Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Dl Virgil
Daca am inteles corect, spui ca spatiul este plin cu un mediu cu granulatie hiperfina, aflat intro stare de fierbere care ar induce o oscilatie sau o vibratie in tot spatiul. Si aceasta vibratie sufera atenuare sau amortizare in preajma maselor, dand nastere unui gradient al amplitudinii vibratiilor.  Masele ar fi ca centre de racire a spatiului. Si acest gradient oscilator al mediului hiperfin ar genera atractia dintre mase, fara sa existe o interactiune a spatiului cu substanta. Ar putea explica acest gradient oscilator si aparitia fortei de inertie?. Apoi spui ca retroradiatia ar aparea doar la miscarea rotativa a sarcinilor electrice. Pana acum nu am auzit asa ceva. In teoria lui Huygens-Fresnel retroradiatia ar trebui sa apara la propagarea, la mersul, in linie dreapta, al luminii si al undelor  E-M in general. Fiindca spune ca centrele secundare de emisie, de pe frontul de unda, ar trebui sa emita unde si inapoi, inspre sursa. Daca experimental nu se constata retroradiatia undelor luminoase, inseamna ca teoria nu este in concordanta cu fenomenul fizic. Tot o teorie spune ca intensitatea radiatiei undei E-M este descrisa de formula lui Poynting. Formula care  contine o paranteza cu suma de presiuni, inmultita cu viteza luminii in vid c. Formula asta mai este valabila sau nu?. Se poate aplica in cazul fotonilor sau nu? Iar despre sinfazarea campului electric cu cel magnetic, in sanul undei  E-M , constatata experimental, ce spui? Sau acestea sunt chestiuni care nu sunt in domeniul de aplicatie si nu trebuiesc luate in considerare.
52
Dl Virgil
Nu imi imaginez de loc cum s-ar misca fotonii aderenti la particule, cu viteza luminii in vid c. In miscarea aceasta extrem de rapida ar descrie simultan cu particula o sumedenie de opturi sau lemniscate. Si tot ansamblul ar aparea ca o granula rigida. Dar ar trebui ca fotonii sa nu aibe masa. Fiindca ar aparea forte de inertie mari care ar destabiliza sistemul.

Virgil a raspuns;
Fotonii se comporta la fel, precum in miscarea lor in jurul unei gauri negre pentru ca ei nu au masa iar traiectoria lor este dictata de intensitatea campului din imediata apropiere a particulei. Fotonii neavand masa nu sunt supusi la forte centrifuge.

Cred ca si dumneata admiti ca forta de inertie este produsa doar de masa. Dar cum se naste aceasta forta ramane un mister. Unii chiar considera ca nici nu este forta, ci ca ar fi o pseudoforta. Dar dupa cum spui dumneata orice forta care actioneaza asupra substantei ar lua nastere in mediul inconjurator. Mediul ar fi materia sau substanta care umple spatiul. Iar fortele care se nasc in spatiu ar actiona asupra substantei, fara ca sa interactioneze cu substanta. Atunci cum apar campurile fizice care pleaca de la particulele substantei si ce sunt aceste campuri fizice, in structura lor cea mai intima?.

Virgil a raspuns;
Am mai aratat acest lucru despre campul de interactiune ca este doar un gradient al unui camp oscilatoriu al unui mediu hiperfin, asemanator cu un camp caloric, asa cum in cosmos Luna prezinta o parte luminata si alta intunecata, intre cele doua fetze se naste o forta. Diferenta consta in faptul ca lumina nu patrunde in interiorul corpurilor in timp ce mediul campului gravitational sau masic patrunde in intimitatea materiei actionand asupra fiecarei particule.

Chiar as vrea sa ma lamuresti dumneata, cum vezi faptul, observat experimental, ca in sanul undei E-M este in faza campul electric cu campul magnetic si ca nu apare retoradiatia ceruta de mecanismul undelor. Si mai este si chestiunea presiunii dinamice, din paranteza lui Poynting. Ma gandesc ca daca nu admiti aceasta presiune a spatiului asupra fotonilor, care inpinge fotonii cu viteza c prin spatiu, dumneata ai putea sa faci un eseu, in care sa argumentezi lipsa de valabilitate a acestei formule.

Virgil a raspuns;
Retroradiatia apare numai in cazul cand o sarcina electrica se roteste si da nastere unei acceleratii unghiulare, si se manifesta in general la acceleratoarele de particule de forma circulara (ciclotronul, betatronul).
Vectorul Pointing da nastere la o presiune electromagnetica care poate va deveni un mijloc de propulsie in viitor.


