Asadar in final Callimachos (vezi fig 3) isi prezinta ideile proprii si propune varianta considerata de dlui ca fiind cea mai buna pentru un mesaj ETI sau invers trimis de noi catre ETI, despre cum ar trebui rezolvata problema acestui fel de mesaje incercand fara sa recunoasca o cale foarte apropiata de cea a lui Freudenthal mai intai cam criticata de dlui , urmarind ca sa creeze un measaj potential ETI printr-un exemplu de criptografie inversa , in care sa transmita o mare cantitate de informatii cu un minimum de material lingvistic si da un exemplu de prim mesaj pe care ar fi logic(in opinia dlui) sa ni-l adreseze o ETI sau si invers pe care ar fi rational sa-l trimitem noi in spatiu pentru a ne semnala o prezenta rationala.
Astfel in prima propozitie a mesajului s-ar indica un alfabet adica un numar de semne pe care el le reprezinta grafic ca si Freudenthal, dar care cum am scris si eu sunt semnale electromagnetice diferite din punct de vedere al caracteristicilor lor particulare , fiecare semnal fiind identic doar cu un anume semn lingvistic si deci de cate ori va fi intalnit ii va fi asociata aceiasi litera sau semnificatie din alfabetul si dictionarul extins pe care il vom defini.
Eu pentru cateva astfel de semnale am introdus cea mai simpla corelare adica intre durata semnal - valoare in alfabet si desigur blancurile pe post de separatori despre care Callimachos vorbeste mai la sfarsit
Ca sa putem urmari mai usor si neavand o infinitate de semne grafice la dispozitie el introduce astfel 32 semne din care 26 sunt literele mari ale alfabetului de la A la Z si inca 6 semne aflate pe tastatura oricarui calculator:
Asadar prima fraza:
A. B. C. D. E. F G. H. I. J. K. L. M. N. O. P. Q. R. S. T. U. V. W. X. Y. Z. . *. &. $. ~. #. @
Si el repeta textul din acelasi motiv, adica pentru verificare, o singura data lasand un spatiu mai mare intre prima insiruire a celor 32 caratere si cea de a doua.Eu consider ca aceasta a fost o prima fraza compusa din doua propozitii identice care insa nu au subiet si predicat ci sunt doar o insiruire de semne lasand in grija receptorului de mesaj sa le dea semnificatie lingvistica care ulterior va fi verifiata prin mesajele ce urmeaza.
A doua fraza: A A. B: A A A. C; A A A A. D; A A A A A. E; A A A A A A, F; A A A A A A A. G: AAAAAAAA, H: AAAAAAAAA. I: AAAAAAAAAAA. J.
Este foarte usor de dedus ca aici se introduce B ca fiind doi A (A A. B;) folosind un blanc mai lung intre AA si B cat si separatorul de urmatoarea propozitie ca fiind desigur simbolul altui semnal radio.
In continuare intelegem ca se indica identitatile intre trei A si C partu A si D etc pana la zece A cae este J lucrandu-se decamdata in zecimal. Nu se introduce inca simbolul pentru “egal" .
Asadar in aceasta fraza propozitiile au sens si sintactic adica se poate intelege ca se comunica 2A sunt B , 3A sunt C etc pana la 10A=J (dupa J nu mai urmeaza cantitati numerice) adica deoadata se subantelege semnul identic sau egal fara a-l indica grafic ca atare
A treia fraza :A K A L B: A K A K A L C; A K A K A K A L D. A K A L B: B K A L C; C K A L D. BK CLE; EL BK C; F K D L J; J L DK F. ELKE; KELE.
introduce semnul K pentru plus(+)
A patra fraza C M A L B; D M A L C; G M E L B; E M G L M B. introduce semnul minus M observandu-se usor aceast lucru, desigur si aici ca si la adunare sau egal folosindu-se repetarea propozitiilor si ce este dedesubt confirma dar apare si o noua notiune adica de numar negativ punand in fata simbolului numrului, semnul – adica M ca in ultima propozitie : E M G L M B. semnifica 6-8=-2;
Si infine
in a cincea fraza se introduce notiunea(numarul zero)care este simbolizat cu N: D K N L D; G K N L G; F M F L N ; E M E L N.
Asadar asteptandu-ne la ce poate urma in mesaj, ne putem da seama ca se introduce adunarea prin simbolul K si egalul prin simbolul L si proprietati ale adunarii prin pozitia in text a numerelor fata de semnul in text . Deci K,M si L simbolizeaza niste notiuni aritmetice iar A,B,C,D,E, F niste cantitati definite la noi si le putem considera si numere nefolosindu-se chiar acum (consider asta o eroare) si cantitatile G, H, I, J adica 7,8,9,10 mai sus definite;
Cineva ar putea reprosa ca apare prea des termenul intelegem, consideram dar asta este insasi procedura de descifrare inversa adica presupunem ceva si prin ce urmeaza presupunerea ni se infirma sau confirma asa cum s-a intamplat aici.
