Câte teorii de tipul științei B) referitoare la apariția Universului și a legilor sale de existență au fost enunțate până astăzi?
De ce crezi ca e relevant numarul lor? E sigur ca s-au formulat mai multe modele stiintifice pentru asta pana astazi (incluzand unele contradictorii intre ele), dar oricate ar fi fost, Metoda Stiintifica a permis selectarea si imbunatatirea lor, astfel incat in fiecare moment se distinge unul care e cel mai adecvat pentru a explica datele experimentale cunoscute pana in acel moment. Si chiar daca nu avem "modelul final" (adica "perfect") inca, Metoda Stiintifica ne permite sa avansam in acest sens.
Tocmai asta e problema cu ipotezele nestiintifice, ca sunt multe si contradictorii intre ele, dar nu este nicio metoda obiectiva sa le selectam si sa le imbunatatim, decat eventual incercand sa formulam interpretari tot mai chinuite ale miturilor pe care se bazeaza, pentru a incerca sa le pliem post-factum la modelele stiintifice curente.e-
Toate ipotezele sunt știintifice indiferent de tipul științei fie aceasta de tipul A) , fie aceasta de tipul B)....
La celelalte întrebări de ce nu ai răspuns?
Repet ceea ce am spus și la subiectul tău "Căi diferite despre cunoaștere":"Conform "dexonline":
1) ȘTIINȚĂ s. f. 1. ansamblu sistematic de cunoștințe despre natură, societate și gândire.
2) ipoteză sf [At: P. MAIOR, IST. 12 / V: (înv) h~, ~esis, ~es / Pl: ~ze / E: fr hypothèse, ngr ὑπόθεσις] 1 Presupunere enunțată pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la anumite legături între fenomene care nu pot fi observate direct sau cu privire la esența fenomenelor, la cauza sau la mecanismul intern care le produce. 2 Presupunere cu caracter provizoriu, formulată pe baza datelor experimentale existente la un moment dat sau pe baza intuiției.
3) științific, ~ă a [At: MAN. ÎNV. 187/18 / P: ști-i~ / V: (înv) scienti~, sțienti-, ~ienci~, ~ienti~, ~ien~, ~iinci~ / Pl: ~ici, ~ice / E: lat scientificus, fr scientifique adaptat după știință] 1 Care aparține științei
Având în vedere definițiile de mai sus rezultă că noțiunea de "ipoteză științifică" înseamnă o presupunere enunțată pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la anumite legături între fenomene care nu pot fi observate direct sau cu privire la esența fenomenelor, la cauza sau la mecanismul intern care le produce și care aparține unui ansamblu sistematic de cunoștințe despre natură, societate și gândire.
Citeste te rog frumos și
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ipotez%C4%83 si spune ce părere ai și despre:
"
În știință, o ipoteză este o legătură între două variabile. Este o supoziție care se bazează provizoriu pe observații și care servește la explicarea anumitor fenomene, dar care nu se poate verifica atât de temeinic prin experiență sau experiment, ca să ajungă pentru a formula o teorie. O ipoteză, care s-a confirmat prin experiment sau experiență (ipoteză "verificată"), respectiv care poate fi dovedită prin concluzii logice care se bazează pe premise valide, poate deveni o teorie sau o parte a unei teorii. O ipoteză care a fost invalidată trebuie înlăturată, modificată sau înlocuită."....
În concluzie putem spune că există două feluri de științe cu privire la crearea Universului și a legilor sale de existență!
Q.E.D.
"