lumina verticala cu campul gravitational a carui intensitate este data de frecventa campului prin care se deplaseaza raza de lumina, camp de natura electrica. Din referatul meu privind relatiile de echivalenta intre unitatile de masura electrice cu unitatile mecanice fundamentale rezulta clar ca intensitatea campului electric este data de frecventa acestuia. Asa ca din moment ce Pamantul are un potential electric propriu, este firesc sa existe un camp oscilatoriu ca o anvelopa a Pamantului, care interfereaza cu orice alta unda electromagnetica care se deplaseaza pe verticala, pentru ca exista un camp divergent pe masura cresterii distantei.
Referitor la cresterea masei relativiste, trebuie sa mentionez ca fotonii nu se ciocnesc de particula, ci sunt atrasi de particula pe o traiectorie elicoidala, cu pasul elicei proportional cu viteza de deplasare a particulei, in timp ce fotonii se rotesc cu viteza luminii. Atat masa cat si timpul relativist sunt date de acest mecanism al propagarii fotonilor in jurul particulelor.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 07, 2021, 05:28:20 p.m.
Dl Virgil

Trebuie sa inteleg din expozeul dumitale, ca deplasarea figurii de interferenta nu ar avea legatura cu diferenta de viteza dintre razele de lumina care merg pe directii perpendiculare. Si mai degraba ar fi produsa de interferenta razei verticale cu frecventa campului gravific. O idee asemanatoare am intalnit intrun referat, unde se spune hotarat ca campul gravific este derivat din campul electric al nucleonilor. Si este argumentat cu mai multe socoteli in care este dedusa (modelata) cumva circulatia eterului prin structura dinamica a neutronului si apoi este dedusa constanta gravitationala la nivelul nucleonului, care ar fi egala cu  8.eps0.  Dar eu am inteles ca in experimentul  M-M  se foloseste interferometrul, tocmai pentru a masura cumva diferenta de viteze intre razele care merg pe directii perpendiculare. Cu vreo 40 de ani in urma, cand am am fost prins de o mare curiozitate, si am incercat sa fac socotelile de la teoria experimentului, nu mi-a iesit niciodata egalitatea timpilor, cu toata formula relativista folosita. Pe mine m-ar interesa daca stii vreun articol, pe net, care explica in clar deducerea diferentei dintre vitezele razelor, din deplasarea figurii de interferenta. Tare mi-ar place sa fac experimentul asta al lui Grusenic, cu un brat al interferometrului pozitionat vertical.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 07, 2021, 07:56:41 p.m.
Nu cred ca am intalnit acest calcul, deoarece trebuie sa ai rezultatele unui experiment la care cunosti toate datele ca sa poti etalona interferometrul, adica sa afli cat reprezinta ca diferenta de drum dimensiunea unui franj de interferenta. Cred ca se poat folosi experimentul cu inelele lui Newton  ca sa afli ce diferenta de drum corespinde unui inel.s.a.m.d. Dar mai sigur ar fi ca acelasi experiment sa fie facut pe Pamant si apoi pe Luna, si prin compararea rezultatelor sa se poata trage concluziile.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 07, 2021, 08:03:41 p.m.
Nu cred ca am intalnit acest calcul, deoarece trebuie sa ai rezultatele unui experiment la care cunosti toate datele ca sa poti etalona interferometrul, adica sa afli cat reprezinta ca diferenta de drum dimensiunea unui franj de interferenta. Cred ca se poat folosi experimentul cu inelele lui Newton  ca sa afli ce diferenta de drum corespinde unui inel.s.a.m.d. Dar mai sigur ar fi ca acelasi experiment sa fie facut pe Pamant si apoi pe Luna, si prin compararea rezultatelor sa se poata trage concluziile.
https://drive.google.com/file/d/1KXQVfBloKxNjpgwnRcslT1ImC3_Dazj2/view?usp=sharing
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 08, 2021, 10:31:08 a.m.
Dl Virgil
Este foarte amabil din partea dumitale ca mi-ai dat linkul acesta. Dar nu ma ajuta cu nimic. Am gasit un pdf, care da o lucrare de laborator cu inteferometrul  M-M. Dar acolo se foloseste ca sa masoare lungimea de unda a luminii monocromatice si indicele de refractie al unui mediu transparent. Factorul imprtant de acolo este diferenta de faza dintre raza de masurat si raza de referinta. Nu imi da o relatie simpla intre deplasarea franjelor si diferenta de viteze. M-am gandit ca nici experimentul lui Grusenic nu poate sa deceleze viteza fluxului eteric de aspiratie al planetei. Fiindca castigul obtinut la mersul in jos este compensat la mersul in sus. Diferenta de viteza constatata poate sa indice doar cu cat este mai mica viteza razei care merge orizontal, fata de raza care merge vertical. Raza orizontala ar fi cuplata cu campul de densitate al planetei, camp care ar produce un indice de refractie al campului gravific. Imi aduc aminte ca pe undeva se propunea un experiment holografic, in care pentru a se elimina compensarile se fotografia figura de interferenta o data la mersul in jos si o data la mersul razelor in sus. Si din comparatia pasului franjelor s-ar deduce diferenta de viteza. Totusi cred  ca este cam inposibil sa se deceleze o diferenta de viteze de cam 46 m/s cum cere teoria experimentului. Poate ca ar trebui facut un experiment in care sa se masoare cu maxima precizie viteza luminii la mersul pe verticala in jos si la mersul pe verticala in sus.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 09, 2021, 07:24:23 p.m.
Dl Virgil

Vreau sa spun ca legat de densitatea fotonului, am gasit pe net, la linkul de mai jos, chiar in -Wikipedia- o formula care contine parametri fizici, ai fotonului, cu care a fost dedusa formula lui Fresnel. Formula zisa de compunere a vitezelor sau de antrenare partiala a eterului.
ro.wikipedia.org/wiki/Tensorul_energie-impuls
Formula este  T00=(paranteza lui Pointyng)/c2
Se spune ca T00 este densitatea msei in Kg/m3. Nu se spune aproape niciodata ca termenii din paranteza lui Pointyng sunt presiuni in   N/m2.  Si se vede ca este presiune dinamica  pd=ro.v2. Aceasta formula este verificata si de sistemul bidimensional al marimilor fizice.                                                                                                                                                                                                                 
 
Citat
Experiment de tip Fizeau îmbunătățit de Michelson și Morley în 1886....Albert A. Michelson și Edward W. Morley (1886)[P 3] au repetat experimentul Fizeau cu precizie îmbunătățită,....Folosind acest aparat, Michelson și Morley au putut confirma pe deplin rezultatele lui Fizeau.[P 3]
Experimentul Hoek
O confirmare indirectă a coeficientului de antrenare Fresnel a fost furnizat de către Martin Hoek⁠(d) (1868).[P 15][S 7] Aparatul său era similar
Incepusem chiar sa renunt la modelele d-lui inginer, sub influenta atator critici din partea unor conservatori, pentru care logica formulelor nu inseamna nimic si pentru care ce nu este in carte este gresit si este pseudostiintific. Uite ca formula asta cu parametri fotonului este chiar in sistemul teoriei oficiale. Asta imi da o mare siguranta si incredere ca modelele d-lui inginer sunt foarte corecte si deci sunt existente fizice reale.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 10, 2021, 08:43:08 a.m.
Draga Virgil
am spus ca nu voi mai intrveni nici in zona texelor emise de calahan, zona in care totusi tu te  implici si nici in zona textelor lui ilasus, zona in care ultimul ce se mai implica era prince dar totusi intrucat acestea mai tin in viata acest forum, sa-i spun de acum amarat de forum pentruca vad ca la a&b sunt niste, cand si cand niste  interventii-intrebari poate facute de unii care citesc si ce se srie pe aici si unul este desigur solo care isi pastreaza nickul, dar acolo discutiile ramn la un nivel mai superficial, doar bune pentru a gasi niste idei adica ce doresc cei are finantand acest forum(platforma stiintifica mai vasta)  il privesc si ca pe un soi de brainstorming ceea ce este un lucru pe fond foarte bun si odata ce dau banul si noi il luam, in sensul ca folosim facilitatile de ei platite, nu vad de ce ar fi un lucru rau ci din contra eu il consider un lucru bun pentuca si mie mi-au oferit ocazia sa ies inainte de orice publicare in locuri  unde sa ma citeasca  niste intelocutori a caror seriozitate o probeaza nu  numai ce si cum sriu ci si curiculul pe care il au pentrua acolo unde publica ei cu identitatile asumate fiind  cele reale si revistele sunt chiar din acelea cu adevarat stiintifice cu rigorile azi impuse la asa ceva. 
Odata ce si Electron pare ca a parasit fara explicatie forumul , nu ca el era mult mai mult decat un sofist cam distructiv, dar avea o logica in general sofistic corecta daca pot spune asa, eu coniderandu-ma un antisofist ca in disputele logice din  Grecia antica si inca mai tarziu, in taramul logicei .

