Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: Virgil din Septembrie 12, 2020, 06:23:24 p.m.

Titlu: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 12, 2020, 06:23:24 p.m.
Atasez linkul lucrarii mele revizuite, sub denumirea "De la atom la galaxie" cu rugamintea de a fi lecturata si analizata de dvs;
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: A.Mot-old din Septembrie 13, 2020, 09:09:25 a.m.
Atasez linkul lucrarii mele revizuite, sub denumirea "De la atom la galaxie" cu rugamintea de a fi lecturata si analizata de dvs;
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
Întrebarea I-a:
Care este diferența dintre un sistem stelar și un sistem solar?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 13, 2020, 06:50:36 p.m.
Intre un sistem stelar si un sistem solar sunt mai multe diferente. Aceste sisteme trebuiesc privite ca niste oscilatori cosmici care se impart in patru categorii mari; galaxii, sisteme stelare sau microgalaxii, sisteme solare, si sisteme de sateliti.
Regulile de baza dupa care sunt organizate aceste sisteme se aseamana cu regulile sistemelor atomice, aflate la scari complet diferite.
Pentru comparatie trebuie sa luam doua sisteme de acelasi numar de sarcina gravitationala notat cu Zg. Cel mai simplu este sa comparam doua sisteme formate doar din nucleu si un singur corp care orbiteaza nucleul.
1. Dimensiunile sistemelor, respectiv razele orbitelor fundamentale sunt;
 R1 stelar=8,44.10^14 m ; iar R1 solar=4,6.10^11 m;
2. Masele stelelor din nucleul sistemului;
M.stelar=0,8.10^28 kg;   M.solar=5,36.10^25 kg;
3. Masele corpurilor ce orbiteaza nucleul sunt;
m.stelar=5,36.10^25 kg;  m.solar=2,92.10^22 kg;
4. Viteza maxima de orbitare atunci cand nucleul are sarcina gravitationala maxima;
Vmax, stelar=2,42.10^7m/s ; Vmax, solar=1,98.10^6 m/s ;
5. Sarcina gravitationala maxima, reprezentand suma tuturor maselor stelelor ce se regasesc in nucleul sistemului, raportata la masa unei stele considerata cu Zg=1(vezi pct 2);
Zmax, stelar=2,75.10^5 ;  Zgmax, solar=2,25.10^4;
6. Constanta momentului cinetic notata cu H ;
H stelar =2,59.10^43 [J.s] ;  H solar=7,33.10^36 [J.s] ;
Mai sunt inca pe atatea diferente .

Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: ilasus din Septembrie 16, 2020, 12:18:42 p.m.
Desigur că între microcosmos și macrocosmos - între electromagnetism și gravitație – există similitudini, dar există și diferențe insurmontabile ce nu pot fi ignorate. De exemplu, spre deosebire de electromagnetism, unde sarcinile de același semn se resping, în gravitație se atrag. Plus că în gravitație există doar sarcină gravitațională pozitivă (masă pozitivă).
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 16, 2020, 03:41:06 p.m.
Daca in macrocosmos ar actiona numai gravitatia, atunci toate galaxiile vor converge intr-un singur loc si universul ar disparea. Realitatea ne arata ca galaxiile pastreaza intre ele o distanta relativ stabila, deci intre masele acestora actioneaza si alte campuri in afara de cele gravitationale.
Referitor la observatia ca sarcinile de acelasi fel se resping, trebuie sa spun ca nici un experiment fizic nu a luat doi electroni, sau doua "pachete" de electroni pe care sa-i puna in apropiere sa sa demonstreze ca se resping. Observatiile facute pe corpurile electrizate demonstreaza ca acestea se resping daca au aceiasi incarcare electrica, dar acele corpuri sunt formate din atomi si molecule la care se adauga sau se scad electroni prin procesul de electrizare. Deci ceia ce se atrag sau se resping se datoreaza procesului de electrizare a structurilor moleculare si nu a particulelor directe. Daca electronii s-ar respinge asa cum se sustine, nimeni nu ar fi putut da nastere la spoturile electronice din tuburile catodice ale vechilor televizoare, si nimeni nu ar fi obtinut marirea de sute de mii de ori a imaginilor cu ajutorul microscopului electronic. Relatia de apropiere sau distantare dintre doi electroni este data de starea lor energetica, adica de lungimea de unda ce caracterizeaza energia electronului. Electronii nu orbiteaza nucleul atomului pentru ca sunt atrasi electrostatic, ci pentruca ei oscileaza pe aceiasi frecventa cu frecventa campului nuclear, sau pe o armonica a acesteia. Dovada acestei afirmatii consta in principiul de functionare al laserului, adica atunci cand atomii sunt excitati cu o anumita frecventa electronii de pe o anumita orbita vor sari pe o orbita exterioara desi sarcina nucleului si a electronilor ramane aceisi. Prin incetarea pompajului energetic electronii respectivi revin pe vechea orbita emitand acea raza laser.
Deasemeni in roiurile stelare sau nucleiele galactice sunt aglomerari de sute sau mii de stele, intre care se pastreaza o distanta corespunzatoare, desi energia cinetica a acestora, respectiv forta centrifuga nu este suficient de mare ca sa mentina constanta distanta dintre ele. Ceia ce le tine la distanta este un camp de o alta natura decat cea gravitationala, sau este o latura necunoscuta a gravitatiei. Nu mai vorbim de gaurile negre care ar creste la nesfarsit datorita fortelor de atractie gravitationale.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Septembrie 16, 2020, 05:30:42 p.m.
Virgil , poate ca un raspuns la ce scrii tu imediat anterior referitor, vorba lui Hamlet la faptul ca nu le stim noi inca pe toate cate sunt pe lumea asta :) poti sa-ti spun ca destul de tangential s-a atins pe acest forum de cativa useri si poate si de mine nu mai stiu sigur, dar puteam sa o fac  nu pentruca profesorul academician Octav Onicescu a fost bun prieten cu bunicul meu, un Atanasu adica pe nume Atanasiu pentruca si eu Atanasiu am vrut sa-mi pun nicul, in memoria bunicului meu matern, dar gresind a iesit Atanasu si "asa a ramas de atunci printre iudei" cum spune Pavel in capitolul dedicat Invierii si degeaba se discuta despre Biblii si alte carti sfinte  daca se ocoleste Marele Miracol adica acela al Invierii Domnului ci despre faptul ca afland despre mi s-a parut ceva interesat ca un fel de inununare a operei sale si raspunzand preocuparilor mele referitor la Univers .
Asadar ma refer la incununarea operei sale fizico-matematice realizata cu Mecanica Invariantiva si Cosmologia (1974) vezi
http://www.itc-cluj.ro/capatana/valori/Portrete/onicescu.htm
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 16, 2020, 07:48:52 p.m.
Foarte frumos articolul acesta, abia cand citesti despre oameni de acest calibru stiintific iti dai seama cat de mic esti. Dar ideile mari sunt ca semintele purtate de vant care uneori ajung pe un teren propice, alteori ajung pe asfaltul strazii si sunt calcate de traficul masinilor. Ma tem ca ideile mele nu au ajuns la cine trebuie, si sunt prea in varsta ca sa ma schimb.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: ilasus din Septembrie 16, 2020, 09:12:35 p.m.
Daca in macrocosmos ar actiona numai gravitatia, atunci toate galaxiile vor converge intr-un singur loc si universul ar disparea.
Într-adevăr, în macrocosmos acționează materia întunecată și energia întunecată, care nu sunt amintite în carte probabil pentru că nu au un corespondent în microcosmos. Și probabil nu sunt necesare pentru scopurile lucrării – determinarea razei orbitei unei planete prin similitudine cu un sistem micro, de exemplu. Dar dacă s-ar merge mai departe cu această idee, de exemplu s-ar pune problema determinării razei orbitei unei galaxii printr-un asemenea mecanism de similitudine, atunci materia întunecată și energia întunecată nu mai pot fi ignorate și ar trebui găsit un corespondent în microcosmos.

Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 16, 2020, 09:45:02 p.m.
Cred ca mai important este sa gasim corespondentul campului magnetic pentru macrocosmos. Eu am determinat in lucrarea prezentata valorile permitivitatii epsilon si permiabilitatii miu pentru cele patru categorii de sisteme cosmice, in cazul campurilor pseudoelectrice si pseudomagnetice la nivel macrocosmic. Posibil ca materia intunecata sa faca parte din aceste campuri.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: ilasus din Septembrie 18, 2020, 09:35:03 a.m.
Dar nu vom putea găsi corespondent pentru orice: în microcosmos se operează cu entități duale undă-corpuscul - în macrocosmos obiectele sunt macroscopice; în microcosmos timpul este imaginar - în macrocosmos timpul este real; în microcosmos acționează principiul de incertitudine al lui Heisenberg - în macrocosmos nu există o interacțiune între observator și sistemul observat etc.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 18, 2020, 04:47:35 p.m.
In microcosmos avem dualitatea  unda-corpuscul. In macrocosmos avem dualitatea  corp ceresc-camp si chiar unda gravitationala, care sunt tot de natura ondulatorie.
Timpul atat in micro cat si in macro este real. Astfel daca pornim de la perioada in care electronul face o rotatie in jurul nucleului, la atomul de hidrogen, si aplicam acestui timp relatiile de similitudine vom gasi perioada oricarui corp ceresc.
De exemplu in lucrarea mea la sfarsit la pag 109, scrie;". Cunoscand perioada de rotatie a electronului in atomul de hidrogen, sa
aflam perioada de revolutie a planetei Jupiter, aplicand relatiile de similitudine."
Principiul de incertitudine se datoreaza incapacitatii noastre de a percepe cu alte mijloace tehnologice decat cele actuale, microcosmosul. Noi folosim lumina si in microcosmos si in macrocosmos pentru a determina pozitia si viteza particulelor sau corpurilor. Pentru microcosmos avem nevoie de de o alta lumina a carei constanta a lui Planck sa fie poate de un milion de ori mai mica, pentru a nu influienta masutratorile pozitiei si impulsului particulelor.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Septembrie 18, 2020, 05:29:13 p.m.
Virgil, poate ca ar fi util sa cunosti lucrarile unui fizician autodidact Nassim Haramein pe are l-am citat si putin analizat in lucrarea mea ampla facuta pe acest forum pe care acum incearca unii sa o polueze, intitulata: "Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative."
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 18, 2020, 09:12:01 p.m.
Desigur am sa-mi fac timp sa citesc.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 20, 2020, 12:06:23 p.m.
Virgil
Citat
In microcosmos avem dualitatea  unda-corpuscul
Eu am inteles ca aspectul de unda este datorat rotatiei foarte rapide a structurilor dinamice periodice ale particulelor elementare. Si am mai retinut ideea ca in vid nu poate functiona mecanismul undelor, care cere transformarea succesiva a unui camp in energia celuilalt camp. Si doar experienta arata ca campul electric si cel gravific sunt in faza. Adica sunt in maxim in acelasi moment si in minim tot in acelasi moment. Deci nu se naste unul din celalalt. Altfel toate particulele elementare ar fi motoare electrice de foarte mare turatie si putere. Si deci sunt structuri dinamice care ar fi propulsate in translatie si rotatie de forta electromagnetica. La interactia cu substanta, prin efectul inductiei electromagnetice, sarcinile electrice din sanul substantei sint puse in vibratie. Si asta face ca radiatia e-m sa para ca ar fi vibratie a campului electromagnetic.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 20, 2020, 01:21:42 p.m.
Legatura dintre particula si unda este indestructibila si interconectata. Nu poti pune unda pe seama rotirii particulei desi nimic nu impiedica rotirea ei, dar atat unda cat si particula formeaza un tot unitar, electronul in sine contine o cuanta cu energia de 0.511MeV. Orice diferenta peste aceasta energie se transforma in energie cinetica fapt ce sporeste viteza particulei, deci desi unda oscileaza, iata ca particula se deplaseaza cu Ec=1/2m.v^2;, si nu-si creste viteza de rotatie, care ar insemna o alta forma de energie cinetica.
In rest, asemanarea cu motoarele electrice nu-si are rostul in acest context.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 21, 2020, 03:09:42 p.m.
Virgil

Citat
Legatura dintre particula si unda este indestructibila si interconectata.

Pai particula este insasi unda stationara de mare si foarte mare amplitudine si rotatie. Daca am tensiune, am curent, forta electromagnetica, am putere electrica si mecanica si am rotatie, nu inseamna ca este motor electric rotativ?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 21, 2020, 06:12:56 p.m.

Despre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.
Miscarea unui electron pe orbita atomica este asimilata cu un curent in ideia de a explica momentul magnetic al electronului. dar electronul nu orbiteaza nucleul pentru ca ar fi supus unei tensiuni electrice. Electronul impreuna cu protonul formeaza un sistem armonic oscilant, nicidecum un motor electric.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 21, 2020, 07:33:10 p.m.
Virgil
Citat
Despre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.
Pai in cazul electronului, tensiunea semiundelor din unda stationara, bipolara, de mare amplitudine ar fi de 511 KV si ar rezulta din insumarea celor 9 miliarde de unde din componenta fotonului gama electronic. Fiecare semiunda a fotonului gama electronic ar avea tensiunea de 56,86 microvolti. Acest potential ar sustine un curent radiar laminar, foarte scurt, de cam 20 A asupra caruia actioneaza forta electromagnetica. Forta electromagnetica accelereaza curentul electroeteric al electronului pana la viteza de  c/137 m/s, realizand o turatie de 10^20 rot/s. Caderea (diferenta) de tensiune pe lungimea curentului laminar ar fi de 27 V. Sistemul electronului ar avea puterea de 540 W pe fiecare semiunda. Dar si puterea mecanica, data de relatia  F*v este tot de 540 W. Foto-electricitatea, este explicata intrun pdf tot prin unda stationara de mare amplitudine, care prin amortizare brusca, ar genera un impuls electromagnetic de inductie, care accelereaza electronii din substanta.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 21, 2020, 10:19:56 p.m.
Virgil
Citat
Despre ce tensiune vorbesti ca are o particula? care este tensiunea unui electron? dar curentul unui electron cati volti are? cum explici emisiunea de unde laser, fotoelectricitatea, si altele la fel de interesante.

