Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
11
Dl Virgil
Tot ce stiu eu este dintro carte neoficiala si din niste eseuri postate, nu mai stiu unde. Dar sunt si destule lucruri simple, banale, pe care le cunoaste toata lumea. Insa eu vroiam sa urmaresti argumentarea de la;- semnificatia fizica a constantei gravitationale  G=K -, ca sa imi semnalezi greselile din acea argumentare, doar ca sa lamurim semnificatia fizica a acestei constante fizice universale. Doar ti-am sugerat sa pui problema semnificatiei lui  G=K  si pe;-cercetare-. Sa vedem si alte pareri. Poti sa admiti ca G-ul este definit de raportul intre suprafata integratoare a campului si suprafata generatoare a campului? Dumneata ce definitie ai pentru K.? Daca ar fi adevarat acest raport, atunci chiar este de mirare cum s-ar putea ca intotdeauna suprafata generatoare de camp gravific sa fie de  1011 ori mai mare ca suprafata integratoare a campului. Cred ca aceasta valoare a lui  G  ar fi valabila doar pentru planeta noastra, sau pentru sistemul nostru solar. Dar la nivelul galaxiilor nu cred ca mai este valabila. Probabil la nivelul galaxiilor G-ul sa aiba alta valoare, mult mai mare. Pentru ca interactiunea gravifica sa se resimta la distante mult mai mari. Iau de exemplu o asa zisa gaura neagra sau blac hol, care se spune ca ar trebui sa aibe un camp gravific de intensitate extrema. Asta ar insemna ca masiva respectiva ar trebui sa fie compusa dintrun numar gigantic de surse elementare de camp, care ar trebui sa fie concentrate intro suprafata integratoare a campului, mult mai mica decat cere  G-ul nostru.
12
Vad ca le stiti pe toate asa ca nu mai aveti nevoie de comentariile mele. Va urez succes !
13
Dl Virgil
Interactiunea substantei cu campul gravific al planetei trebuie vazuta reciproc. De aceea functioneaza principiul actiunii si reactiunii. Eu asa am inteles ca stau lucrurile. Planeta, corpul masiv, creeaza in spatiul din jur, fluxul de aspiratie al materiei inponderale cu viteza foarte mica, dar si corpul de masa foarte mica, produce fluxul lui de aspiratie a materiei inponderale. Din interferenta fluxurilor de aspiratie, apare in spatiul dintre corpuri, depresiunea in care aluneca corpul de masa foarte mica. Deci presiunea care impinge corpurile in miscare, in translatie este determinata de viteza cu care este eliminat spatiul din fata corpului pe directia lunecarii. Presiunea produsa prin ciocnirea particulelor este convertita in presiunea dinamica, data de circulatia materiei inponderale, la nivelul fiecarei particule. Este presiunea care tine corpul in translatie sau alunecare prin spatiu. La ciocnirea cu alt sistem, presiunea capatata in urma ciocnirii, este transferata altui sistem. Am vazut ca ai postat formula constantei gravitationale gasita de dumneata. Formula in care apare raportul intre patratul frecventei campului planetar si densitatea vidului.  K=ad.(fc2/ro). In sistemul bidimensional  densitatea masica  ro=f2. Asta inseamna ca factorul gravific K este adimensional. Asa spun formulele. Deci presiunea nu apare numai in urma ciocnirilor, ci apare si la intalnirea circulatiilor in sensuri contrare ale materiei inponderale. Intalnirea circulatiilor produce eliminarea cu viteza a spatiului intro parte, generand depresiunea in care luneca substanta. Fiindca substanta luneca intotdeauna acolo unde presiunea este mai mica.
14
 d-nul Calahan, Raspund doar la afirmatia dvs.
"Dar adimensionalitatea lui G=K rezulta si din formula lui Newton, in care se scrie forta gravifica, dintre doua mase egale, ca produsul intre o presiune si o suprafata (F=p.S) "

