Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: Teodor Sarbu din Iulie 25, 2011, 08:12:33 PM

Titlu: Gauri negre
Scris de: Teodor Sarbu din Iulie 25, 2011, 08:12:33 PM
                                GĂURI NEGRE.

  Să vedem ce se întâmplă cu un corp oarecare în apropierea unei găuri negre. Din articolul "Îndoieli privind teoria găurilor negre" apărut pe forum am  arătat că pentru ca o cuantă de lumină să nu poată părăsi un corp oarecare, trebuie să se respecte relaţia kM=Rc^2. unde k este constanta gravitaţională, M masa corpului în cauză, R raza acestui corp şi c viteza luminii.
  Dacă de acest corp M se apropie un alt corp de masă m acesta va căpăta o energie  ΔE=kmM/R=mc^2
  Deci pentru a exista o gaură neagră trebuie ca un corp care cade în ea să acumuleze o energie cinetică egală cu cel puţin energia sa de repaus. Vedem că este vorba de viteze relativiste. Viteza corpului care cade trebuie să fie cel puţin c/2.
  Desigur că se poate pune problema dacă în gravitaţie intervine masa de repaus sau cea relativistă? Am şi eu o opinie în acest sens dar aş vrea, dacă este posibil să ascult şi punctul de vedere al cadrelor didactice universitare şi nu numai, înainte de a continua discuţia. Ce ziceţi?

                                                  Teodor Sârbu
Titlu: Răspuns: Gauri negre
Scris de: florin_try din Iulie 25, 2011, 09:28:08 PM

http://www.fizica.ro/textbooks/textbooks.html (http://www.fizica.ro/textbooks/textbooks.html)
Titlu: Răspuns: Gauri negre
Scris de: Teodor Sarbu din Iulie 26, 2011, 07:28:29 AM
Bine florine. Le-am rasfoit putin,  nu am vazut nimic din ceeace am prezentat. Dar mi-a facut placere sa-mi amntesc de ceeace am invatat cu mult timp in uma. Poate ceva mai serios decit acum. Eu pot sa le recitesc, sa le invat daca vrei, dar ce te faci tu cu perioada dinainte de scoala?