Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Dl Virgil
Nu am putut sa raspund pana acum fiindca s-a defectat calculatorul. Si am fost nevoit sa apelez la un spacialist ca sa mi-l depaneze. Eu reiau aici chestiunile anterioare. Dumneata ce crezi, exista doua tipuri de electroni, in raport cu momentul magnetic fata de cel cinetic? Dumneata imi pari a fi un personaj total. Respingi si teoria si argumentatia matematica dar si datele experimentale. Care dupa mine confirma modelul bipolar al electronului. Iar modelul gravitatiei, vazut ca flux eteric de aspiratie al substantei, pare sa fie confirmat de experimentul Pound-Rebka, dar si de experimentul lui Martin Grusenic, cu interferometrul Michelson, rotit in plan vertical. Si nu mi-ai spus obiectiile dumitale, cu privire la modelul de unda stationara sau rotor foarte multipolar(a) (a)l neutronului. Ce greseli vezi dumneata in acest model.
72
ENTANGLEMENTUL CUANTIC
Expresia vine din engleza si s-ar traduce prin “incurcatura complicata”. Eu imi propun sa dezleg aceasta incurcatura si sa justific cauza legaturii cuantice sau a inseparabilitatii cuantice dintre doua particule.
Stim ca orice sunet poarta in el amprenta cauzei care l-a produs, astfel aceiasi nota muzicala produsa de doua instrumente muzicale diferite se distinge prin timbrul lor desi frecventa de baza a notei este aceiasi, timbrul lor ne ajuta sa putem spune ce instrument muzical a produs acea nota. Indiferent de compozitia muzicala ascultata, totdeauna putem spune la ce instrument muzical a fost interpretata dupa timbrul specific al instrumentului. Daca in aceiasi incapere avem doua viori si se interpreteaza o arie muzicala la una din ele, se observa ca si la cealalta vioara coardele vor vibra cu aceleasi frecvente, si chiar cutia de rezonanta va marca timbrul respective, pentru ca vibratiile sonore se tansmit prin spatiul sonic inconjurator.
Aceasta insusire caracteristica numita timbru se regaseste in orice vibratie indiferent de natura ei, si o intalnim si la cuantele electromagnetice, care poarta numele de starea cuantica a acestora. Stim ca orice particula se naste dintr-o cuanta electromagnetica de o anumita frecventa avand lungimea de unda Compton, care pentru electron are valoarea de; λ_(c,e)=2.42621∙10^(-12)  m; iar pentru proton este;  λ_(c,p)=1.32140∙10^(-15)  m;
In functie de frecventa si starea cuantica a acestei unde generatoare va lua nastere particula respectiva purtand amprenta care consta in spinul plus sau minus al particulei.  Cum orice particula se naste odata cu propriul camp electromagnetic, si campul va purta aceiasi stare cuantica. S-a observat experimental ca in anumite conditii speciale, se pot naste doua particule as zice gemene, ce poarta aceiasi amprenta cuantica a aceluiasi camp. Aceste particule poarta denumirea de “particule legate cuantic” care se bucura de proprietatea de “inseparabilitate cuantica” deoarece campul lor are aceiasi stare cuantica. Atunci cand in mod intentionat se modifica starea cuantica a uneia dintre particule, respectiv spinul ei, in mod instantaneu se modifica si spinul particulei gemene. Nu stim daca informatia starii cuantice a unui camp se propaga cu viteza luminii sau mai repede, dar se propaga in tot spatiul la orice distanta, pentru ca aceste campuri sunt nelimitate in spatiu.
Autor, Ioan Virgil,
09.05.2023;
73
Mai sunt destul de multe lucruri de schimbat in invatamant.
