Princehansolo
Intradevar formulele inspirate se bazeaza pe formulele din manuale. Numai dupa ce le-am comparat si le-am verificat, cu formulele din manual, m-am convins ca sunt corecte si am cutezat sa le postez. Un domn profesor m-a atentionat ca nu am nicio cadere sa il verific pe dl inginer. Si cam asa este. Uite de exemplu lucrarea aia mare a d-lui inginer Ioan Virgil, cu similitudinea sistemelor macro si micro, nu pot de loc sa o verific, fiindca nu am carti cu formule ca acelea. Si d-lui a gasit o relatie originala pentru h, care nu se gaseste in manual. Vad ca dumnealui s-a mutat pe -forumul de cercetare-, ca sa contribuie la dezbateri stiintifice mai serioase, mai consistente. Relatia lui h, din fisier, care se poate verifica usor este: h=(k.qe2)/(re.ffae) sau h=(k.qe.me)/(de.ffae). Unde k, qe, me si ffae sunt date in tabele si sunt considerate niste constante stabile, arhicunoscute si bine determinate. Frecventa ffae este frecventa fotonului gama electronic de la anihilarea electronului cu pozitronul. Frecventa aceea a undei materiale, variabila cu viteza electronului, din formula lui de Broglie, pentru electronul accelerat, devine frecventa ffae, cand electronul ajunge la viteza c. Lungimea de, zisa elementara, este egala cu 1,602.10-26 m. Si a gasit ca poate fi data de relatia de= re/(2.pi2.k). Este dedusa pe o cale originala si nu se gaseste prin manuale. Este interesant ca folosind aceeasi formula, scrie si masa si sarcina electronului, cu aceleasi constante, numai schimband exponentii lui re si de intre ei. Si asta este tot ceva foarte original, care nu se gaseste in niciun manual. In formula masei si sarcinii electronului apare in plus inversul constantei de structura fina -alfa-, care este interpretat ca indicele de refractie atomic nalfa.