Pai in cazul electronului, tensiunea semiundelor din unda stationara, bipolara, de mare amplitudine ar fi de 511 KV
Energia cuantei generatoare a electronului este de 0.511 Mev. Deci este vorba de energie si nu de tensiune. Trebuie sa-ti amintesc ca energia electrica reprezinta produsul dintre intensitate, tensiune si timp. Ce intensitate si ce timp ai luat in calcul ca sa rezulte tensiunea de 511KV ?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 22, 2020, 01:08:20 p.m.
Virgil
 Eu am inteles ca tensiunea electrica statica, pe semiunda electronului, este data de insumarea (inserierea) potentialelor din semiundele fotonului gama electronic. Fotonul gama electronic ar fi compus din 9 miliarde de unde, fiecare semiunda avand tensiunea de 56,86 microvolti. Tensiune care este data de raportul  qe/re. Curentul fotonului gama electronic este dat de raportul qe/tfae. unde  tfae este perioada fotonului gama, aparut de la anihilarea electronului cu pozitronul. Si energia se calculeaza exact asa cum ai scris, fie inmultind curentul cu tensiunea de unda si cu durata, adica perioada undei stationare egala cu tfae, fie inmultind numarul de unde al fotonului cu energia unei singure unde, data de produsul  tensiunii de unda a fotonului, cu curentul fotonului si cu perioada fotonului. Relatiile acestea care dau parametri fotonului in vid si in particule sunt dati intrun pdf in care se face descifrarea constantei de actiune h adica constanta lui Planck.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 22, 2020, 07:24:04 p.m.
Virgil
 Eu am inteles ca tensiunea electrica statica, pe semiunda electronului, este data de insumarea (inserierea) potentialelor din semiundele fotonului gama electronic. Fotonul gama electronic ar fi compus din 9 miliarde de unde, fiecare semiunda avand tensiunea de 56,86 microvolti.
S-o luam pe bucatele;
Ce stim despre cuanta generatoare a electronului este ca;
-energia E=h.niu =6.624.10^-34 . 1.235.10^20 =8.180.10^-14[J] ;
- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J];
-Energia electronului exprimata in eV este; 8.18.10^-14/1.24. 1,6.10^-19=0.411 MeV;
- lungimea de unda a cuantei este; lambda el =2.426.10^-12[m] ;
Te rog sa-mi arati cum ai ajuns la cele 9 miliarde de unde si la tensiunea de 56,86 microvolti.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 22, 2020, 08:04:02 p.m.
Virgil
Zici cumva ca nu iese tensiunea si curentul fotonului gama electronic, din relatiile care mi le-am amintit si le-am scris?. Numarul de 9 miliarde de unde componente ale fotonului gama electronic, imi aduc aminte ca apare intr-un pdf in care se face disectiunea constantei de actiune. Imi pare ca se descompune formula energetica a lui Coulomb si apare pe langa componentele de tensiune si curent, care ar da energia unei singure unde si factorul k. Factor care ar fi adimensional si nu ar putea fi decat numarul de unde, numar care inmultit cu energia unei singure unde ar da energia fotonului. Dar unde este aceasta socoteala habar nu am. Ba cred ca mi l-a sters cineva si din fisierele mele.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 22, 2020, 09:16:34 p.m.
Este greu sa faci o afirmatie fara sa fie sustinuta de un rationament clar, exact, pentru ca vorbim despre fizica, nu merge oricum. De multe ori demonstrezi ceva matematic si nu ai sustinere, dar daca se fac doar presupuneri ?  Poate totusi regasesti calculele exacte sa le postezi aici.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 23, 2020, 12:53:09 a.m.
Virgil
Citat
- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J]
M-am uitat pe relatia asta a dumitale pentru electron-volt si zic ca este gresita. De unde ai scos inmultirea cu 1,24 V. cand inmultirea se face doar cu 1 V. De aici a iesit si cealalta socoteala eronata. Dar poti sa corectezi. Este butonul de corectie. Dupa ce ai facut corectia salvezi modificarea. Dar am vazut ca ai dat si lungimea de unda a fotonului gama electronic in vid.
Citat
lambda el =2.426.10^-12[m]