74
Dl Virgil
Din raspunsul dumitale, referitor la experimentul Shtern-Gerlach se vede ca ai cunostinta de conditiile experimentului. Dar nu pomenesti de interactiunea cuantica, dintre electronul nepereche si campul magnetic aplicat din exterior. Teoria oficiala explica desenul de doua sinusoide opuse, aparut pe ecranul tubului de experienta, ca fiind produs de doua tipuri de electroni. Unii cu spin levogir si altii cu spin dextrogir. Am vazut pe un site, ca dl inginer nu admite si nu vede ca fiind posibila existenta a doua tipuri de electroni. In postarea de la; -anthyfizica- arata ca ar fi doar o aparenta. Fiindca electronul, modelat ca un rotor bipolar, ca o unda stationara compusa din doua semiunde diametral opuse, fiind in rotatie foarte rapida, cele doua semiunde componente, la un moment dat, se misca in sensuri opuse. In aceasta situatie electronul nu poate interactiona cu campul magnetic exterior, cu ambele semiunde simultan. Nu poate interactiona decat cu o semiunda. Interactie care ar produce deplasarea atomului de argint intrun sens.  Statistic exista probabilitatea egala ca unii electroni sa interactioneze cu o semiunda si altii sa interactioneze cu semiunda opusa. Si aceasta interactiune ar determina deplasarea atomului de argint, intrun sens sau in celalalt.  Cealalta chestiune, din mesajul anterior, cerea sa iti spui parerea asupra modelului foarte-multipolar al nucleonilor. Adica sa punctezi motivele pentru care acest model ar fi inacceptabil si ar trebui respins. Eu am vazut ca pe baza acestui model al nucleonului, este argumentat mecanismul gravitatiei, care ar functiona pe principiul aspiratorului eteric, care genereaza in permanenta, depresiunea din spatiu, in care cad sau aluneca corpurile. Adica fluxul eteric de aspiratie al substantei si inspre substanta ar fi sursa campului gravific, ar fi acela care genereaza atractia dintre mase. Ma gandesc ca poate ar fi interesant sa amintesti acest model al gravitatiei, in pagina forumului de cercetare. Unde pare ca se tot incearca explicatii ale mecanismului gravitatiei.
75
Experimentului  Shtern-Gerlach foloseste atomi liberi de argint obtinuti intr-un cuptor, iar acest lucru presupune ca sunt supusi la temperaturi de peste 1000 de grade, ceia ce inseamna ca o parte din acesti atomi se vor ioniza pozitiv. In felul acesta electronii emisi de o parte din atomi vor fi atrasi de alti atomi, adica se vor forma doua grupe de atomi, o parte ionizati pozitiv si alta parte ionizati negativ. Asa ca este normal sa apara doua amprente distincte. Abaterea de la traiectoria liniara diferita fata de electronii liberi care trec printr-un camp magnetic, care sunt deviati spre stanga sau dreapta intr-un camp magnetic perpendicular pe traiectorie, ne arata ca atomii se comporta ca niste mici giroscoape care au un moment giroscopic perpendicular pe deviatia produsa de campul magnetic. Stiti ca daca la un giroscop  ii modificam planul de rotatie, apare un moment de rasturnare perpendicular pe axa de deviatie a planului de rotatie. Cel putin asa vad eu lucrurile.
76
Dl Virgil
Nu stiu despre ce teorie vorbesti. Nu s-a pus niciodata problema potrivirii teoriilor sustinute de mine, cu teoriile dumitale. Eu chiar am crezut ca dumneata, ca spirit cunoscator, ai putea sa fii cu totul obiectiv, absolut neutru si indiferent la teoriile care cumva vin in tangenta. A fost vorba doar de verificarea unei ar gumentari dimensionale, cu totul in afara oricarei teorii. Se cerea marcarea, cu obiectivitate, a greselilor din acea demonstratie, greseli care duce la concluzii gresite, asa cum spune dl universitar. In acea demonstratie se pleaca de la relatiile lui   G  si k , date in unitati de masura, exact asa cum iti place dumitale. Eu pot sa inteleg ca dumneata esti plictisit si agasat de chestiunile astea si nu te intereseaza acea demonstratie. Dar eu, fiind obsedat de aceasta chestiune, am examinat-o iar, de cateva ori si cred ca am gasit de unde vin greslile. Este scrisa o fractie care zice ca este adimensionala. Si dupa asta egaleaza numitorul cu numaratorul fractiei. Si de aici rezulta concluziile acelea care zice dl universitar ca sunt gresite. Aicea nu stiu ce sa zic. Este corecta sau nu este corecta manevra asta? Dar in postarea de pe topicul cu; -argumente.....- se cerea parca o parere asupra experimentului  Shtern-Gerlach. Cum interpretezi dumneata figura care apare pe ecranul tubului de experienta?
