când un corp se apropie de viteza luminii... masa acestuia creşte.
Corect.
Odată atinsă această viteză, masa corpului este infinită.
Aici pui carul inaintea boilor. Teoria spune ca, daca ar ajunge la viteza luminii, ar avea masa infinita. Dar, cum e si normal, cu cat creste masa unui corp, cu atat e mai greu (e nevoie de mai multa energie) pentru a-l accelera mai departe (a-i creste viteza). Si energia necesara pentru fiecare "pas inainte" tinde la infinit pe masura ce viteza tinde la viteza luminii. In termeni practici, prin accelerare nu se poate ajunge la viteza luminii, din cauza cresterii masei.
Fotonii se deplasează cu viteza luminii, asta înseamnă că masa lor este infinită? 
Fotonii au masa de repaus zero, de aceea ei (si doar ei) pot calatori cu viteza limita. (Nu uita ca fotonii nu sunt altceva decat perturbatiile campului electromagnetic, deci "un foton in repaus" nu mai e "foton" ci doar energie.)
e-
Masa nu creste, chiar daca asta se zice mereu. In special la liceu se tot vorbeste de masa, de contractia lungimii, si si...
E o mare problema, si Einstein s-a tot luptat ca sa elimine acest mister.
Masa nu creste, doar efectele ale particulelor accelerate ar parea dupa teoria inainte de relativitate ca ar trebui sa creasca masa. Deci doar se poate interpreta in mod clasic ca masa ar fi crescut. Poate esti constient de aceasta chestie, si folosesti acest termen de "masa creste" fiindca asa se foloseste, dar folosirea acestei expresii din pacate de cea mai mult lume e interpretata gresit, si de aceea cred ca e bine sa se evite asemenea afirmatii. Eu chiar cred ca foarte multi au inteles gresit aceasta teorie.
Chiar cunosc un fizician care s-a gandit ca e un pic curios ca de exemplu doar lungimele se scurteaza in directia vitezei, deci obiectul se curteaza dar latimea ramane la fel, adica, Volumul nu ramane constant. Si el s-a gandit ca ar trebui sa se modifice si in latim nu numai in lungime, ca sa ramana volumu constat.
Deci asta arata ca chiar fizicieni cu diploma au inteles teoria relativitatii gresit.
Sa presupunem ca un obiect real s-ar modifica cu adevarat. De exemplu sa luam o bara de fier de 1 metru lungime. Acum luam doi observatori , unul se misca cu viteza v1 fata de acea bara, si celalalt observator se misca cu viteza v2 fata de acea bara. Si sa fie v1!=v2 (deci nu egal), si sa fie v1 si v2 viteze constante. Din prizma primului observator O1 , bara se misca cu v1, si din prizma al doilea observator O2 bara se misca cu v2.
Atunci sa zicem ca acea bara din cauza vitezei v1 ar trebui sa aibe lungimea de L1 (contractia lui lorentz),
si din cauza a al doilea observator ar trebui sa aibe lungimea de L2 , si fiindca v1!=v2 urmeaza L1!=L2.
Deci saraca ar trebui sa fie si L1 si L2 de lunga ca sa multumeasca pe ambii observatori. Adica cand se uite bara trebuie sa fie mereu de vaza, daca se uita O1, trebuie sa se faca repede de lungimea L1 si daca se uita O2 la ea, trebuie repede sa se faca de lungimea L2 , deci ar trebui sa depun munca serioasa

Problema e ca chiar multi scolari din licee au inteles in acest sens teoria speciala a relativitatii, si chiar am impresia ca si profesorii din licee care predau au inteles la fel de gresit.
Einstein si pe vremea lui a observat ca a aparut aceasta problema in licee, si mereu cand a avut ocazia a incercat sa explice, dar se pare ca n-a ajutat la nimic, pana in ziua de azi se traieste cu acest mister in liceu (poate nu in toate, dar in multe locuri am vazut aceasta problema )
Adica, bara ar tr