Daca inparti aceasta lungime de unda la 137.2.pi ce obtii? 137 este indicele de refractie al mediului atomic, unde densitatea de energie este foarte mare si viteza de propagare a undei este de 137 de ori mai mica decat in vid. De aceea lungimea de unda este contractata, este de 137 de ori mai mica decat in vid.
Si daca faci socotela  qe/re=1,602.10-19/2,81743.10-15, nu da 56,86 microvolti? Iar daca faci inpartirea qe/tfae=qe.ffae=1,602.10-19.1,23726.1020, nu se obtine curentul de aproape 20 A ?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 23, 2020, 06:56:01 p.m.
Virgil
Citat
Te rog sa-mi arati cum ai ajuns la cele 9 miliarde de unde si la tensiunea de 56,86 microvolti.

Uite aici un fragment extras din fisierul cu descifrarea cuantei de actiune. In acest fragment sunt de fapt aceleasi idei principale pe care le-am retinut si eu.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 23, 2020, 07:28:16 p.m.
Virgil
Citat
- [ 1eV]=1.24 . 1,602.10^-19 [J]
M-am uitat pe relatia asta a dumitale pentru electron-voltul si zic ca este gresita. De unde ai scos inmultirea cu 1,24 V. cand inmultirea se face doar cu 1 V. De aici a iesit si cealalta socoteala eronata. Dar poti sa corectezi. Este butonul de corectie. Dupa ce ai facut corectia salvezi modificarea. Dar am vazut ca ai dat si lungimea de unda a fotonului gama electronic in vid.

„Electronvoltul, are simbolul eV, este o unitate de măsură pentru energie având ca valoare lucrul mecanic efectuat asupra unui electron atunci când se deplasează între două puncte între care există o diferență de potențial electric (tensiune electrică) de 1 volt.
1 eV = 1,602 176 462× 10-19 J ;
Datorită echivalenței masă-energie, electronvoltul poate fi utilizat pentru exprimarea masei:
1 eV/c²=1,602 × 10-19 J/(2,997.10^ 8 )^2 ≈1,783×10−36 kg;
În reacțiile care produc sau absorb fotoni, este utilă corespondența între energia fotonului și lungimea de undă a acestuia , unde λ este lungimea de undă, ν este frecvența radiației electromagnetice, h este constanta lui Planck și c este viteza luminii în vid. Valoarea hc exprimată în electronvolți-nanometru este:
hc≈1240 eV•nm;
Altfel spus, un foton cu energie de 1 eV corespunde unei lungimi de undă de 1240 nm (deci se situează în spectrul infraroșu).