Raspuns;
Presiunea exercitata pe o suprafata materiala reprezinta bombardarea acesteia de catre moleculele unui lichid, gaz, sau alte particule precum nisipul, sau chiar microparticulele unui camp. Fiecare particula este caracterizata de masa "dm" si viteza "v", adica de un micro-impuls di=dm.v ; Aceiasi microparticula actioneaza repetat cu o anumita frecventa "niu" asupra unei micro-suprafete tinta aleatorii "dS", cu o micro-forta dF=di.niu; Putem nota presiunea ca fiind raportul dintre dF si dS astfel; p=dF/dS ;Fiind vorba de un numar .foarte mare de astfel de suprafete tinta "dS" se poate afla marimea fortei totale ca o suma de micro-forte pe intreaga suprafata, adica o integrala de suprafata din (p.dS) rezultand ca F=p.S ;
   Deci pentru a vorbi despre existenta unei presiuni exercitate de un camp asupra unui corp trebuie ca acel camp sa contina micro-particule caracterizate de masa si aflate in miscare si care sa actioneze in intreaga masa a corpului aflat in acel camp, si nu numai la suprafata corpului, deoarece campul gravitational actioneaza si asupra corpurilor aflate in interiorul Pamantului cum ar fi in mine adanci de kilometri sau in abisurile oceanelor. In concluzie campul gravitational actioneaza asupra nucleonilor fiecarui atom in parte care este scufundat in "fluidul campului" in mod diferentiat in functie de directia gradientului de camp, ceia ce da nastere directiei de miscare a corpului.
15
Dl Virgil
Eu daca am vazut ca este demonstrat ca universul fizic este bidimensional si toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si sunt scrise ca relatii simple intre spatiu si timp, am zis ca sunt absolut adevarate. In acest context si marimea fizica zisa masa, oricat de fundamentala se considera, trebuie sa fie scrisa ca masura a miscarii si deci ca relatie intre spatiu si timp. Si formulele demonstreaza acest lucru. Daca pui dimensiunea fizica a masei (a kilogramului) in relatia cu unitatile de masura a lui  G ,  rezulta ca G-ul este adimensional. Dar adimensionalitatea lui G=K rezulta si din formula lui Newton, in care se scrie forta gravifica, dintre doua mase egale, ca produsul intre o presiune si o suprafata (F=p.S) .Am avut un moment de slabiciune in care, influientat de criticile stiintificilor, eram sa resping teoria universului fizic bidimensional. Dar mi-am revenit. Mi-am amintit ca toate afirmatiile teoretice sunt demonstrate cu formule matematice si deci sunt consistente logic. Pe cand criticile stiintificilor, nu au venit cu nicio demonstratie matematica in contra teoriilor din fisiere. Si deci se poate spune ca acele critici sunt gresite si false, fiindca nu se respecta niciodata ce spun formulele. Fiindca nu intereseaza logica formulelor, care vine in contra dogmelor. Toti stiintificii sunt obedienti conservatori si aparatori zelosi ai dogmelor sistemului teoretic al fizicii.
16
Dl Virgil
Dumneata scapi simplu de probleme. Spui hotarat ca o afirmatie este falsa, dar nu demonstrezi niciodata. Eu asa am fost obijnuit sa iau un considerare numai afirmatiile demonstrate. Afirmatia ca G-ul neutronic este egal cu 8.epsilon0 este demonstrata in fisierul de la link-ul de ,mai jos: https://forum.scientia.ro/index.php?topic=5233.0. Daca nu este demonstrat ca este gresita demonstratia de acolo, inseamna ca nu este falsa. Dumneata vii mereu cu relatia de unitati de masura a lui G=K:
Citat
K [N.m^2/Kg^2] sau; [m^3/Kg.s^2];
. Pai daca in aceasta relatie pui masa kilogramului scrisa: 1Kg=(1m3)/(1s2) rezulta imediat ca G-ul este adimensional.

