Atanasu,
Vorbim in paralel: tu sustii ce contrazic eu:
VITEZA LUMINII ESTE CU SIGURANTA O CONSTANTA UNIVERSALA SI VITEZA MAXIMA POSIBILA IN UNIVERSUL NOSTRU SI NU POATE FI DEPASITA
Eu sustin: afirmatia de mai sus este adevarata doar
... pentru cazul special in care folosim fotonii pentru a masura spatiul si timpul.
Si afirmatia pe care ai enuntat-o, si deductiile pe care le faci aplicand ca si postulat acea afirmatie, rezulta de fapt din felul in care a fost elaborata
Teoria relativitatii. Pentru demonstratii si deductii, Einstein a folosit fotonii pentru a masura distantele. Fotonii avand o viteza constanta, s-a putut masura si timpul cu ajutorul lor. Astfel apar anomalii ca "dilatarea timpului" si "dilatarea spatiului" si paradoxuri cum ar fi "paradoxul gemenilor", compunerea vitezelor in maniera relativista si toate celelalte concluzii ale TR.
Nu are rost sa continuam discutia daca tu iti mentii punctul de vedere pe care l-ai exprimat suficient de clar. Eu am incercat sa fiu cat se poate de clar:
este adevarat punctul tau de vedere (si nu numai al tau)
doar pentru cazul special in care folosim radiatia electromagnetica ca si instrument de masura a distantelor si a timpului.