Din relatia de mai sus colorata in albastru scoatem energia exprimata in electron volti impartind produsul h.c, la lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9m si obtii rezultatele aratate de mine;
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 24, 2020, 10:22:59 a.m.
Virgil
Dumneata ai scris acolo energia in jouli. Si acum spui ca este jouli.nanometri. Mie mi se pare ca nu este tot una. Dar nu mi-ai spus daca ai vazut socotelile din pdf. Este vreo gresala acolo?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 24, 2020, 02:03:38 p.m.
Ma-ti intrebat de unde a aparut acel 1,24. De fapt este lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9 m=1,24.10^-6 m. Dupa care am exprimat energia direct in mega electron volti, si s-au redus si celelalte zecimale , ramanand doar 1,24, nefiind vorba de volti ci de lungimea de unda care se masoara in metri. Verificarea consta in faptul ca s-a ajuns la rezultatul de 0,411 MeV.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 24, 2020, 03:56:14 p.m.
Virgil
Dumneata ai o justificare pentru inmultirea cu 1,24 in relatia electronvoltului. Dar eu cred ca este o gresala. Ce scrii dumneata acolo nu mai este electronvoltul. Este altceva. Si nu stiu la ce ne-ar ajuta relatia asta a dumitale.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 24, 2020, 07:40:35 p.m.
M-ati intrebat de unde a aparut acel 1,24. De fapt este lungimea de unda de 1240 nm, adica 1240.10^-9 m=1,24.10^-6 m. Dupa care am exprimat energia direct in mega electron volti, si s-au redus si celelalte zecimale , ramanand doar 1,24, nefiind vorba de volti ci de lungimea de unda care se masoara in metri. Verificarea consta in faptul ca s-a ajuns la rezultatul de 0,411 MeV.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 24, 2020, 08:14:11 p.m.
Virgil
Pai si eu am cautat sa iti raspund la cerintele dumitale.
Dar la disectia cuantei de actiune, ai vazut de unde apare potentialul (tensiunea) de semiunda a fotonului in vid si curentul fotonului ? Ce spui este aiurea descompunerea lui h in componente. Acolo nu apare numarul de 9 miliarde de unde ale fotonului gama electronic. Dar se cunoaste valoarea lui  k  din manuale. Si din socoteala rezulta ca  fiind adimensional, nu poate fi decat numarul de unde al fotonului gama electronic. Fiindca inmultind energia unei singure unde, data de produsul U.I.tfae, cu factorul electric k, se obtine toata energia fotonului gama de la anihilarea electronului.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 24, 2020, 08:30:47 p.m.
Nu stiu despre ce  k este vorba, se poate sa fie vorba de inversul lungimii de unda adica k=1//lambda [1/m]; care se mai numeste si numar de unda, dar asta nu are  nici  o legatura  cu ce  spuneti dvs.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 25, 2020, 07:30:24 a.m.
Virgil
Chiar nu pot sa cred ca nu stii ca factorul   k  este constanta interactiunilor electrice, aceea care apare in fata formulei lui Coulomb, care scrie legea interactiunilor (fortei) dintre sarcinile electrice.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 25, 2020, 01:17:23 p.m.
Virgil
Chiar nu pot sa cred ca nu stii ca factorul   k  este constanta interactiunilor electrice, aceea care apare in fata formulei lui Coulomb, care scrie legea interactiunilor (fortei) dintre sarcinile electrice.
Forta de interactiune a doua sarcini electrice este; F=q1.q2/4pi.eps. r^2; Se poate scrie si sub forma; F=k.q1.q2/r^2 ; in care k=1/4pi. eps ; in care eps reprezinta permitivitatea vidului, notata cu epsilon.
Daca la acest k te referi, sa stii ca nu este o marime adimensionala, si nu are legatura cu acel numar de semiunde despre care ai afirmat.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 25, 2020, 03:31:39 p.m.
Virgil
Vreau sa iti spun ca adimensiunea lui  k  este demonstrata pe undeva in doua trei randuri. O data pleaca de la adimensiunea lui Eps.0, demonstranduse ca dimensiunea capacitatii electrice in SI este lungime L, plecand de la circuitul RC. In alta parte este demonstrat ca dimensiunea capacitatii electrice a fotonului in vid este egala cu raza electronului, plecand de la paranteza lui Poynting. Si deci este lungime L , care il face pe Eps.0 adimensional. A treia oara este demonstrat la disectiunea lui h. Chestiunile astea le-am retinut foarte bine, fiindca am tot avut polemici pe tema adimensionalitatii lui k. Dar savantii nostri nu admit deloc, daca nu este dat in manuale.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 25, 2020, 10:18:11 p.m.
Iimi pare rau, dar nu sunt de acord cu afirmatiile dvs. Ar dura prea mult sa incerc o demonstratie.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 26, 2020, 10:24:48 a.m.
Virgil

Nu ti-a cerut nimeni sa faci nicio demonstratie. Demonstratiile sunt facute de cineva care a inteles foarte bine cum stau lucrurile. Eu am inteles ca dumneata nu ai urmarit demonstratia de la -disectia cuantei de actiune-, sau poate nu ai ineles-o. Sau din motive personale, nu poti sa admiti concluziile care rezulta de acolo. Fiindca vad ca sustii punctul de vedere al teoriei oficiale, care da niste dimensiuni ale lui k si  Eps,0. Eu daca am trei demonstratii ale adimensionalitatii lui  k  si  Eps,0, sunt perfect convins de adimensionalitatea lor. Orice incercare de a rasturna ce spun formulele, nu are niciun rost, nu ma poate convinge cu nimic. Dar eu ti-am postat fragmentul cu -disectiunea lui h-, fiindca cereai argumentari concrete. Cereai sa iti arat de unde apare tensiunea si curentul de semiunda si numarul de unde ale fotonului. Si ti-am spus ca acestea apar de la descompunerea  lui h in componente. Mai concret de atata nu am.  Dar s-ar putea sa nu admiti ca h-ul ar putea fi descompus in alte cateva constante componente.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 26, 2020, 10:29:31 a.m.
Virgil
Citat
in care k=1/4pi. eps
Si daca este dovedit ca eps este adimensional, nu inseamna ca si k este adimensional?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 26, 2020, 01:06:59 p.m.
Virgil