53
Dl Virgil
Nu imi imaginez de loc cum s-ar misca fotonii aderenti la particule, cu viteza luminii in vid c. In miscarea aceasta extrem de rapida ar descrie simultan cu particula o sumedenie de opturi sau lemniscate. Si tot ansamblul ar aparea ca o granula rigida. Dar ar trebui ca fotonii sa nu aibe masa. Fiindca ar aparea forte de inertie mari care ar destabiliza sistemul. Cred ca si dumneata admiti ca forta de inertie este produsa doar de masa. Dar cum se naste aceasta forta ramane un mister. Unii chiar considera ca nici nu este forta, ci ca ar fi o pseudoforta. Dar dupa cum spui dumneata orice forta care actioneaza asupra substantei ar lua nastere in mediul inconjurator. Mediul ar fi materia sau substanta care umple spatiul. Iar fortele care se nasc in spatiu ar actiona asupra substantei, fara ca sa interactioneze cu substanta. Atunci cum apar campurile fizice care pleaca de la particulele substantei si ce sunt aceste campuri fizice, in structura lor cea mai intima?. Chiar as vrea sa ma lamuresti dumneata, cum vezi faptul, observat experimental, ca in sanul undei E-M este in faza campul electric cu campul magnetic si ca nu apare retoradiatia ceruta de mecanismul undelor. Si mai este si chestiunea presiunii dinamice, din paranteza lui Poynting. Ma gandesc ca daca nu admiti aceasta presiune a spatiului asupra fotonilor, care inpinge fotonii cu viteza c prin spatiu, dumneata ai putea sa faci un eseu, in care sa argumentezi lipsa de valabilitate a acestei formule. 
54
Nu este nimic special, presiunea se naste dintr-o forta distribuita pe o suprafata adica exact acele microimpulsuri care se succed cu o anumita frecventa pe acea suprafata.
Cat despre fotoni ei sunt mereu pretutindeni si nu dispar nici atunci cand sunt absorbiti de o particula, ci doar adera in miscarea lor in jurul acelei particule cu viteza luminii. Franarea particulei se face prin eliberarea de fotoni tot cu viteza luminii. Fotonii nu se nasc si nu dispar niciodata, ei doar trec dintr-o stare de miscare circulara in alta stare de miscare liniara si invers la intalnirea altei particule.
Toate fortele despre care vorbesti se datoreaza mediului caruia apartin.
55
Mircea ma bucur ca ai revenit. Sper sa fii sanatos si voinic. 
Ca eu nu sunt nici una nici alta.
56
Dl Virgil
Trebuie sa fac o indreptare, fiindca am omis sa adaug la sfarsit un c2. Deci trebuia sa scriu;
 (c/tf).(c.tf)=c2. Ca sa se inteleaga ca in relatia energiei (m.c2) apare potentialul de translatie al fotonului  c2. Ceeace arata la modul indubitabil ca fotonul are o masa inerta. Tot asa in relatia energiei mecanice, apare potentialul de translatie al masei, egal cu v2=a.l . Eu cred ca dumneata, fiind fixat in dogma relativista, care sustine ca viteza luminii in vid c este invariabila, nu poti sa admiti ca fotonul ar suferi acceleratie, adica cresterea vitezei de translatie (de lunecare) de la repausul atomului pana la viteza luminii in vid c. Si aceasta accelerare o sufera fiecare semiunda a fotonului. Eu asa am inteles ca aceste relatii arata, fara niciun dubiu, ca si la nivelul micro, functioneaza aceleasi legi constatate la nivelul macro. Si daca exista o acceleratie, inseamna ca exista o forta, care genereaza o presiune pe o suprafata. Si este demonstrat ca forta propulsoare este forta electromagnetica (B.I.l), iar presiunea este presiunea dinamica  (ro.v2=B2/mi0=eps0.E2) data de termenii din paranteza lui Poynting. Intro ordine de idei apropiata este vorba de -formula gravitatiei de la TRG-, care este compusa din trei termeni, a caror semnificatie fizica nu este data. Presupun ca fiecare termen este derivat de la un tip de forta. Si atunci ar exista trei tipuri de forte care ar contribui la modelarea sistemelor galactice. Printre aceste forte ar fi o forta atractiva, o forta de inertie dar si o forta repulsiva. Daca pentru forta atractiva si cea de inertie avem relatiile cunoscute ale lui Newton, pentru forta repulsiva nu stiu ce relatie exista.
57
Sociologie / Re: Etologia - legatura dintre sociologie si biologie
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 07, 2023, 10:50:23 p.m. »
Eu chiar am vorbit teoretic. Practic am vorbit insa despre cunostinta mea "enciclopedistul" care asemeni majoritatii oamenilor nu era in stare sa lege(coreleze) inteligent mai multe notiuni daca nu erau barfe si alte asemea coserii tampite, adica adormea daca numara pana la 50 si daca tu ii spuneai ca afara ploua iti rspunde ca s-au scumpit guliile. :)
58
Dl Virgil
Citat
Relatia cunoscuta F=m.a; este expresia macro in care se pot masura atat masa cat acceleratia, in timp ce F=I.niu ; explica fenomenul intim ascuns posibilitatilor de masurare.
Si atunci; ro.v2=ro.c2=B2/miu0  ce este?
c/tf nu este acceleratie?; c.tf nu este lungimea de unda?; Si c/tf.c.tf nu este potentialul de translatie al fotonului? In cazul energiei gravitationale  g.h=a.l=v2 ; nu este potentialul gravific al caderii de apa din lacul de acumulare. Si acest potential nu genereaza presiunea statica a fluidului de lucru, care actioneaza turbinele?
Nu-mi cereti mie sa patrund in modul dvs. de gandire. Eu am explicat simplu cum am ajuns la relatia fortei ca fiind un produs al unui numar N de microimpulsuri care se repeta cu o anumita frecventa. 
59
Sociologie / Re: Etologia - legatura dintre sociologie si biologie
« Ultimul mesaj de valangjed Martie 07, 2023, 02:56:53 p.m. »
Măgarul lui Buridan există doar teoretic, ca și țestoasa pe care Ahile nu o poate întrece. Paradoxuri.
60
Dl Virgil
Citat
Relatia cunoscuta F=m.a; este expresia macro in care se pot masura atat masa cat acceleratia, in timp ce F=I.niu ; explica fenomenul intim ascuns posibilitatilor de masurare.
Si atunci; ro.v2=ro.c2=B2/miu0  ce este?
c/tf nu este acceleratie?; c.tf nu este lungimea de unda?; Si c/tf.c.tf nu este potentialul de translatie al fotonului? In cazul energiei gravitationale  g.h=a.l=v2 ; nu este potentialul gravific al caderii de apa din lacul de acumulare. Si acest potential nu genereaza presiunea statica a fluidului de lucru, care actioneaza turbinele?
Pagini: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10