Revenind dupa o mica paranteza anticipativa (referitoare la preocuparea in domeniu a NSA) continui discutarea celor faute de mine si prezentate succint in 2015. Voi relua primele propozitii ale mesajului pentru a explica doar ideia esentiala:
Este evident ca ca si in exemplul de pe dealul(gaaxia) vecin(a) mesajul este primit cu viteza luminii fiind constituit din secvente luminoase si secvente fara lumina adica sa le spunem de blancdeci de aparent lipsa de semnal dar si blancul fiind un semnal.
Semnalele luminoase se pot deosebi prin multe caracteristici ale luminii primite dar aici este vorva doar de durata unuia continuu si la fel durata unuia blanc(sau o suma de blancuri)
Il vom retranscrie aici in succesiunea pe axa timpului in care l-am primit desigur codificandu-l noi cum vom dori in mod conventional dar rational.Mentionez ca daca aleg dictionarul mai convenabil asta este liber de ales pentruca este vorba doar de semnificatii
Astfel:
AbEbAbbAAbEbAAbbAAAbEbAAAbbAAAAbEbAAAAbbb
Asadar sa incercam sa-l descifram si sunt unii care poate ca vor scrie repede :
A=A;2A=2A;3A=3A;4A=4A;
Desigur ca descifrarea se bazeaza p o presuunnre data de icercarea de a verifica rationalitatea mesajului si cum am spus eu personal ma astept sa mi se transmita in pimul rand cheia fundamentala si anume ca emitatorul cunoate egalitatea(identitatea) si identitatea cu sine.
Atunci eu incerc observand duratele semnalelor(nu am altceva la indemana ca informatie) I lipsei de semnal(sa le spunem sintatic blancuri ca si in folosirea calculatorului sa constat ca este vorb de un mesaj care in primul moment pare ceva otova dar daca secventializez mesajul folosind duratele semnalelor obtinem ceva interesant.
Adica sa spunem ca semnalul notat cu A ae durata 1 sec cel notat cu AA are durata 2 sec samd adica ce l notat cu AAAA are durata 4 sec, ca un blanc este lipsa de semnal luminos de 0.333sec, ca doua blancuri sunt lipsa de 0.666 sec, ca trei blancuri sunt 0.999sec, si desigur atunci bbbb sunt 1.333 sec etc.
Ajunsi aici putem decifra fara teama de contradictie mesajul asa cum am sccris deasupra.
Daca cineva poate gasi si o alta interpretare il astept cu interes pana maine cand voi continua.
UPDATE: Desigur ca semnul E este si el definit cu o anume durata de timp a semnalului respectiv am ales valoarea Pi cu doua zecimale la durata adica 3.14 secunde, respectiv avem instrumente de masura compatibile cu epoca in care traim