Nu ti-a cerut nimeni sa faci nicio demonstratie. Demonstratiile sunt facute de cineva care a inteles foarte bine cum stau lucrurile. Eu am inteles ca dumneata nu ai urmarit demonstratia de la -disectia cuanei de actiune-, sau poate nu ai ineles-o. Sau din motive personale, nu poti sa admiti concluziile care rezulta de acolo. Fiindca vad ca sustii punctul de vedere al teoriei oficiale, care da niste dimensiuni ale lui k si  Eps,0. Eu daca am trei demonstratii ale adimensionalitatii lui  k  si  Eps,0, sunt perfect convins de adimensionalitatea lor. Orice incercare de a rasturna ce spun formulele, nu are niciun rost, nu ma poate convinge cu nimic. Dar eu ti-am postat fragmentul cu -disectiune lui h-, fiindca cereai argumentari concrete. Cereai sa iti arat de unde apare tensiunea si curentul de semiunda si numarul de unde ale fotonului. Si ti-am spus ca acestea apar de la descompunerea  lui h in componente. Mai concret de atata nu am.  Dar s-ar putea sa nu admiti ca h-ul ar putea fi descompus in alte cateva constante componente.
In teoria mea https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
 la paginile 20-24 am stabilit vreo 7 expresii noi pentru constanta lui Planck, si toate contin niste valori constante si produsul lor este tot o constanta, cum este si normal.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 26, 2020, 02:57:47 p.m.
Virgil
Din ce spui dumneata, inseamna ca admiti descompunerea lui h in cateva constante componente. Tin sa te felicit pentru lucrarea dumitale. Lucrarea asta a dumitale este savanta tare. Vad ca are vagoane de formule si tabele si grafice si se intinde tot pe o suta si ceva de pagini, ca si lucrarea dlui Gheorghe A. Ar trebui sa va luati de mana. Pai eu cand vad formule, ma apuca ameteala. Am vazut ca dumneata ai facut si multe calcule numerice. Eu de abia am reusit sa verific niste socoteli literale. Cand am incercat sa fac si calcule numerice, s-a smintit calculatorul. Punea virgulele tot aiurea. Nu mai intelegeam nimic. Pana la urma tot cu pixul pe hartie am reusit sa fac cateva. Cred ca lucrarea dumitale au vazut-o si savanti de ai nostri. Fiindca unii ti-au raspuns la mesaje. Eu am trimis la cativa, mesaje cu cateva intrebari simple luate din fisiere. Dar nu mi-au raspuns de loc. Nici Presura, Nici Buzatu, Nici Cotaiescu, Nici Cretu, Nici Apostol, Nici Puscas, nici Jipa, nici Sfetcu. Acestia sunt mari profesori universitari si nu stau ei la discutii savante, cu un simplu electrician. Dar ai vazut ca toate teoriile astea noi, originale si revolutionare, din fizica teoretica, sunt facute numai de ingineri? Profesorii universitari nu fac domne teorii noi. Ei sunt doar conservatori si aparatori ai teoriilor vechi. Un inginer electronist, foarte spiritist, spunea ca universitarii sunt purtatorii ideilor altora. Ei nu au ideile lor. In rest sunt doar purtatori de gameti.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 27, 2020, 09:26:56 a.m.
Din pacate fizica adevarata nu poate fi explicata fara matematica, si cu cat patrunzi mai mult cu atat limbajul matematic devine mai complex si mai greu de digerat. Norocul meu a fost ca la nivel macrocosmic vitezele corpurilor ceresti din sistemul nostru solar sunt mult mai mici decat viteza luminii si astfel am putut folosi doar matematica la un nivel mediu, fara sa fiu nevoit sa apelez la calculul integral si diferential pe care desi l-am invatat in facultate, nu-l stapanesc. Lucrarea mea este destul de ciudata fapt ce face ca fizicienii si astrofizicienii consacrati sa nu se pronunte din motive de conservatorism stiintific. Important pentru mine este faptul ca am putut dezvolta o teorie care realizeaza un punct de vedere comun ceia ce face jonctiunea dintre micro si macrocosmos, dovedind ca natura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Septembrie 27, 2020, 12:42:23 p.m.
Virgil
Citat
natura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.

Ideea asta asm gasito si prin fisierele d-lui inginer. Si sunt foarte bine fixat pe ea. Fiindca spune undeva ca tot ce se constata la nivel macroscopic, rezulta din ceeace se intampla la nivel microscopic. Si nu exista legi pentru macrocosmos si legi pentru microcosmos. In microcosmos sunt doar structuri dinamice cu mult mai complexe si cu interactiuni foarte complicate, fata de niveul macro. Se constata ca la nivel micro, din cauza complexitatii interactiunilor, ar aparea  niste legi de probabilitate si statistica matematica. Dar acestea nu afecteaza esenta fizica a interactiunilor.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Septembrie 27, 2020, 04:50:49 p.m.
Din Tabula Smaragdina :
....
2. Ceea ce este deasupra este ca şi ceea ce este dedesubt, şi ceea ce este dedesubt, este ca şi ceea ce
este deasupra. Spre a înfăptui miracolul lucrului unitar.
3. Şi aşa cum toate lucrurile au fost făcute din contemplarea unicului, la fel toate lucrurile s-au născut
din lucrul unitar (prin) adaptare. 
....