Revenind, te rog sa faci un efort pentruca eu in prezent am multe pe cap de sanatate si nu numai si daca ma ajuta Dumnezu voi reveni si eu cand voi putea si voi finaliza un raspuns total la sustinerile lui ilasus nu pentru el, pentruca nu este de buna credinta ci pentru cei care poate ca au fost interesati de subiectul lui cat si pentru ce-ti cer tie fata de  Calahan.
Renunta te rog la argumentele tale originale pentru moment si raspunde daca poti la ce scrie el cu subiect si predicat si daca nu are subiect si preditcat,  spune explicit asta(evident este opinia ta) la cele ce le da din wiki in genaral dar si daca indica  linkuri de pe situri autorizate macar moral din punct de vedere stiintific si la alea. Sa-l lasam pe dl inginer un alter ego al sau care este un emul care nu vrea sa-si asume paternitati caci stie ca nu ar mai fi bagat in seama si cu aceasta ipocrizie demna de tot dispretul face pe prostul insa din ce in ce mai putin dar cu reveniri ca acum cand iar il scoate pe dl inginer la inaintare.
Poate ca am fost inteles si poate ca tu poti si tu doresti sa faci acet lucru adica fara sa te  grabesti sa dedici niste postari in sensul acesta, la care daca Calhan raspunde batand in continuare campii nu incerci sa redeschizi mereu si meru acelasi tip de discutii sterile si poate daca faci asta si unii seriosi care de pe margine citesc vor interveni, asa cum cred  ca erau destui care o faceau pe vremurile cand blogul apartinea fizicianului Adi Buzatu si ulterior probabil tot cu  cei care intrasera in acea perioada cred ca pana in 2011 si inca un timp si ulterior momentului cand   blogul a fost salvat de Adi prin donarea inteligent facuta.

Daca vei face acesea ne mai marsand la acest ping pong, ma vei ajuta mult si pe mine cand poate ca voi reusi sa revin consistent la aceste doua fire pomenite aici si dar si pe alti urmaritori, si-ti multumesc anticipat.

Nikul permanent Atanasu pe acest fir  si decand am intrat pe blog. (Desi daca il scriam atunci corect, ar fi fost Atanasiu dupa numele bunicului matern, dar asa a ramas :))

Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 10, 2021, 11:25:14 a.m.
Ma bucur ca mi te adresezi mie ca unuia care as putea sa luminez sau macar sa intretin discutii aprinse pe acest forum. Dar dupa umila mea experienta datorita domeniului meu de interes destul de restrans vad ca nu sunt multi amatori de senzatii tari, pentru ca, la cate am scris ar fi trebuit sa apara discutii contadictorii sau pareri ceva mai multe pro sau contra. Faptul ca nu intervin in discutii si fizicieni cu diploma care sa aprecieze sau nu ideile novatoare, ma face sa cred ca pandemia le-a redus capacitatea de comunicare cel putin pe aceasta tema. In continuare eu iti doresc sanatate multa si sa ne revedem mai des pe acest forum.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 10, 2021, 01:09:24 p.m.
Sunt doi vizitatori care cred ca la fel cu  mine  urmaesc si ei  de aproape o ora aceast fir si cred eu ca mai degraba o fac  pentru tine, asa ca merita sa te ostenesti. Poate ca nu se doreste sa fii bagat in seama din motve de inspiratie fara a multumi pentru asta si se asteapta sa mi dai eva in tine. pote ca si Calahn este intrun astfel de servici comndat. Electron cum te-a comentat in decursul vremii sau Harap Alb(unul corect pe aici)  sau poate si Abel?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 10, 2021, 06:10:52 p.m.
Sunt doi vizitatori care cred ca la fel cu  mine  urmaesc si ei  de aproape o ora aceast fir si cred eu ca mai degraba o fac  pentru tine, asa ca merita sa te ostenesti. Poate ca nu se doreste sa fii bagat in seama din motve de inspiratie fara a multumi pentru asta si se asteapta sa mi dai eva in tine. pote ca si Calahn este intrun astfel de servici comndat. Electron cum te-a comentat in decursul vremii sau Harap Alb(unul corect pe aici)  sau poate si Abel?
Harap alb , Adi Buzatu, Omul din Luna,  sunt o pierdere pe aceste forumuri, pacat ca astfel de oameni s-au retras. Electron in general este ca un gardian care daca sustii ceva ce el nu stie inseamna ca e gresit. In general fizicienii nu se expun la comentarii care ori le depaseste puterea de intelegere, ori au impresia ca sunt folositi daca isi dau cu parerea, asa ca, comentariile lor sunt succinte si rezervate.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 10, 2021, 09:36:44 p.m.
Electron a fost moderator poate platit sau poate probono dar prea taia si sapanzura  pe la inceputul forumului, dupa ce  l-a donat Adi care devenise fiziian profesionit si nu oriunde ci la CERN in echipa bosonului Higgs. Electron era un paznic exagerat vazand cam peste tot pseudostiinta si taind cu placere egoista orice elan in sens pozitiv,  de exemplu eu la tine nu vad asa ceva dar recunosc ca nu m-am implicat ca sa am dreptul sa te judec. pe Calahan din cauza ipocriziei si unor idei fixe nu-l inteleg si-l bag in categoria aluia para Ioan cu perpetuumul mobile , pe ilasus il cred tare speriat ca sa fie chiar inteles si deci demolat caci se autoconvinge de o genialitate inexistenta, caci nu este ceva genial in a rasturna relatiile fizice naturale ca sa-ti iasa tie o logica a formulelor buna penru calahan.
Dar lumea merge inainte cu noi sau fara, cu covid sau fara, cu o majoritate analfabeta functional dar si cu destui Ptagora sau Eucld  in raport cu  ei asa ca... :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 11, 2021, 09:43:39 a.m.
Electron nu avea contributii personale, el era cerberul care demonta sau demoraliza pe oricine incerca sa prezinte o idee sau o contributie personala in domeniul fizicii. Mi-amintesc ca odata i-am facut o demonstratie matematica asupra egalitatii dintre Constanta structurii fine si inversul numarului de sarcina Zmaxim al atomului pentru care electronii de pe prima orbita ar atinge viteza luminii.
https://drive.google.com/file/d/1Wdvcg3E87SO6ZMBPakWv-5pWh4U4NXOe/view?usp=sharing
Dupa ce am prezentat aceasta demonstratie, tot nu era convins pentru ca nu scrie in carte acest lucru.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 11, 2021, 09:50:40 a.m.
Dl Virgil
Harap alb, Adi Buzatu, Omul din Luna, Acestia sunt doar specialisti care in timpul scolii si-au insusit temeinic continutul manualului. Si de aceea sunt puternic legati de manual. Pentru acestia, tot ce este in afara manualului este gresit si este pseudostiinta. Deci nu sunt savanti in adevaratul sens al cuvantului, cu o larga viziune asupra fenomenului fizic, cu o cuprindere exhaustiva a fenomenului fizic si cu capacitatea de a depasi manualele, de acunoaste ce este dincolo de manual. De aceea astfel de personaje nu vor putea niciodata sa descopere ceva nou in fizica. Atanasu este in afara fizicii si recunoaste ca nu intelege nimic. Dumnealui nu a citit fisierele si spune ca nu le-a gasit. Si daca nu le-a gasit, vorbeste, ca si electronul, in necunostinta de cauza. Noi discutam despre formula lui Fresnel, pe care dl inginer a dedus-o folosindu-se de parametri fizici ai fotonului, presiune si densitate, care apar si in formula tensorului  T00, tensorul radiatiei. Parametrii fizici ai fotonului rezulta de la identitatea dimensionala masa-sarcina, dar sunt si in legatura cu componentele lui  h. Dumneata daca ai facut inovatia asta a echivalarii marimilor electrice, inaccesibile simturilor, cu marimile mecanice, percepute direct de simturi, ai depasit continutul manualului si esti esti un soi de savant cu orizont mai larg asupra universului. Ceeace ti-a permis sa faci o similitudine intre microcosmos si megacosmos. Cred ca aici nu te intelege nimeni. Nu stiu de ce nu ai pus dumneata lucrarea in dezbatere pe forumul de astronomie. Acolo trebuie sa fie si cativa care au idee de astronomie si ar putea intelege valoarea lucrarii. Eu am vazut ca ai cuprindere si a teoriilor fizice si de aceea m-am gandit ca ai putea sa intelegi cum a fost dedusa formula lui Fresnel din parametri fotonului si ce reflecta ea. Se spune undeva pe net, cat este de importanta aceasta formula, in sistemul teoretic al fizicii.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 11, 2021, 09:10:02 p.m.
Sa fim seriosi, eu nu sunt un savant, sunt un pasionat al unui domeniu destul de restrans al fizicii, in care am avut sansa de a gasi anumite relatii matematice care sa-mi permita sa dezvolt o teorie complet noua referitoare la asemanarea sistemelor microcosmice cu cele macrocosmice. Astfel Cartea mea in format electronic "De la atom la Galaxie" deschide o fereastra in cunoasterea structurilor universului din alt punct de vedere prin extinderea relatiilor fizicii atomice in macrocosmos. Adiacent acestei lucrari am mai facut o serie de referate care descrie anumite proprietati noi ale materiei atat in micro cat si in macro.
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 12, 2021, 10:19:45 a.m.
Dl Virgil