Vedem ca este exact procedeul dlui Freudenthal si al meu doar ca al nostru este mai rational pentruca incepem cu fundamentalul semn identic(egal) de la care construim desigur tot prin procedeul criptografic invers intregul limbaj.
Nu voi mai continua cu acest mesaj pentuca este suficient ca sa intelegem ce urmeaza cel putin aici la dl Callimachos care plagiaza fara jena metoda Frudenthal-xxxxxxx(aici Atanasu) dupa ce o critica fara jena, critica pe care pe atuni profesorul nu are cum sa o inlature fiind secreta acolo in cercul unor initiati ai serviciilor USA iar azi nemai fiind in viat ii pot apara memoria doar altii
Asadar ce sa mai pretind pigmeilor care se invart pe aici daca si la acel nivel apar asemenea meschinarii si marlanii cu staif si afirmand asta nu scad cu nimic valoarea profesionala a dlui Callimachos, dar intre agentii astia secreti si magisteri este o enorma diferenta.(vorba lui Madgearu cand a fost numit ministru de taranisti la economie : ce va bucurati dlor? Eram Magister si arata cu mana in sus si acum m-ati pus sa fiu minister si arata cu mana in jos

) .
Adaug totusi o observatie importanta :
De exemplu Y este puterea si Z este radicalul si se introduc in a 15 si a 16 fraza:
La introducerea puterii: C Y B L I; E Y B L BE; B Y E L CB; W D K A X Y B L BE observam ca
avem : 3^2=9; 4^2=25; 2^5=32; dar in fraza a 14 nu putem intelege ultima propozitie de la definirea puterii desi pe primele trei apeland la notiuni date deja se poate deduce ca este vorba de putere
Astfel aceasta ultima propozitie: W D K A X Y B L BE are in membrul drept, dupa egal BE, adica 25 dar ce este in stanga egalului nu prea ghicim adicaW4+1X^2=25 nu-l intelegem ai nu stim ce inseamna W si X definiti anterior la 14 si acolo folosindu-se si de alte semne de dupa definirea lui zero(fraza 5)
Similar la fraza 16 care defineste radicalul : BE Z B L E; FD Z B L H; BG Z C L C; ABE Z C L E. W AI K F X Z B L E. BE Z B L M E: M ABE Z C L M E. BE Z B L KM E
unde intelegem, de fapt ghicim in mod inteligent pe baza celor invatate deja sensul primelor trei propozitii care nu au decat elemente cunosute deja: BE Z. B LE adica radical(Z) de ordinul 2(B) din BE(25) egal(L) cu 5; sau
FD Z B L H care inseamna radical(Z) de ordinul 2(B) din 64(FD) egal(L) cu 8(H)
cat si BG Z C L C care inseamna evident radical(Z) de ordinul 3(C) din 27(BG egal(L) cu 3.
dar urmeaza o a patra propozitie dificila de inteles nestiind ce inseamna W, adica propozitia :
ABE Z C L E. W AI K F X Z B L E. BE Z B L M E: M ABE Z C L M E. BE Z B L KM E
o putem dei decodifica la ineput : radcal(Z) de ordinul 3(C) din 125(ABE) este egal cu 5(E) dar urmeaza operatia W care nu stim ce este si ne blocam.
Las pe cineva interesat sa descurce daca doreste aceasta propozitie mie fiindu-mi suficient ca astfel am aratat felul de constructie al acestui tip de limbaj plecand de la cele mai fundamentale notiuni ale ratiunii matemaice are este de fapt ratiunea noastra din aproape in aproape si verificnd in permanenta e am faut astfel incat solutia sa fie unica in lipsa unei greseli de recepionare care daca apare in timpul transmisi trebuie eliminatasiind ca mesajul este onsistet si rational.
Inainte de a intrerupe momentan prezentarea precizez ca dl Callimachos specifica faptul ca primele 20 fraze (eu am prezentat doar pe primele 5 si am discutat pe a 15 si a 16) introduc simbolurile necesare predarii aritmeticii si algebrei respectiv operatiile de adunare scadere, inmultires, impartire, puteri si radacli, conceptul de zero, de ineglitate si aproximare chiar si transcendentele Pi si e, dar surpriza, dl acesta nu intelege ca piatra unghiulara a ratiunii si matematicii noastre si universale este identitatea, ca semn egalul, acesta fiind metalimbajul implicit pe care-l avem in minte, ceea ce pretind din tot ce am citit , ca explicit doar eu am afirmat, acesta contributie fiind sfertul meu de pas inainte, desi facut ulterior fata de respectatul si regretatul prof. Freudenthal care totusi nu la fat textul si in nici-un caz dl Callimachos et co.
Ps. Sper ca vor fi fiind si cititori care sa urmareasca si acestea scrise pentruca eu le cred fascinante si mai urmeaza si altele la fel.