77
Dl Virgil
Vad ca eviti sa raspunzi la ultima postare a mea. Ma intreb daca nu te-am deranjat cu ceva. Poate dintro intelegere gresita sa fi scapat niste erori. Si ar trebui sa mi le arati. Am vazut ca nici la mesjul din 6 aprilie, de pe pagina cu -alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina-, unde mai era pusa si alta chestiune, nu ai postat niciun raspuns.  Eu m-am bazat pe opinia dumitale, fiindca am crezut ca esti un spirit savant, obiectiv, fara partinire. In articolul acela sunt amestecate unitatile de masura cu dimensiunile fizice si cere multa atentie la examinarea relatiilor. Daca dl universitar m-a asigurat ca formulele sunt corecte, eu am luat-o de buna. Dar m-a nedumerit cand a spus ca concluziile sunt gresite. Am urmarit dinou articolul si nu mi-am dat seama de loc care ar fi acele concluzii gresite. Daca sunt concluzii gresite, inseamna ca este sigur o gresala prin formule. Ma gandesc ca numai dumneata ai putea sa gasesti greselile din formule, greseli care duc la concluzii gresite. Dumneata cand ai dat definitia din manual a densitatii masei, se vede ca nu ai nicio vedere a densitatii masei ca masura a miscarii. Adica de fapt nu ai raspuns la chestiunea pusa. Eu am vazut ca si in articolul oficial de pe Wiki, la; -magnetic reconection-, densitatea masei este proportionala cu patratul inductiei magnetice. (ro~B2) Ce spui despre acest lucru? Este si acolo tot o gresala? Vad ca personajul acela sinistru, se lauda ca ar fi calculat cumva masa universului. Probabil ca acel personaj vede parametrul fizic masa, tot asa, doar ca si cantitate de substanta. Si nu poate sa vada masa ca masura a miscarii. Adica de fapt habar nu are ce este masa. Acel parametru fizic purtator al inertiei, gravitatiei si energiei de repaus. Fiindca nici mecanica newtoniana, nici relativitatea, nici cuantica nu lamureste ce este masa.
Stiti ca teoria mea nu corespunde cu teoria dvs si de aceia nu am raspuns la intrebarile acelea. Dar daca vreti sa intelegeti cum pot fi calculate masele particulelor atomice cat si masele corpurilor ceresti cititi urmatoarele 4 pagini de aici. https://drive.google.com/file/d/1tyERWvj_RwqypVNyrzHCUAY8ivDFuWiM/view?usp=share_link
78
Dl Virgil
Vad ca eviti sa raspunzi la ultima postare a mea. Ma intreb daca nu te-am deranjat cu ceva. Poate dintro intelegere gresita sa fi scapat niste erori. Si ar trebui sa mi le arati. Am vazut ca nici la mesjul din 6 aprilie, de pe pagina cu -alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina-, unde mai era pusa si alta chestiune, nu ai postat niciun raspuns.  Eu m-am bazat pe opinia dumitale, fiindca am crezut ca esti un spirit savant, obiectiv, fara partinire. In articolul acela sunt amestecate unitatile de masura cu dimensiunile fizice si cere multa atentie la examinarea relatiilor. Daca dl universitar m-a asigurat ca formulele sunt corecte, eu am luat-o de buna. Dar m-a nedumerit cand a spus ca concluziile sunt gresite. Am urmarit dinou articolul si nu mi-am dat seama de loc care ar fi acele concluzii gresite. Daca sunt concluzii gresite, inseamna ca este sigur o gresala prin formule. Ma gandesc ca numai dumneata ai putea sa gasesti greselile din formule, greseli care duc la concluzii gresite. Dumneata cand ai dat definitia din manual a densitatii masei, se vede ca nu ai nicio vedere a densitatii masei ca masura a miscarii. Adica de fapt nu ai raspuns la chestiunea pusa. Eu am vazut ca si in articolul oficial de pe Wiki, la; -magnetic reconection-, densitatea masei este proportionala cu patratul inductiei magnetice. (ro~B2) Ce spui despre acest lucru? Este si acolo tot o gresala? Vad ca personajul acela sinistru, se lauda ca ar fi calculat cumva masa universului. Probabil ca acel personaj vede parametrul fizic masa, tot asa, doar ca si cantitate de substanta. Si nu poate sa vada masa ca masura a miscarii. Adica de fapt habar nu are ce este masa. Acel parametru fizic purtator al inertiei, gravitatiei si energiei de repaus. Fiindca nici mecanica newtoniana, nici relativitatea, nici cuantica nu lamureste ce este masa.