Eu am avut in vedere ca dumneata ai studiat cateva tratate de fizica. Si am vazut la bibliografie ca ai trecut vreo 12 titluri, care pot sa insemne un colt de biblioteca. Cam tot atatea apar si in lucrarea lui Tudor Vasile. Dar lucrarea dumitale nu este o compilatie din manuale si tratate. Este o lucrare originala, care este deasupra manualelor, in care urmaresti consecintele unei idei novatoare. Este altceva decat un manual. Eu regret ca nu pot sa contribui cu nimic la teoria dumitale. Fiindca ma gasesc in aceeasi situatie ca Atanasu, ca nu pricep nimic. Eu daca am vazut ca ai cuprindere la teoriile de fizica, am cutezat sa te plictisesc cu teoria asta a formulei lui Fresnel. Pe mine m-a fascinat la un moment dat. Si am vazut, pe net, la experimentul lui Fizeau, se spune ca este foarte importanta pentru teoria fizicii. De asta tinem asa mult sa imi spui parerea dumitale asupra acestei formule si asupra rationamentului prin care a fost dedusa.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 12, 2021, 12:10:58 p.m.
Nu ma laudati mai mult decat este cazul. In ce priveste relatiile lui Fresnel acestea se refera la proprietatile razei de lumina cand intalneste o suprafata a unui alt mediu avand un indice de refractie diferit de cel al aerului. De asemeni se mai refera la polarizarea luminii si  interferenta. Personal nu m-am ocupat de aceasta tema si nu vad nici o legatura dintre relatiile lui Fresnel si dimensiunile fotonului, asa ca nu ma preocupa acest lucru. Daca considerati raspunsul meu nesatifacator, puteti atasa aici pagina din lucrarea dvs pe marginea careia vreti sa discutam. Fara documentatia respectiva nu pot comenta nimic.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 12, 2021, 05:17:15 p.m.
Dl Virgil
Eu ma refeream la articolul de la linkul de mai jos, pe care l-am mai postat o data.

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5368.0.html.
In acel articol se folosesc acei parametri care apar si in formula tensorului  T00
Acolo lucrurile sunt cam inbarligate. Cred ca dureaza ceva timp pentru a fi intelese. Dar poate dumneata sa gasesti ceva dubios in acele socoteli. In ce priveste lucrarea dumitale eu unul cred ca este o sursa de informatii noi ne mai intalnite in manuale. Si de aceea o face sa fie foarte originala si neconforma cu manualele. Repet ca nu este un manual si nici un tratat de copilatie.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 12, 2021, 08:26:04 p.m.
file:///C:/Users/Eugen/Downloads/FORMULA%20%20LUI%20%20FRESNEL%20(2).pdf
Asta este fisierul despre care vorbiti ?
Sunt cateva probleme cu care nu sunt de acord;
In primul rand fotonul nu are dimensiunile unui obiect pentru ca nu este o particula, chiar daca uneori i se atribuie si calitati de particula. Fotonul este definit numai in miscare cu cea mai mare viteza posibila in univers, si singurii parametri care definesc un foton sunt frecventa, lungimea de unda si polarizarea. Orice alte dimensiuni presupuse sunt speculatii fara insemnatate. Cum ai putea spune care sunt dimensiunile unui semnal sonor transmis printr-o sina de cale ferata ? si asta este un exemplu foarte simplu. Cum poti atribui lungime, latime si grosime unui foton de parca ar fi un pachet de biscuiti?
Fotonul este semnalul care se transmite prin mediul electromagnetic propriu, iar daca ar fi sa-i acordam o dimensiune aceasta ar fi distanta dintre doua noduri succesive adica o jumatate din lungimea de unda, iar aceasta depinde de frecventa semnalului, adica este o dimensiune variabila. Imaginati-va un foton al undelor de radio lungi de ordinul km, in comparatie cu un foton al cuantei generatoare a electronului care are lungimea de unda de ordinul 10^-12 m;
Asa ca dupa parerea mea cel mai lung foton este acela cu energia minima cand are frecventa egala cu unitatea. niu=1, deci lungimea de unda maxima, Lambda= c/niu= 3.10^ 8 m ; si orice alt foton se obtine dintr-o suprapunere de n fotoni cu frecventa egala cu 1. Deci o cuanta cu frecventa de 10^18 ;1/s;  se obtine din 10^18 fotoni "unitari" asemanator cum un filet cu mai multe inceputuri care se obtine din mai multe fileturi cu pasul mai mare, printr-o suprapunere decalata cu 2pi/n; n fiind numarul de inceputuri ale filetului.
Viteza fotonului este unica, el nu se naste si nu moare niciodata, doar se transmite de la o sursa la un receptor, unde sursa il elibereaza iar receptorul il stocheaza dar niciodata nu dispare, el oscileaza vesnic in diferite stari, deplasandu-se totdeauna cu viteza luminii.
Am intalnit undeva expresia "densitatea fotonului", si am ramas cu impresia ca vorbiti despre foton ca despre un obiect, ceia ce este neacceptabil.
Despre "forta propulsoare a fotonului" o alta expresie fara noima, pentru ca fotonul nu se deplaseaza pe baza de propulsie ci el se propaga, ceia ce este cu totul altceva. Fotonul nu este impins de nici o forta deoarece aceasta ar da nastere unei acceleratii, pe cand fotonul are totdeauna viteza constanta.
O alta gaselnita este " dilatarea sau contractia fotonului", iar acest lucru ar avea loc numai daca spatiul s-ar dilata sau s-ar contracta odata cu fotonul. Despre dilatarea fotonului o alta ineptie am intalnit atunci cand se vorbeste despre radiatia de fond, care ar proveni de la radiatia hidrogenului aparuta la inceputul Big-Bang-ului, radiatie care a suferit o dilatare prin dilatarea spatiului, crescand de milioane de ori lungimea de unda. Daca ar fi asa, atunci noi am primi fotoni de la 14 miliarde de ani de la cele mai indepartate galaxii care ar fi suferit o alungire foarte mare a lungimii de unda. Dar realitatea nu confirma acest lucru. Fotonul nu se dilata si nici nu se contracta.
In rest nu mai am nimic de spus.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 12, 2021, 09:22:15 p.m.
Dl Virgil
Nu este vorba de fisierul asta, al carui link l-ai postat dumneata. Asta este o postare a unui user pe nume Eugen. Asta apare la linkul  postat de mine?. Eu stiu ca era un fisier in care se adunau densitatile fotonului si ale mediului transparent in miscare. Eu ti-am indicat formula tensorului, de la intensitatea radiatiei, care este dat in -Wikipedia- si care contine doar presiunea si densitatea fotonului, fara dimensiuni geometrice, lungime, latime, grosime. Dimensiunile astea sunt din alt fisier. Nu apar in formula lui Fresnel.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 14, 2021, 11:01:29 a.m.
Dl Virgil
Presupun si sper ca ai gasit fisierul la care m-am referit. Eu am verificat linkul si vad imi da fisierul corect. Desi imi pare ca este o varianta mai veche. Sau lipsesc niste pagini din fisierul care il stiam eu. Am urmarit postarea anterioara a dumitale in care expui argumentarea modelului de foton cu care esti obijnuit. Dar, cum spunea un domn profesor, este un model primar, dedus sau imaginat prin analogie cu undele elastice. Maxwel a gasit ca sunt asociate doua unde. Altii au gasit ca sunt unde transversale. Si atunci a aparut problema mediului, a suportului, prin care se propaga undele e-m. Unii spun ca este obligatorie existenta unui mediu de propagare. Relativitatea spune ca nu este nevoie de niciun mediu pentru propagarea undelor e-m. Relativitatea a avut ca fundament fotonul vazut ca unda. Dar la efectul foto electric, considera fotonul ca particula. In edificarea relativitatii ar fi avut un rol important si experimentul lui Fizeau. Dar experimentul lui Fizeau verifica cu precizie formula lui Fresnel, de antrenare partiala a eterului, de catre mediul in miscare. Si este demonstrat in fisier ca cele doua formule nu sunt identice, nu duc la rezultate egale. Mie mi s-a parut foarte interesant faptul ca se gaseste formula lui Fresnel, fara sa aibe nevoie de antrenarea vreunui eter. Formula rezulta cumva din adunarea densitatilor. Dl profesor, spunea ca de fapt dl Gheorghe introduce alte doua campuri, campul de inertie si campul de densitate. Campuri care nu sunt in sistemul teoretic al fizicii. Totusi este interesant ca gaseste o explicatie nerelativista si neeterica a formulei lui Fresnel. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 14, 2021, 04:49:11 p.m.
PS In postarea anterioara am omis o idee importanta. Dl profesor spunea ca modelul primar este insuficent, sau este incomplet. De la primul model pana astazi cunoasterea a mai evoluat. Stie toata lumea ca energia este stocata in masa, ca masa este data de produsul volum ori densitate si ca energia este data de produsul volum ori presiune. Ori fotonul fiind o cantitate de energie, trebuie sa contina toate aceste componente. Asa spune logica formulelor. De asta tot intreb mereu, ce facem cu logica formulelor. Ramane valabila sau nu? Si in deducerea formulei lui Fresnel se foloseste tocmai de acesti parametri fizici aI fotonului. Parametri ce apar si in formula tensorului radiatiei, densitatea si presiunea.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: Virgil din Iulie 15, 2021, 08:42:51 a.m.
Daca vreti sa discutam despre ceva anume, postati fisierul respectiv si nu ma puneti in situatia sa-l caut eu fara sa stiu unde si ce anume sa caut.
Dvs.lansati tot felul de idei in numele altei persoane de parca ati fi avocatul acelei persoane ceia ce este incorect fata de mine ca interlocutor.
Cat priveste despre foton, lamuriti mai intai ce este campul electric si cel magnetic si apoi incercati sa aflati ce este fotonul.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 15, 2021, 12:29:19 p.m.
Dl Virgil
Ma mira tare faptul ca tot nu ati gasit fisierul despre care vorbesc. Pai am dat linkul de doua ori. Eu am verificat linkul. Si mie imi apare fisierul corect. Desi imi pare ca lipseste pagina in care vorbeste de densitatea planetei care se aduna la densitatea mediului, transparent in miscare. Densitate care face sa functioneze principiul relativitatii si elimina orice directie privilegiata in propagarea luminii. Mai pun o data linkul, daca este asa de greu de gasit un  fisier postat in pagina forumului.