Virgil a raspuns;
Cred ca imi rastalmacesti ceia ce am scris; Newtonul are dimensiunile unei forte adica;  K [N.m^2/Kg^2]= [Kg.m/s^2].[m^2/Kg^2]=[m^3/Kg.s^2]; Am ajuns la aceasta relatie pentru ca am aplicat niste simplificari Kg/Kg^2; nicidecum nu am recurs la niste subterfugii asa ciudate cum le prezinti d-ta.


 Din moment ce dimensiunea fizica a masei este demonstrata, cu formule matematice, eu nu am niciun motiv sa ma indoiesc de valabilitatea ei. Dumneata numai din prejudecata nu poti sa admiti valabilitatea relatiei demensionale a masei. Dumneata stii doar ca masa este marime fundamentala si nu poate fi descompusa in alte marimi. Dar analiza dimensionala demonstreaza fara niciun dubiu natura fizica a masei.

Virgil a raspuns;
Nu stiu ce este atat de greu de inteles. Marimile fundamentale nu pot fi schimbate. Kilogramul, metrul si secunda sunt marimi fundamentale si toate celelalte marimi pot fi exprimate prin acestea, dar nu si invers. Intreaga civilizatie este construita pe aceste considerente si nu am nici un motiv sa abandonez acest principiu.
Din punctul meu de vedere am expus acest lucru de suficiente ori asa ca orice discutie pe aceasta tema va primi acelasi raspuns din partea mea.

17
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 21, 2023, 04:32:35 p.m. »
AR FI !DAR FARA O MOTIVARE ECONOMICA REALA ADICA SI SUSENABILA SI BAZATA PE REDEVENTA LA RESURSE SI INCA MULTE ALTE  CONDITIONARI AR FI DOAR UN AJUTOR IN PLUS CARE POAE SA FACA BINE SAU NU. ORICE GANDIRE SOCIALISTOID -MARXISTA CARE S-AR STRECURA AR FACE RAU.
18
Dl Virgil
Dumneata scapi simplu de probleme. Spui hotarat ca o afirmatie este falsa, dar nu demonstrezi niciodata. Eu asa am fost obijnuit sa iau un considerare numai afirmatiile demonstrate. Afirmatia ca G-ul neutronic este egal cu 8.epsilon0 este demonstrata in fisierul de la link-ul de ,mai jos: https://forum.scientia.ro/index.php?topic=5233.0. Daca nu este demonstrat ca este gresita demonstratia de acolo, inseamna ca nu este falsa. Dumneata vii mereu cu relatia de unitati de masura a lui G=K:
Citat
K [N.m^2/Kg^2] sau; [m^3/Kg.s^2];
. Pai daca in aceasta relatie pui masa kilogramului scrisa: 1Kg=(1m3)/(1s2) rezulta imediat ca G-ul este adimensional. Din moment ce dimensiunea fizica a masei este demonstrata, cu formule matematice, eu nu am niciun motiv sa ma indoiesc de valabilitatea ei. Dumneata numai din prejudecata nu poti sa admiti valabilitatea relatiei demensionale a masei. Dumneata stii doar ca masa este marime fundamentala si nu poate fi descompusa in alte marimi. Dar analiza dimensionala demonstreaza fara niciun dubiu natura fizica a masei.
19
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
« Ultimul mesaj de princehansolo Martie 21, 2023, 03:59:37 p.m. »
Întrebare pentru cei care susțin UBI:

Nu ar fi o ocazie deosebită de a introduce UBI pentru a liniști spiritele de la manifestările din Franța cauzate de creșterea vârstei de pensionare?
20
Daca spune ca la nivelul nucleonului (neutronului), G-ul este egal cu  8.epsilon0,
Am sa raspund doar la afirmatia asta pe care nu stiu unde ati gasit-o, dar este falsa.
Constanta gravitationala are ca unitati de masura;
K [N.m^2/Kg^2] sau; [m^3/Kg.s^2];
Epsilon se masoara in [F/m]; care dupa relatiile mele de echivalenta se mai poate masura in [Kg/m], adica faradul este echivalent cu kilogramul, dar nu egal.
Deci cele doua constante sunt complet diferite si reflecta proprietati diferite ale acestor campuri.
Pagini: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10