La tine Virgil : natura nu a inventat legi speciale pentru micro sau macrocosmos, ci aceleasi legi ce pot fi particularizate in functie de situatie.

Imi place foarte mult. :)
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 29, 2020, 05:44:45 p.m.
Ma bucura faptul ca va place ceva din lucrarea mea. Sunt sigur ca daca ati studia-o mai mult veti descoperi si alte idei interesante. De exemplu cititi capitolul cu determinarea momentului cinetic al sistemelor de sateliti, si veti descoperi faptul ca aceasta constanta este dependenta  de viteza de deplasare a intregului sistem. Priviti graficul de la pag,37.
https://drive.google.com/file/d/1dKTnctVAdSsbGliwZMFJ2ynbIMwVIEk7/view?usp=sharing
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Septembrie 29, 2020, 06:56:54 p.m.
Citind ce ai raspuns ma gandeam ca nu am avut ce face cand te-am laudat, desigur ca pe merit, dar apoi deschizand linkul indicat care se termina cu Magnetonul Bohr-Procopiu, aproape ca mi- a venit sa plang vazand un tanar politehnician, in anul in care se facea fizica cum se duce la profesorul lui la o consultatie inainte de examen si-i prezinta o demonstratie proprie pentru magnetonul pe care proful il numea Procopiu-Bohr in care tanarul de 21 de ani utilizeaza mecanica clasica care deasemenea ii fusese predata in acel an la facultatea unde era (eram) .
Profesorul K. mi-a dat zece si mai ca nu m-a pupat si noroc ca aveam carnetul de note si nu a mai trebuit sa fac alta miscare decat sa-l scot la cererea profesorului si sa i-l prezint deschis sa nu mai caute dlui, dar  a fost curios si a fluierat vazand notele langa care si-a adaugat-o si el pe a lui .
Desigur un 10(zece)  :)
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 30, 2020, 08:30:10 a.m.
Interesant mesajul tau, esti de toata lauda.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Septembrie 30, 2020, 11:52:11 a.m.
Dar  din pacate nu te ajuta efectiv cu nimic pe tine. Dar vad ca te intelegi destul de bine cu Calahan si daca veti avea fiecare rabdare si nu veti practica ce tu mai demut mi-ai spu  ca te-a retinut sa mai intri , respectiv incercarea aia de a-ti infunda coechipierul in are forumului ...va fi util pentru amandoi. Succes!
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Septembrie 30, 2020, 01:38:12 p.m.
Eu nu sunt aici pentru a ma rafui cu cineva, asa ca nu trebuie sa te superi ca pot sa raspund oricui mi se adreseaza civilizat. Nu ma supar daca primesc din partea cuiva o critica constructiva fara atacuri la persoana.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: calahan din Octombrie 02, 2020, 12:20:24 p.m.
Virgil
Dumneata ai vazut topicul acela, deschis de mine, cu -intrebari fara raspuns- Dumneata cum ai raspunde la chestiunile alea?  Fiindca savantii la care m-am adresat nu mi-au raspuns. Ori adresele de e-mail sunt nefunctionale, ori nu se complica dumnealor sa-si piarda timpul ca sa posteze raspunsuri la intrebari banale. Dumnealor, daca cumva se implica, trebuie neaparat sa sustina un expozeu. Sa intoarca chestiunea pe toate fetele. Si asta este treaba grea. Nu este ceva simplu. Fiindca trebuiesc trecute in revista toate teoriile cunoscute. Ca doar de ai a sunt savanti.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Octombrie 02, 2020, 04:17:07 p.m.
@Virgil,
Cum sa ma supar ca discuti in tematica blogului cu cineva care se comporta civilizat indiferent daca te aproba sau nu.
Intreb din simpla  curiozitate: las o astfel de impresie?
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: Virgil din Octombrie 02, 2020, 08:20:29 p.m.
Mi s-a parut mie ca ceva te framanta, dar e lipsit de importanta.
Titlu: Re: Teoria similitudinii sistemelor micro si macrocosmice.
Scris de: atanasu din Octombrie 02, 2020, 09:59:25 p.m.
Ok. Este doar o parere si deci ai dreptate. :)