https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5368.0.html.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 16, 2021, 02:19:37 p.m.
Dl Virgil
Navigand pe internet, am fost uimit sa gasesc pdf-ul cu formula lui Fresnel, postata de cei de la -Academia.edu- . Care poate sa t-il deschida la linkul de mai jos.  https://www.academia.edu/45406961/FORMULA_LUI_FRESNEL. Eu cautam un articol in care sa imi dea toata calea deductiei prin care a ajuns Fresnel la formula de antrenare a eterului. Si chiar ma gandeam sa te rog pe dumneata, daca ai cumva o carte, in care este data deductia lui Fresnel, sa o postezi cumva, daca esti amabil, sau sa imi scrii numai formulele.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 18, 2021, 11:39:57 a.m.
Atanasu.
Citat
...daca Calhan raspunde batand in continuare campii nu incerci sa redeschizi mereu si mereu acelasi tip de discutii sterile...
Daca tastezi -mecano-eterica gravitatiei-, apare in pagina, un colaj cu poze, printre care apare si o decupare din demonstratia, care mie mi s-a parut eleganta si ti-am recomandat-o, ti-am dat si link, dar nu ai gasit-o. In acea demonstratie se arata ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice a fotonului in vid este egala cu raza electronului  Cfv=re si deci capacitatea electrica are dimensiunea fizica a lungimii  [C]=L. Presupun ca demonstratia aia a placut si celor care au facut colajul. Si nu i-a deranjat ca nu este ca in manual. Eu i-am mai cerut opinia si d-lui Virgil asupra unor fisiere. Dar acum, daca am vazut ca le-au postat si cei de la -Academia.edu- pot sa spun ca le-au validat. Presupun ca acolo sunt niste specialisti care urmaresc cu atentie logica argumentarii si le-au admis cu toata competenta.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 20, 2021, 11:02:19 a.m.
Atanasu
Poate te intereseaza sa citesti acest articol semnat de Adrian Ferent.

Mărimea Universului și viteza Gravitonilor

ADRIAN FERENT
Mărimea Universului și viteza Gravitons „Diametrul universului D: D = 2 × 13,8 × v unde v este viteza Gravitons” Adrian Ferent „Diametrul universului D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de lumină -ani, mult mai mare de 93 de miliarde de ani lumină cum ai învățat de la profesorii tăi, din cărțile tale ”Adrian Ferent„ Universul este o sferă cu diametrul de 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină ”Adrian Ferent Epoca universul este estimat la 13,8 miliarde de ani. Știm că părți ale universului sunt prea departe pentru ca lumina emisă de la Big Bang să aibă suficient timp pentru a ajunge pe Pământ și așa că se află în afara universului observabil. Rata de expansiune a universului se accelerează datorită energiei întunecate. Ce este energia întunecată? „Energia întunecată este Gravitoni” Adrian Ferent Ceea ce ați învățat de la profesorii dvs. despre dimensiunea universului: Universul nu se extinde la o anumită viteză, se extinde la o viteză pe distanță. Lumina și obiectele din spațiu-timp nu pot călători mai repede decât viteza luminii, această limitare nu restricționează metrica în sine. O metrică definește conceptul de distanță, afirmând în termeni matematici modul în care se măsoară distanțele dintre două puncte din apropiere în spațiu, în ceea ce privește sistemul de coordonate. Diametrul universului observabil este de 93 Gly De la Pământ până la marginea universului observabil, distanța de deplasare este de aproximativ 46,5 miliarde de ani lumină. Oricum nimic din univers nu poate călători mai repede decât lumina. În teoria gravitației cuantice ferente, gravitații călătoresc mai repede decât lumina. „Am cuantificat câmpul gravitațional cu gravitoni” Adrian Ferent „Undele gravitaționale sunt purtate de gravitoni” Adrian Ferent „În timpul Big Bang-ului a apărut prima dată forța gravitațională cu viteza gravitonilor: v = 1.001762 × 10 ^ 17 m / s” Adrian Viteza Gravitonii Ferenți este v = 1,001762 × 10 ^ 17 m / s, cum am explicat în teoria gravitației mele aproape de viteza luminii la pătrat. „Diametrul universului D: D = 2 × 13,8 × v unde v este viteza Gravitons” Adrian Ferent Aceasta înseamnă: D = 2 × 13,8 × 1,001762 × 10 ^ 17 D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină “ Diametrul universului D = 9,2 × 10 ^ 9 miliarde de ani lumină, mult mai mare de 93 miliarde de ani lumină cum ai învățat de la profesorii tăi, din cărțile tale ”Adrian Ferent Dimensiunea universului:„ Universul este o sferă cu diametrul de 9. … Vizualizați rezumatul complet
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 20, 2021, 06:46:39 p.m.
Oare  textul acesta este emis de dl AF? Sau este o intepretare a dllui Calahan scrisa in limba acestuia? Oricum unde a aparut originalul?
Daca stiu acestea poate ca o sa-l pot comenta.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 21, 2021, 08:05:54 a.m.
Atanasu
Articolul respectiv l-am gasit intro lista foarte lunga de articole stiintifice postate pe site-ul -Academia.edu-. Trebuie sa derulezi mult, pana ajungi la articolele lui Adrian Ferent. Acolo articolele sunt date in engleza. Nu stiu prin ce minune, mie mi l-a dat tradus. Eu am intrat pe -academia.edu- cautand lucrari ale savantilor nostri. Lucrari care apar in acea lista. De aici s-a inteles ca m-am abonat la ei. Si prin urmare imi trimit in pemanenta lucrari de cercetare stiintifica. Tot apas pe -dezaboneazate-, dar nu are niciun efect. Vad ca lucrarile d-lui Gheorghe nu apar in lista lor. Si totusi mi-au trimis trei pdf-uri de ale d-lui inginer. Cu constanta gravitationala, cu identitatea dimensionala si ultima data cu formula lui Fresnel. La fel mi-au trimis pdf-uri ale lui Mircea Pentia, Bucur Rautu, Tudor Vasile, Nicolae Sfetcu si foarte multe articole ala lui Tudor Baracu. Dar acestia apar si in lista de pe site.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 21, 2021, 04:35:18 p.m.
PUBLICAREA PE ACADEMIA.EDU NU E O GRANTIE SI DECI ESTE CA SI CE PUBLICAM NOI AICI. CINE  CREDE SI CONSIDERA CORET CE PUBICAM OK DAR SI INVERSUL ESTE LA FEL DE OK.
HABAR NU AM CINE ESTE ACEST AUTOR NECUNOSCUT , Adrian Ferenc si nu l-am gasit pe google.
Scuze ptr majuscule, nu am fost atent.

Asadar lasand deoparte toate acestea pe fond stim ca gravitonii sunt considerati niste particule elemetare ipotetice (existenta neddovedita) inca nedescoperite dar care dar prin care s-ar putea propaga gravitatia asa um lumina se propag prin fotoni.

Amanunte la:

1/ https://ro.wikipedia.org/wiki/Graviton

2/ https://en.wikipedia.org/wiki/Graviton

3/ https://pdg.lbl.gov/2020/tables/rpp2020-sum-gauge-higgs-bosons.pdf in care gasim valoarea masei ipotetice indicate si in /2 a fiind sub  6×10−32 eV/c^2 adica < 1,07x 10-67 Kg

Ajuns aici iti multumesc dle Calahan ca am ocazia sa gasesc o masa, este drept ca doar ipotetica  dar in domeniul stiintific nonelucubrant,   care concorda destul de bine cu cea mai mica masa din univers calculata de mine in 1983 si pe care eu o consider posibil sa fie a neutrinoului electronic care poate fi oricat de mica adica la fel cu a ipoteticului graviton.
Eu am dat-o din nou in textul reluat in 4 ianuarie 2021 de la la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5486.msg73007.html#new - Erata la “Cat cantareste UNIVERSUL si cat cantareste cea mai usoara particula?" unde am scris valoarea:  2,52*10^-68 kg adica 4,5*10-32 eV.

Revenind la textul dlui A. Ferenc,  personal consider ca nu are nicio consistenta dat fiind ca dupa  ipotezele cuantice  /1,2/  ipotetica particula se  considera avand tot viteza luminii, adica 3x10^8 m/s si nu acea valoare enorma data de Ferenc.

