Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

SmartRADON - monitorizare gratuită a RADONULUI rezidențial

Creat de DTiberius, Noiembrie 10, 2016, 04:10:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DTiberius

Proiectul ,,Sisteme inteligente privind siguranța populației prin controlul şi reducerea expunerii la radon corelate cu optimizarea eficienţei energetice a locuinţelor din aglomerări urbane importante din România- SMART-RAD-EN" are ca obiectiv principal creşterea siguranţei şi sănătăţii populaţiei, îmbunătăţirea calităţii mediului interior şi optimizarea eficienţei energetice a locuinţelor prin dezvoltarea unor sisteme inteligente integrate pentru monitorizarea, controlul şi reducerea expunerii la radon şi la alţi poluanţi casnici aerieni (CO2, CO, VOC) în 5 aglomerări urbane din România.

Proiectul se implementează în localităţile Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Timişoara pe o durată de 48 luni.


Dacă locuiţi la casă într-una dintre localităţile enumerate anterior şi doriţi să aflaţi concentraţia de radon la care este expusă familia dumneavoastră, vă aşteptăm să vă înscrieţi în program.
https://docs.google.com/forms/d/1b-ee4hiTNVWpClBTIVvZkNHUjzxxQ98lrnUsBCd-Dn8/viewform?ts=57fe8ee8&edit_requested=true

Agenţia Internaţională pentru Studiul Cancerului (IARC) clasifică radonul ca fiind principalul agent de mediu cancerigen, fiind, după fumat, a doua cauză în apariţia cancerului pulmonar.

Deoarece solul este principala sursă a radonului din locuinţele noastre, se recomandă o monitorizare în special a caselor cu regim de înălțime mic (P+1(2)E), acestea având un contact direct cu solul pe o suprafață mare raportată la înălțimea clădirii. Studiile internaţionale efectuate în acest domeniu au ilustrat faptul că prezența radonului în interiorul spaţiilor de locuit variază de la o casă la alta ca urmare a modului diferit de utilizare, a gradului şi tipului de aerisire, specifiul podelei, etc.  
Ca atare, cea mai bună modalitate de a afla la ce suntem expuşi este să facem măsurători la noi în casă şi nu să întrebăm vecinii care au făcut deja măsurători!

Soluţia pe care o propunem constă în efectuarea de MĂSURĂTORI GRATUITE de radon. Perioada de monitorizare este de 6 luni, detectorul fiind păstrat în camera cu gradul cel mai mare de ocupare (dormitor, living). Detectorul nu presupune niciun risc sau disconfort pentru sănătatea rezidenţilor!

Pentru mai multe detalii, ne puteţi contacta pe: www.smartradon.ro; www.radon.com.ro