Dl Virgil
aceasta teorie, care din punctul meu de vedere este gresita
Ce ma contrariaza la acest raspuns al dumitale, este ca esti absolut sigur ca este gresita, dar nu spui care este gresala. Eu doar asta incerc sa afluu. Ce este gresit in aceasta teorie. Ce am inteles eu, din ultimele argumentari, este ca demonstrand adimensionalitatea factorilor G si k , din sistemul format din formulele lui Newton si Coulomb, rezulta la modul indubitabil ca masa si sarcina au aceeasi dimensiune fizica. De aceea, m-am gandit, cu judecata mea, care nu se potriveste cu a savantilor, ca pentru a demonta aceasta teorie, trebuiesc gasite greselile in demonstratiile pentru adimensionalitatea lui G si a lui k. De aceea am apelat la dumneata. Am crezut ca ai sa vezi greselile din acele demonstratii. Acum este posibil ca dumneata nu ai gasit nicio gresala in formule si nu ai ce sa spui. Si ar insemna ca teoria asta nu este falsificabila. Si potrivit epistem-ologolui, daca nu este falsificabila, teoria nu este valida. Dar eu am cerut parerea si altei persoane, care m-a lamurit, ca formulele sunt foarte corecte, nu sunt gresite cu nimic. Dar nu sunt in domeniul de aplicabilitate. M-a lamurit ca in domeniul ultramicroscopic, nu mai functioneaza legile electricitatii. Si atunci numai exista tensiunea q
e/r
e, nici curentul q
e/t
f. Fotonul nu are masa si nu mai actioneaza legea dinamicii. Nu exista curentul eteric si deci nu apare forta electromagnetica. C.U
2si L.I
2 , din formula lui Poynting nu mai exista si deci nu mai apare presiunea dinamica. Formula este aplicabila doar asupra particulelor ionizate, din plasmele de temperatura foarte mare, care ar aparea in generatoarele magneto-hidrodinamice. Acesta imi pare ca este argumentul cel mai puternic si singurul de fapt, ca in domeniul submicroscopic, formulele de la macrocosmic, nu mai sunt aplicabile. Dar raman datele astea date de experienta, cum este sinfazarea campului electric cu cel magnetic, lipsa retroradiatiei si formula lui Fresnel, dedusa pe modelul fotonului, vazut ca motor electric liniar