Daca in textul lui Ferenc se inlocieste denumirea de graviton cu cea de  exemplu  sa spunem de calahan sau de ferenci valoarea lurarii ramane absolut la fel. :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 21, 2021, 08:28:30 p.m.
Atanasu
Sa stii ca gravitonul nu poate sa fie calahan, fiindca calahanul este o constanta compusa din constante. Imi pare rau ca nu am putut sa iau linkul de la acea postare, fiindaca in momentul cand am intrat pe pagina de postare, pagina de la site s-a sters si nu am mai gasit-o.
Dl Virgil
Am vazut ce ai pus pe pagina de la cercetare si vreau sa spun ca nu se poate ca un electron accelerat la 1 volt, prin franare sa elibereze o cuanta gama de 1020 Hz. Eu cred ca electronul este accelerat la cateva sute de  KV  ca sa genereze prin franare fotoni gama.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 23, 2021, 11:51:40 a.m.
Atanasu
Citat
PUBLICAREA PE ACADEMIA.EDU NU E O GRANTIE SI DECI ESTE CA SI CE PUBLICAM NOI AICI
Adica dumneata spui ca noi am fi la nivelul savantilor care publica acolo, sau noi suntem la acelasi nivel ca acei savanti?. Nici dumneata nu poti sa admiti ca in tensorul radiatiei, dat pe -wikipedia- ar fi prezenti parametri fizici ai fotonului densitatea si presiunea. Parametri care ar face ca fotonul sa fie vazut ca un obiect. Imagine care nu ar fi compatibila cu modelul de unda al fotonului. Deci nici cei de la Wiki nu ar fi o garantie a postarilor. Dar atunci care ar fi siteul acela care sa fie o garantie sigura a valabilitatii teoriilor?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 23, 2021, 01:40:34 p.m.
Siturile de specialitate sau generale cum ar fi revista Nature si inca si  altele.
De unde stii ce fel de savanti sunt cei care publica la Academia? mie Academia imi trimite mereu anunturi ca m-a ma pomenit cineva in lumea asta sau ca am nu stiu cate referiri etc, etc si probabil  asa este, dar ce garantie pe fond ofera aceste informatii.? Nema.
Dar ca sa aflu despre ce este in detaliu vorba, trebuie sa platesc si nu sunt deloc dispus sa fac asta.
In plus, de doua saptamani nu mai pot citi nici-un text anuntat de academia.edu  De ce? poate ca vor bani si atunci ma voi lipsi desi am gasit niste informatii interesante si care verificate de mine ulterior se confirma ca nu sunt inventii ale autorului. Insa doar atat.
Dar pentru tine care citezi lucruri aflate nu stii unde si cand, probabil in parc la un sah sau remii cu bosorogi, astea sunt amanunte nesentiale. 

PS A pus o intrebare Prince si poate-l ajuti si tu; eu nu am timp deocadata. :)
Desigur ca intr unul citat
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 23, 2021, 02:22:24 p.m.
Ps Publicatiile serioase din punct de vedere stiintific  evaluează calitatea unei lucrări ştiinţifice în baza unui proces de evaluare de tip peer-review si nu cred caaademi.edu  face asa ceva.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 23, 2021, 08:09:04 p.m.
Atanasu
Acum am observat ca din neatentie mi-a scapat o gresala de exprimare, din care rezulta o repetare a ideii. Trebuia spus ca  dumneata ii consideri pe savantii care publica la -Academia.edu-, ca sunt la nivelul nostru sau noi suntem la nivelul lor. Trebuie sa recunosc ca nu pot considera de fel asa ceva. Noi nici macar jargoanele dialogului academic nu le avem. De aceea ei stiu imediat cu cine discuta si nu raspund nicio data la mesajele noastre. Dar in afara de aceasta digresiune, ce poti sa spui de tensorul radiatiei, dat pe -Wikipedia- , care imi pare ca dl Virgil nu il admite de loc, fiindca contine in formula acei parametri fizici, densitatea si presiunea, cu ajutorul carora dl Gheorghe a dat o explicatie neeterica si nerelativista a formulei lui Fresnel. Formula care se spune peste tot ca este verificata cu precizie in experimentul lui Fizeau. Dupa cum am vazut, dl Virgil s-a lasat ispitit de poezie si nu il mai intereseaza chestiunile celebre de fizica. Dumneata ce spui? Este valabil ce scrie acolo in -Wikipedia- sau este doar ceva metafizic fara de legatura cu fenomenul fizic? Adica putem sa il convingem pe dl Virgil de valabilitatea lui sau nu? Eu am convingerea ca prin tratatele dumnealui, a gasit cu siguranta si formula tensorului radiatiei.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 24, 2021, 08:00:06 a.m.
PS  Presupun ca intrebarea lui Prince este aceea care se refera la masurarea sarcinii electrice in kilograme. Am raspuns ca ar trebui un factor de conversie cu 1020 ordine de marime mai mare. Dumnealui nu poate sa inteleaga ca identitatea dimensionala
 masa-sarcina, nu este data de unitatile de masura, ci este data de identitatea efectului fizic produs in spatiu de cele doua tipuri de surse sau izvoare de miscare din universul fizic. Fiindca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii. Mai spunea ca a postat o antidemonstratie a identitatii masa-sarcina. Care este acea antidemonstratie? Eu nu am vazut-o. Poate sa imi indice unde o gasesc,
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Iulie 24, 2021, 04:07:06 p.m.
Ce ar fi sa nu mai presupui nimic in urma  discutiilor tale cu alti profesori aflati  in discutie si cu vanzatoarea de seminte de la coltul strazii si sa te uiti pe lista   ultimelor postari ca nu a postat acolo Prince mai mult de o postare.:)
Ps Este clar cat de redus este universul tau daca poti presupune ca un personaj care posteaza pe aici poate compara la gust mere cu gutui  si nu doar ca si unele si altele sunt fructe. Adica si cei ce scriu la Academia sau aici fara a pune in discutie curiculul lor, valoarea textului publicat aspra caruia nu decide nimeni  nu au nici-o creibilitate stiintifica mai mare unii decat ceilalti si am si explicat de ce dar tu vrei sa-ti faci motive de postari stupide si nu stiu de ce . Esti platit pentru asta?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 24, 2021, 05:25:56 p.m.
Atanasu
Dupa dumneata, un site asa de serios ca -Academia- isi permite sa publice articole de stiinta neverificate de specialisti. Nu pot sa cred asa ceva. Si nici nu imi imaginez ca ce am comentat eu aici ar fi la nivelul stiintei unor savanti ca Nicolae Sfetcu, Tudor  Vasile, Bucur Rautu sau Mircea Pentia. Eu cred ca nu le ajung nici la degetul mic. Doar dumneata cu un C V-iu bogat poti incerca sa te compari cu acestia. Dupa mine site-ul -Academia-, este permisiv si nediscriminatoriu. De aceea publica multi savanti acolo. In timp ce cei de la -Nature- sunt foarte stricti si nu publica decat lucrari ale autorilor francezi. De aceea nu ai sa gasesti savanti straini publicati la ei.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Iulie 27, 2021, 08:51:37 p.m.
Dl Virgil
La linkul de mai jos gasesti o poza in care este prezentata sistemului solar sub forma de valuri si neuniformitati, adica cumva apropiat de reprezentarile dumitale. https://voilokmaikop.ru/ro/gravitaciya-vsemirnoe-tyagotenie-gravitacionnye-sily-zakon.html
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din August 25, 2021, 12:27:51 p.m.
Dl Virgil
Citat
Cum ati ajuns la concluzia ca neutronii produc un camp electric alternativ?

Rasfoind pagina forumului, am gasit aceasta intrebare a dumitale, la care am omis sa iti dau un raspuns. Eu am inteles lejer, ca daca nucleonul este un sistem de 1840 de unde e-m, stationare si de amplitudine gigantica (de 998 KV~1MV), care se rotesc pe cercul de raza neutronului cu viteza c/274 m/s, iar fiecare unda are masa cat a unui electron si este formata dintr-o semiunda centripeta, cu directia campului electric de-a lungul razei si o semiunda centrifuga, cu campul electric tot de-a lungul razei, prin rotatia foarte rapida (1020 rot/s), produce in jur un camp electric alternativ cu frecventa de 1023 Hz. O astfel de structura nu poate decat sa apara neutra electric, fiindca nu va suferi nicio influenta a campului electric exterior. Faptul ca fiecare unda a neutronului are masa cat a electronului, sugereaza ca structura de rotor greu foarte-multipolar a neutronului, s-ar fi format in urma comprimarii la presiuni gigantice, a unei plasme de sarcini electrice. In conditiile lipsei de spatiu, sarcinile electrice s-ar fi contractat la jumatate si s-ar fi intrepatruns unele cu altele, ajungand la structura foarte stabila a nucleonului. In structura nucleonului se gaseste ca atractia electrostatica, dintre sferturile de sarcina de la capetele curentilor radiari antiparaleli (alternativi) este la echilibru cu forta de repulsie electrodinamica dintre curentii etero-electrici antiparaleli. Curentii electro-eterici radiari din sistemul undelor stationare ale neutronului ar fi sustinuti de potentialul electric al semiundelor si ar avea intensitatea de 3680 A sub diferenta de potential de 6,75 V. Aceasta structura face ca neutronul sa fie foarte rigid si nedestructibil. Peste campul electric radiar al semiundelor se suprapune campul centrifugal, aparut datorita rotatiei foarte rapide a nucleonilor. Suprapunerea campului centrifugal peste campul electric al semiundelor, produce o inegalitate a semiundelor. Fiindca se aduna in semiundele centrifuge si se scade in semiundele centripete. Aceasta inegalitate a semiundelor genereaza fluxul eteric de aspiratie al nucleonilor. Flux care genereaza campul gravific al substantei.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 07, 2021, 05:00:28 p.m.
Dl Virgil
Cred ca nu ai vazut aceasta postare a mea in care am expus foarte concentrat, modelul nucleonului asa cum l-am inteles eu. Si mi se pare foarte simplu de intuit. Fiindca nu ti-ai exprimat nicio parere in legatura cu acest model. Vin acum la dumneata cu alta intrebare, la care Atanasu s-a eschivat cumva si nu a vrut sa raspunda simplu. Daca in toate articolele cu formula relativista a gravitatiei, nu se dau dimensiunile fizice ale termenilor din formula, sunt sau nu indreptatit sa consider (asa cum zicea un domn chimist) ca termenii din ecuatie nu au dimensiuni fizice si prinurmare ecuatia ar fi doar metafizica?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 07, 2021, 07:46:21 p.m.
Adica vrei a spui  tu ca mai si intelegi cate ceva. Pai cu 7 clase  sau 4 cate vei spune maine ca ai  nici macar cum te cheama nu poti intelege . :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 07, 2021, 07:52:10 p.m.
Tu stii ce este aia metafizica? dar la nivelul  mintii de bibilica identica cu 4 clase si nu dupa wiki?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 08, 2021, 08:02:00 a.m.
Atanasu

