Ai scris zilele astea:
"Am citit acea postare a ta, insa nu am comentat nimic pentru ca nu ai postat si rationamentul care sa conduca la acel rezultat. De fapt estimarea masei universului cred ca este imposibila, pentru ca universul luat in intregime depaseste granitele uSi ti-am raspuns sumr imedit dar red a ele ce ti le pot raspunde s afla niversului observabil"
Am raspuns sumar imedit dar cred ca cele ce ii raspund se afla la'
https://forum.scientia.ro/index.php?topic=5229.0unde se iscuta oua problem prima fiind pentru masa minima si unde am si eu mari ezerve dar a oua fiind pentru msa universului obsvabil si de fapt considrat de mine cel care sufera atractia universala si prticpa deci la aranjrea in univrs intgrand natural ecutia de echilibru al celor n corpuri si car dei detarmina marimea constanti gravitationale in lgea li newton dar si intr-un anume fel desigur neunoscut inca constanta nu prea onstanta poate? a lui Hubble dar in timpul nostru iroscopic cu siguanta ca constanta si viteza luminii cu sigurnt o constnta in sptiu/timp conform legii transcendente de fapt a echivalari energiei cu masa adica a luminii cu meteria ehivalare facuta de fapt si de Paracelsus dupa Margueritte Yourcenar(mare scriitor francez) .
Oricum am detaliat in 2022 in postara u nr 12 din august pentru un electron misterios atunci ca si azi dr si pentru oricine m-a urmait aeasta problema a masei universului si redau aici cle scrise acolo:
Electron! am revenit si incerc sa-ti explic cum se calculeaza de catre mine, Mu, adica masa universului care determina in teoria celor n corpuri atratia care le tine in echilibru dinamic in miscarile lor cosmice pe toate din univers, desi ar i suficient prin analogie daca te uiti la celalat fir unde am dat relatia de calcul a masei minime din univers de 10-32 ori mai mica decat se chinuie azi fizicienii sa limiteze in sus valoarea masei neutrinului adica in zona unui eV(vezi postarile mele referitoare la aceste evaluari) este posibil ca ce am gasit eu sa fie o alta limita de masa adica sa spunem metaforic atomul lui Democrit cu o dimensiune data sa spunem de lungimea Planck aunci la inceputul Universului in care si noi ne petrecem cei cativa anisori de existenta desul de mizerabila dar si mareata in acelasi tim, adica depinzand de animalul sau supraomul din noi.
Asadar , fara sa mai cer si aici Nobelul pentru 21.11.1983, iata calcului regasit dar si refacut de mine chiar inainte de a-l regasi in 2017 cand se pare ca te-am speriat. Daca iti trece acum sperieura si esti undeva in acest timp bine si sanatos poate revii.
Asadar inainte de a face constanta gravitatonala G egala cu unu utilizam aplicand ideia lui Planck din 1899 referitoare la valoare naturala unitara a constantelor fundamentale universale, unitarizarea constantei lui Hubble, H0 adica de fapt a inversului ei respectiv varsta Universului T dupa Big Bang pe care il acceptam ca ipoteza aici si acum, precizand insa ca nu am eliminat inca nici ipoteza lui Hoyle.
Deci avem valorile luate atunci(1983) si acum de noi ca fiind:
a) H0=71,33 km/sec/MPc=2,309*10-18 sec^-1 sau T=1/H0= 0,433 *1018 sec=13,7 ani
Atunci vom conveni normalizarea dupa modelul Planck ca y*T =1sec si ca deci y=T^-1= 2,309*10-18 sec^-1
b) c=2,9979*108 m/sec= 2,9979*108 (x*L) *(Y*T)^-1=1*L*T unde L dimnsiuna unversului la momentul T si cand are masa Mu obtinand relatia:
2,9979*108x/y=1 sau 2,9979*108^x^0433*1018=1 rezultand x=0.77*10-26 m
Normalizand G si tinad cont ca 1kg=zMu, 1sec= xL si 1m=xL avem: G=6,6743^10-11*z^-1x^3^y^-2=1 si dupa inlocuiri obtinem valorea lui z,
z= 0,5715 *10-53 care ne conduce la valoarea pentru Mu, adica :
Mu=1/z= 1,74* 1053KG=1,74 1056gr .
Anterior am prezentat succint alte modalitati de evaluae a lui Mu si cum am remarat toate valorile gasite de altii corespund calculuuil meu?
Hei, Electron aici s-ar cere o contributie a matale sau a altui fizician ?