79
Multumesc, dar nu stiu daca nu ai observat ca poblema rezolvata asa de mine are valoarea pe care i-am dat-o si nu te contrazic dar era o joaca din perioada anilor 70-80 ani ai tineretii, ai fetelor si ai stagiaturii si exmenelor mele de doctorat ca sa ma mai relaxez si sa-mi vad de treaba pentru care eram platit si am pomenit-o din nou doar ca o  ilustrate la ce iti sugeram tie dar asta se pare ca ti-a scapat. :)

Daca este sa ma refer la mine problemele principale rezolvate de mine in ordinea importantei, pentru omenire sunt:
a)  Al treiea mod de productie al umanitatii  adica depasirea maxismuiui comunistoid  si a empirismului pseudoanimalic darwinist capitalist;
b) Problema speciatiei si a gemenilor homozigoti de sex opus;
c) Teoria limbajului fara metalimbaj adica  a posibiitatii contactului rational cu ETI daca exista si un test catre inteligenta artificiala altul decat testul Turing, dar nimeni nu a intels aceata mare posibilitate esi au aparut ca ciulercile mri specialisti in AI care in trecut pariau pe Botvinic cand eu pariam pe Deep Blue si nu puteam castiga milionul de dolari traind aici unde totul este luat la misto si se ineaca insa in propriile excremente ca si Moscova unde sunt numai excremntele dar  fara mistoul nostru care aseaza totusi ortodoxia romaneasa peste pravoslavismul criminal si imperial anticivilizatie al mujicilor rusi.
d) Inchiderea nasturilor la redingota milenara a maretului divin care a fost "zeul " Aristotel.

Virgil daca vrei, mi-am scris epitaful! :)
Fiecare din noi ne dorim sa nu trecem neobservati prin viata, dar numai soarta hotaraste cine devine un jalon pentru omenire.
80
Dl Virgil
Citat
Nu retin unde am scris aceasta relatie (ro=V.v), scrie te rog si pagina ca sa caut si eu sa vad despre ce este vorba.
. Trebuie sa imi cer scuze, ca nici eu nu stiu de unde am retinut aceasta idee. Nici nu ai sa ma crezi ca am cautat toata dimineata si nu am mai gasit aceasta relatie. Este posibil sa o fi retinut de pe alt site. Este o fatalitate, ca niciodata nu mai regasesc paginile citite o data si nu pot sa demonstrez afirmatiile.
Citat
Densitatea corpurilor in macro, este definita ca raportul dintre masa si volum, deci nu are nici o legatura cu miscarea daca aceasta este mai mica decat viteza relativiasta.
Citat
Continutul oricarei mase este in miscare continua, pentru ca in macro orice masa este compusa din atomi sau molecule, care sunt in miscare permanenta
                                                                                                                       Si deci nu admiti ca  ceeace se masoara macroscopic, este rezultanta miscarii din adancul atomilor. Si doar am demonstrat simplu ca acea densitate gigantica a vidului, gasita de dumneata, este apropiata ca valoare de densitatea nucleelor. De 10 16 (Kg/cm3). Si deci dupa dumneata, spatiul cosmic ar avea densitatea masica a nucleelor. Eu cred ca nu exista in univers un material cu densitatea de  1Kg/cm3, care ar corespunde la  106 Kg/m3. Poate doar in blac holuri, densitatea masei sa se apropie de astfel de densitate.
Citat
Spatiul trebuie inteles ca un gaz ideal superdens cu densitatea de ~10^22 kg/m3
. Nu stiu de unde ai scos ideea asta de gaz superdens. Asta este o antinomie. Fiindca stie toata lumea ca materia gazoasa este materie foarte afanata, in care spatiile (distantele) dintre particulele componente sunt mult mai mari decat dimensiunile particulelor. Gazele sunt compresibile, ca dovada a distantelor mari dintre particule. Si comprimate la presiuni mari, volumul lor se micsoreaza de zeci de ori. Gazele sunt expansive, fiindca repulsia dintre particule este este mult mai mare decat coeziunea. Si existenta repulsiei este dovada miscarii interne din sanul particulelor. In cazul lichidelor, intre particulele componente, nu exista distante, fiindca repulsia este echilibrata de coeziune si lichidele, desi curg ca orice fluid, nu sunt expansive si sunt incompresibile. De aceea se folosesc la transmisii hidraulice.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10