Citat
Adica vrei a spui  tu ca mai si intelegi cate ceva. Pai cu 7 clase  sau 4 cate vei spune maine ca ai  nici macar cum te cheama nu poti intelege.)
Pai eu cu cartea in fata sunt doctor in fizica. Eu am fost incantat ca ai revenit in forta si in forma si m-am gandit ca poate ai sa citesti si fisierele cu continut de fizica postate de mine. Desi speranta mea este cam lipsita de fond. Fiindca am impresia ca nu prea te intereseaza subiectele de fizica si te obosesc articolele cu modele si teorii in afara manualelor oficiale. Ce ma intristeaza pe mine este ca l-ai montat pe dl Virgil sa nu mai raspunda la postarile mele. Dumeata te faceai ca il sfatuiesti sa raspunda cu calm la toate chestiunile ridicate de mine. Dar in subzidiar, l-ai indemnat sa nu mai raspunda. Si dumnealui s-a exaecutat. Trebuie sa fii foarte fericit de succesul interventiei dumitale. Eu aveam speranta la Dl Virgil sa fie mai obiectiv si mai detasat de influente exterioare.
Citat
Tu stii ce este aia metafizica? dar la nivelul  mintii de bibilica identica cu 4 clase si nu dupa wiki?
Pentru mine, tot ce nu este fizica este, fara niciun dubiu, doar metafizica. De la media antica si pana la media actuala, cu toate miturile si povestile din teatru si literatura si toata demagogia stiintelor. Eu m-am adresat dinou d-lui Virgil fiindca dumneta vii mereu cu alte suspiciuni si intuitii de ale dumitale si eviti in permanenta sa raspunzi la intrebarea simpla pe care am pus-o. Sunt sau nu indreptatit sa cred ca termenii din formula relativista sunt adimensionali? Din moment ce nu se dau dimensiunile fizice ale acelor termeni? Vad ca nici dumneata, ca mare cunoscator, nu vii cu dimensiunile termenilor din ecuatie. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 09, 2021, 04:01:00 p.m.
Atanasu
Vad ca nu vrei sa raspunzi scurt la intrebarea pusa. Dar dumneata, cu toate facultatile dumitale, poti sa imi arati care sunt argumentele dumitale pentru care nu poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina si ce greseli, de logica, ar fi de semnalat in demonstratia din articolul postat aici?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 10, 2021, 06:24:18 a.m.
Daca iti ceri scuze pentru ca esti mincinos adica iti dai mai putine studii decat ai ca sa pari destept din nastere si introduci persoane inexsitente sau doar de tine cunposcute--toti inginerii si profesorii invocati care nu intra pe aici ca sa te confirme si pentru ca esti si obraznic cerand mereu celorlalti sa munceasca pentru dta si poate de aceea Virgil care e mai putin ingaduitor decat mine s-o fi saturat (si nu ca eu l-as fi indrumat astfel pentruca   nu are el nevoie de nici-o indrumare de acest soi)  sa-ti lamureasca ce te framanta cu mari eforturi de rergula cam inutile, si daca acestia nu vor sau poate nu au timp  sa o faca, te porti cu ei ca si cum ar avea vreo obligatie fata de  tine.
Esti si  nesimtit caci nu stii sa spui multumesc la modul serios  si nici nu raspunzi deloc la multe din intrebarile ce ti se spun chiar de cei care vor sa te ajute, de parca nu stii sa citesti, rapunzand doar la ce-ti convine tie iar la ce nu, nu.
De aceea din toate aceste motive nu ar trebui sa-ti mai raspund si sa bag in seama profitorul care esti, totusi iti ofer sansa sa -mi arati ca nu am dreptate si sa faci si tu ceva util pentru mine, respctiv si repet, sa incerci sa vezi cum se deduce din formula generala a relativitatii pe care ai si scris-o la inceputul firului cu sau fara dimensiuni fizice, cu sau fara realitate fizica ci dupa parerea ta doar metafizica, legea gravitatiei universale si daca vei face asta si eu ma voi osteni sa incerc sa-ti rapund la intrebare.
 Capisci dle laborant cu studii medii, nu stiu daca si cu bacul luat dar  genial autodidact  ce-si spune Calahan?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 10, 2021, 08:20:52 a.m.
Atanasu
Nu stiu ce rost are aceasta insiruire a inchipuirilor dumitale, in afara subiectului topicului. Poate doar sa dovedeasca ca esti bolnav de inchipuire. Eu am sperat ca daca ai revenit in forma, ai sa iti folosesti energia la lamurirea chestiunilor de fizica.
Citat
- si introduci persoane inexsitente sau doar de tine cunoscute-
Vreau sa spun ca m-am intalnit de curand cu un domn de chimie, care de la o vreme ataca consecvent teoriile d-lui Gheorghe. Si intro discutie contradictorie, sustinea ca rotorul, ca o colivie cilindrica, al nucleonului, nu poate sa fie gol, ci trebuie sa fie plin cu trei cuarci, ca sa fie compatibil cu modelul standard. Imi spunea ca dl Gheorghe s-a complicat degeaba cu cateva demonstratii aiuristice, pentru dimensiunea de lungime a capacitatii electrice. Cand se poate demonstra mult mai simplu acest lucru. Si fiindca demonstratia este foarte simpla, o scriu aci in format linear, in speranta sa il conving si pe dl inginer Virgil, ca epsilon,zero este adimensional. Chiar daca in  manuale nu scrie asa ceva. 
 
 C=Q/U; Q=I.T; U=R.I;  R=(1/v)=T/L; rezulta ca C=(I.T)/(R.I)=T/R=T.v=(T.L)/T=L;
 
De aici rezulta ca epsilon,zero=Fd/m=L/L=adimensional. Si de aici rezulta ca si k este adimensional. Dl chimist spune ca, scrie intrun compendiu, ca in CGS rezistenta electrica este invers de viteza. Dar in SI, spune ca rezistenta ar avea alta dimensiune. Asta este ceva absurd. Findca doar in SI se dau aceleasi relatii pentru sarcina, curent, tensiune, capacitate si rezistenta, ca si in CGS. Nu se poate de loc ca rezistenta sa aiba alta dimensiune in SI.  Si m-a mai lamurit asupra greselii pe care o face in articolul cu argumentarea identitatii dimensionale masa-sarcina. Gresala de la bun inceput consta in aceea ca G si k au dimensiuni fizice diferite si deci nu este adevarata egalitatea dimensionala intre G si k. De aceea toate socotelile urmatoare, chiar daca sunt corecte, duc la concluzia gresita a egalitatii dimensionale masa-sarcina. 
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 11, 2021, 03:30:54 a.m.
Multumesc pentru ca vad ca sustii la scurt timp disanta atat adevarul cat si falsul  identitatatii  dimensionale masa sarcina ?  :)
 
Dar in Continuae ignori cerintele celui cu care vrei sa discuti si-i ceri sa munceasa pentru lamurirea dtale.

PS Adica alchimistul dumitale si-a luat si el bacalaureatul si confirma modeul standard? :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 11, 2021, 09:54:07 a.m.
Atanasu
Se vede ca esti un spirit contradictoriu. Adica dumneata spui ca acea concluzie care rezulta din logica formulelor, este in acelasi timp si falsa si adevarata? Asta imi este inposibil sa inteleg. Eu am scris demonstratia asta simpla, ca sa il conving pe dl inginer Virgil ca epsilon,zero este un adimensional. Dumnealui daca nu se pronunta asupra acestei demonstratii, este clar ca nu o admite. Fiindca este fixat in dogmele manualului. Si dupa dumnealui, orice judecata in afara manualului este gresita si falsa. Si s-a vazut ca a scris relatia lui miu, zero, care il contine pe c2, dar nu poate sa admita ca epsilon,zero este adimensional. Desi logica formulelor spune clar acest lucru. Asta inseamna ca si dumnealui, ca si altii, contrazice hotarat in fata faptului dovedit. Dupa mine, logica formulelor este o dovada care nu poate fi tagaduita.  Asa am invatat, ca logica formulelor este sfanta.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 11, 2021, 10:59:00 a.m.
Esti un caraghios sau un  diversionist cred ca voluntar cum era si electron asa ca faceati ehipa buna impreuna sprijinindu-va in reciproc in jocul vostru de fapt destul de nevinova pentruca nimeni nu va prea baga in seama cu exceptia catorva .
Deci :
In #1 de acum atva luni ca deschizator de fir scri : "Articolul ar avea rostul sa convinga pe toata lumea de aceasta identitate. Numai ca demonstratia poate fi valabila doar pentru cei care admit si respecta logica formulelor"
iar in penultimul tau raspuns raspunzi  de la "chimist'" dar nfiind de acord cu el sau el cu tine? :  "Dl chimist spune ca..... De aceea toate socotelile urmatoare, chiar daca sunt corecte, duc la concluzia gresita a egalitatii dimensionale masa-sarcina
:) :) :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 11, 2021, 04:48:34 p.m.
Atanasu
Zau daca inteleg ce vrei sa spui. Eu am spus cinstit parerea amicului de chimie. Dumneata tot ai gasit nu stiu ce cusur. Care este de fapt parerea dumitale fata de aceasta demonstratie. Este corecta sau nu? Adica dumneata ce crezi? demonstreaza ca dimensiunea fizica a capacitatii electrice este lungime? sau este gresita cumva demonstratia? Putem sa tinem cont de dimensiunea de lungime a capacitatii electrice, sau nu?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 12, 2021, 09:11:27 a.m.
Am o singura parere:
a) Intelegi astea exact asa ca nu mai face pe autistul cu mine si nu ma mai cita in fata altor useri !
b) Cand te uiti dimineata in oglinda, daca te uiti si daca te uiti ai precis si vedenii : odata un profesor de chimie, altadata un inginer si cine stie ce alti idioti funtionali autodidacti mai vezi tu pe acolo,  desigur toti mari fizcieni dar inafara modelelor clasice si inventatori de modele fizice personale geniale, dar eu dupa cum vezi si pe aia de-i pomensti, tot idioti in ale fizicii ii conider si de aceea te rog inca odata, sa nu-mi mai pomenesti numele in asemenea ilustre companii, adica te rog pentruca aici esti liber sa scrii ce prostii doresti iar eu te pot citi sau nu, dar nu sunt cenzor si nici moderator si atunci asta este o rugaminte si daca ma mai pomenesti si fata de altii, nu -ti mai rasppund desi asta am mai spus-o dar  nu pot acepta poluarea acestui forum asa ca...
c) Daca totusi vrei sa te ajut in problema dimensionala pe care ai ridicat-o si nu stiu cum, vad ca  fomularea desi inepta este coret exprimata  din punct de vedere fizic, te rog sa arati ca esti in stare sa faci ceva ce te roaga altul,  pentruca tu apelezi mereu la ceilalti sa-ti comentze ideile  sau sa ti le rezolve  si eu spun  ca sunt tmpenii atat timp tu vii doar  cu niste imagini de oglinda, atunci arata-mi cum de la formula data de tine dupa TRG  se poate ajunge prin particularizare sau cum doreti dta, la formula atractiei universale si daca fai asta poate te vei lamuri si cu problema dimensionala ridicata .
d)Daca nu intelegi ce scriu in totalitate aunci poate ca acest final bolduit il pricepi si poti raspune la ce-ti cer fara sa  mai faci pe autistul, asta daca vrei ca totusi sa trec peste prostii si sa incerc sa raspund pe fond.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 12, 2021, 04:32:39 p.m.
Atanasu
 Zau ca nu stiu ce vrei sa spui cu aceste inchipuiri ale dumitale, din afara subiectului topicului. Eu am avut impresia ca te dai atoate stiutor, cu doctorate in matematica si in filozofie. Si atunci m-am gandit ca ai putea sa aibi cunostinta si de formula relativista a gravitatiei, daca am vazut postarile dumitale pe pagina de fizica si astronomie. Dar am vazut pe topicul cu intrebari fara raspuns, postarea dumitale, in care ti-ai declinat competenta in acest domeniu. Dar nu-i niciun bai. Fiindca am gasit postarea lui A.Mot-old, in care mi-a dat dimensiunile fizice ale termenilor din formula si problema s-a clarificat. Si mi-le-a dat, foarte amabil, fara sa imi ceara, in schimb, sa fac eu deducerea formulei relativiste sau deducerea formulei atractiei gravifice. Ce am retinut eu de prin fisiere, este ca dl Gheorghe, pomeneste de trei campuri asemanatoare si care nu apar in manualele oficiale de fizica. Campul gravific, produs de fluxul eteric de aspiratie al substantei, cu efect atractiv, campul de inertie, care apare la interactia substantei cu spatiul fizic si campul de densitate al masei, care ar avea efect repulsiv. Toate aceste campuri ar avea la origine dinamica structurilor dinamice ale nucleonilor. Ma gandesc ca ar putea sa existe o corespondenta intre aceste campuri si termenii din formula relativista a gravitatiei.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 12, 2021, 07:58:19 p.m.
OK Gandeste-te! :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 13, 2021, 10:33:50 a.m.
Atanasu
La ce anume sa ma gandesc? Eu am retinut faptul ca dumneata, ca si electronul nihilist si alti savanti ai forumului, sustii ca in fisierele postate de mine ar fi numai ineptii. Probabil doar fiindca nu sunt ca in manuale. Dar urmarind statistica, se vede ca fisierele postate de mine, au fost descarcate de zeci de ori. De ce ar fi fost descarcate, daca nu decat ca sa fie studiate? Si din atatia utilizatori, nu a venit nimeni sa semnaleze greseli si incoerente. Ba am vazut pe forumul -astronomy-, unde dl Gheorghe si-a postat fisierele, cu mult timp inainte, ca au fost descarcate de sute de ori. Ce poate sa insemne asta?. Cartea dl-ui Ioan Virgil, scrie ca ar fi fost citita de 220 de ori. Dar de cate ori ar fi fost descarcata nu spune. Cartea d-lui Virgil are sanse sa fie publicata, fiindca nu este nici anti manale si nici antirelativista. Dar ce sanse sa fie citita, nu se stie. Dar cartea d-lui Gheorghe, cred ca ar avea sanse sa fie citita, dar nu are nicio sansa sa fie publicata, fiindca este si in contra manualelor oficiale si aduce atingere si relativitatii. Si nu stiu ce te deranjeaza pe dumneata faptul ca doua-trei cunostinte de ale mele mai imi dau cate o idee. De altfel nu m-am mai intalnit cu cei trei de vreo doi ani. Doar cu domnul de chimie, m-am intalnit de unazi. Si ca sa ma tachineze mi-a facut o socoteala, la care nu m-am gandit niciodata. Spune ca daca acceleratia gravifica a Pamantului este 9,81 (m/s2), aproximativ 10, ar insemna ca presiunea gravitatiei sa fie patratul acceleratiei gravitationale. Adica presiunea gravifica ar fi cam 100 N/m2, ceeace ar insemna cam  10 Kg /m2 ceeace ar corespunde cam la 1g/cm2. Si spune ca presiunea asta a campului gravific ar putea fi totusi decelata. Eu nu pot sa imi imaginez asa ceva.   
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 17, 2021, 11:01:57 a.m.
Atanasu

Ai ramas dator sa imi raspunzi care sunt toate obiectiile dumitale pentru care ar trebui respinsa identitatea dimensionala masa-sarcina. Eu am inteles ca si dumneata, precum si domnul inginer Virgil, ca si -electron-ul nihilist, vorbiti in necunoasterea continutului din fisiere, in care se argumenteaza aceasta idee, prezentata doar ca o ipoteza de lucru. De atata timp, de cand le-am postat, ai fi putut sa le citesti de zeci de ori. Dar daca esti fixat in niste prejudecati, nu vrei de loc sa vezi acele fisiere. Probabil ca si dumneata ca si dl Virgil, daca ati citi fisierele, ati fi obligat sa admiteti logica formulelor care argumenteaza identitatea dimensionala masa-sarcina. Ori asa ceva striveste spiritul conservator, aparator al unor dogme desuete. Si nu aveti nicio dispozitie sa renuntati la vechile dogme.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 17, 2021, 06:30:21 p.m.
1oo de euro litera daca vobim de datorii adica de ce-mi datorezi tu. :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 18, 2021, 08:43:33 a.m.
Ataqnasu
Ce vrea sa insemne aceasta postare neserioasa a dumitale? (care te dai un savant serios) si care se poate incadra la ceeace numesti dumneata golaneala. Poate sa insemne doar eschivarea de la un raspuns cerut de o intrebare concreta, eschivare care poate sa insemne ignoranta raspunsului la intrebare, sau sa fie tot o dovada a spiritului dumitale contradictoriu, care nu are niciun argument cu care sa respinga identitatea dimensionala masa-sarcina, dar nici nu poate sa admita aceasata identitate, fiindaca nu il lasa dogmele si prejudecatile de care este puternic legat. Asta se intampla doar fiindca nu te-ai invrednicit sa citesti fisierele postate de mine. Daca ai fi citit fisierele, cred ca ai fi putut sa te convingi de marea importanta a acestei descoperiri, care dupa mine, va produce o mare revolutie in sistemul teoretic al fizicii si va elimina multe dogme.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 19, 2021, 08:46:57 a.m.
Eu doresc o revolutie ca vad ca evolutie nu se mai poate in caracterul profund animalic si de aceea atat de instinctual  al majoritatii contemporanilor mei .
Doresc sa priceapa ca in ordine uman-morala-soial eonomica numai calea a treia liber consimtita si dorita ar fi salvarea noastra si ca altfel suntem la un apogeu de civiliztie tehnologica grefat pe prea multa animalitate care  se va si sfarsi nu peste mult imp ;
Cred ca o revolutie ar trebui sa se produca si in mintea celor are apreciaza ca pot desoperi  o noua roata dar care sa se invarteasa cu forta gandului lor "genial" si sa produca o nesecata energie penru toata omenirea dar asta dinolo de a fi o tampnie este si o blasfemie adica sa crezi ca poti fi, poti sa ajungi o asemeea persoana cristica fara sa treci prin viata si relatia cu Tatal pe care a avut-o Fiul.

Si cu tine ce vrei sa fac ca iesi din iporizia asta gretoasa ? Tu vrei ca toti sa-ti raspunda la intrebarile tale dar fugi ca dracu de tamaie sa raspunzi la  o problema de fizica una strict rationala si la care poate tu au ajutoarele tale siintifice sa raspunzi mai ales ca poate ca este si gasibila si tu se pare ca  esti expert in a cauta ce spune unul sau altul din geniile necunosute.
Sau sa spui daca esti in stare sau sa spui daca nu esti, adica sa raspunzi nonambiguu, adica fara sa faci mereu pe idiotul (atentie moderaor, o presupunere despre o facatura sau o piesa de teatru nu este o  insulta)  la cum poti deduce legea lui Newton privind gravitatia universala  din legea lui Einstein a TRG pe care ai dat-o cred ca corect ca nu am verificat la inceputul unui  fir.
Si daca nu vrei sa raspunzi la asta te rog sa ma ignori si sa te adresezi cui doresti altcuiva!
CAPISCI?
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 19, 2021, 10:19:07 a.m.
Atanasu
 Zau ca nu inteleg nimic din ultima postare a dumitale. Eu ti-am sugerat sa fii cumva detasat de dogmele si prejudecatile oficiale si sa citesti fisierele postate de mine, in speranta ca pricepand ce scrie in fisiere, ai putea sa intelegi revolutia pe care o produce in sistemul teoretic al fizicii, identitatea dimensionala masa-sarcina. Eu am inteles foarte clar ca aceasta identitate stabileste exact semantica conceptelor fizice precum si bidemensionalitatea universului fizic. Dumneata cu pregatire filozofica, ar trebui sa intelegi foarte bine ce importanta are semantica exacta a conceptelor fizice, pentru studiul fizicii. Aceeasi speranta o am de la dl inginer Virgil, care acum vad ca este preocupat sa chibiteze pe forumul de cercetare, unde nu poate sa il convinga pe V-48 ca miscarea circulara este o miscare inertiala compusa din doua miscari pe directii perpendiculare, una fata de alta, care nu se compun. Forta rezultanta este o forta fictiva. Corpul se misca pe directia tangentei la traiectorie, nu pe directia rezultantei, in virtutea inertiei, fara variatia vitezei. Miscarea pe directia perpendiculara la traiectorie, este tot uniforma, fiindca forta centripeta generata de motor este compensata de forta centrifuga, care apare imediat ulterior fortei centripete. In desenul dumnealui cu vectori nu apar fortele centrifuga si centripeta la echilibru. Mi imi pare foarte rau ca dl Virgil nu este interesat de esenta fizica a conceptelor fizicii si la fel ca dumneata nu vrea sa citeasca fisierele care lamuresc exact semantica conceptelor fizicii.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 19, 2021, 10:41:37 a.m.
Taci din gura adica din scris! Cred ca tu nu esti capabil sa intelegi nimic daca nu te faci  ca esti  altcva, ceva  pe care nu vreu sa-l definesc.
Si cu asta basta! daca nu-mi rapunzi la intrebare fara centrifugari si centripetuazitati nu vei mai primi nici-un raspuns de la mine.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 19, 2021, 05:46:26 p.m.
Atanasu
Ce rost are atata pletorie,? daca nu vrei sa citesti fisierele cu argumentele pentru identitatea dimensionala masa-sarcina, pentru ca sa poti demonstra in cunostinta de cauza, care ar fi motivele pentru care dumneata gasesti ca nu poate fi admisa si nu functioneaza identitatea dimensionala masa-sarcina. De ce tot te eschivezi sii vii cu alte si alte pretexte ca sa nu raspunzi la intrebarea asta concreta? Dar as fi incantat daca te-ar ajuta, la argumentare, dl inginer Virgil, cu opinie obiectiva si exhaustiva, dar tot asa, in cunostinta de cauza, intemeiata pe studierea continutului fisierelor.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: atanasu din Septembrie 19, 2021, 07:40:10 p.m.
Mai! tu chiar esti sau doar te faci? :)
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 20, 2021, 09:15:33 a.m.
Dl Virgil
Apelez dinou la dialogul cu dumneata, fiindca cu Atanasu nu se poate discuta. Este in afara chestiunilor de fizica si vine cu tot felul de pretexte ca sa evite raspunsul la chestiuni punctuale. Si apoi am vazut ca esti preocupat si de probleme concrete de fizica. Uite ce intrebare ai pus aici. 
Citat
Intrebarea care se ridica, unde se regaseste energia initiala de 0,511 MeV ?
Raspunsul la aceasta intrebare este simplu si se gaseste intr-un fisier al d-lui Gheorghe, unde se da modelul structurii dinamice a electronului, asemanatoare cu a fotonului absorbit in atom.
Fractiunea  me.c2-(me.c2)/(1372)   este stocata in campul magnetic al semiundelor din unda stationara, bipolara, de mare amplitudine, care este fotonul gama electronic structurat ca particula, ca electron si totodata ca rotor bipolar de foarte mare turatie.. Energia fotonului gama electronic se regaseste in energia cinetica de rotatie, care este egala cu fractiunea 1372 din energia totala a fotonului. Restul se gaseste, ca energie potentiala in masa electronului, respectiv in campul magnetic al semiundelor. Fiindca patratul inductiei magnetice da densitatea masei electronului (B2=ro). Densitate care inmultita cu volumul electronului da masa electronului. Concluziile astea rezulta de la identitatea dimensionala masa-sarcina si sunt argumentate, in fisiere, cu o matematica elementara, asa cum ceri dumneata. 
Citat
De ce nu demonstrezi prin calcule ceia ce sustii prin aceste afirmatii?
Am vazut pe undeva ca si Crivoi a ajuns cumva la concluzia ca sarcina electrica produce camp electric pulsator, tot asa cum rezulta si din desenele din fisier.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 21, 2021, 02:46:52 p.m.
Dl Virgil
Pentru edificarea dumitale, vreau sa adaug ce am omis in postarea de ieri. In teoria d-lui Gheorghe, electronul ia nastere prin interferenta constructiva a tuturor undelor componente, ale fotonului gama electronic, prin interferenta constructiva, dupa contractarea si refractia lor la 360 de grade. Din insumarea tensiunilor de 5,686.10-5 V, ale celor 9 miliarde de semiunde, de aceeasi polaritate, se constituie unda stationara bipolara a electronului, cu tensiunea de semiunda de 511 KV. Dar astea sunt chestiuni pe care dumneata nu le iei in considerare, fiindca nu sunt in manuale.
Titlu: Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
Scris de: calahan din Septembrie 23, 2021, 03:53:34 p.m.
Dl Virgil
Citat
Tocmai am afirmat ca particulele nu sunt vibratii, dar sunt insotite de vibratii atunci cand poarta in ele o anumita stare energetica.
Ce spui dumneata aici este oarecum apropiat de teoria d-lui Gheorghe. Dl Gheorghe spune hotarat si argumenteaza ca toate particulele ar fi rotoare, de foarte mare turatie si putere, similare motorului electric rotativ. Vibratia din jurul particulelor aparea din cauza rotatiei foarte rapide. Electronul ar fi un rotor bipolar, cu doua semiunde diametral opuse si cu puterea de 1080 W la curentul de 20 A sub tensiunea de 27 V si la turatia de 1020 rot/s. Pe cand nucleonul ar fi un rotor foartemultipolar, cu 1840 de perechi de poli, cu curenti de 3680 A sub tensiunea de 6,75 V, cu puterea totala de 915 MW, la turatia de 1020 rot/s.
Citat
Fotonii dupa cum se stie sunt unde electromagnetice, adica vibratii ale mediului electromagnetic cu frecvente de mii de miliarde de ori mai mari decat ultrasunetele,
In teoria d-lui Gheorghe, fotonii nu sunt vibratii, fiindca in vidul cosmic, fara coeziune si inelastic, fara densitate si neinertial, nu poate functiona mecanismul undelor, care cere transformare succesiva a unei forme de energie in alta. Fotonii ar fi niste structuri dinamice similare motorului electric liniar. Ar fi doar un relief electromagnetic, care luneca hidrodinamic prin eter cu viteza luminii in vid =c. Structura periodica si transversala a curentilor eterici componenti, precum si translatia uniform rectilinie, fac asemanarea cu undele. Dar sinfazarea campurilor electric si magnetic, precum si lipsa retroradiatiei sustin lipsa mecanismului undelor in vid.