termodinamica actuala se refera la sisteme care functioneaza avand sursa rece mediul exterior.
georgeM, daca asta ai inteles tu din termodinamica, nu inseamna ca este si adevarat. Te invit sa citezi unde in termodinamica se exclud alte posibilitati. Poti?
Sursa calda e creata,de cele mai multe ori,prin arderea unui combustibil. Tot ce e scris e bine studiat si argumentat...,aici nu prea mai e mare lucru de facut.
Repet intrebarea: unde ai gasit tu in termodinamica faptul ca astea sunt singurele posibilitati?
Eu vin si propun sisteme care au ca sursa calda mediul ambiant...
Foarte bine. Asta insa nu contravite nici unui principiu al termodinamicii. De aceea sunt fabulatii cand vorbesti aiurea despre incalcarea principiilor.
Ce facem cu sursa rece?Daca incercam sa o luam tot din mediul exterior,suntem pusi in situatia sa lucram cu diferente mici de temperatura
Ok, am o intrebare directa pentru tine: sistemul propus de tine are sursa rece? Da sau nu? La un moment dat vorbeai de "cicluri monoterme", fapt care denota lipsa ta de cunostinte din domeniul despre care fabulezi in nestire.
si asta ne va conduce spre un randament nesatisfacator,daca folosim un ciclu Carnot.Cel mai bine ar fi sa uitam de el;nu va face decat sa ne ingreuieze ,mie exprimarea si voua intelegerea.
Pai tu singur ai adus vorba de ciclul Carnot, dar nu oricum, ci emitand aberatii despre cum toata caldura de la sursa calda e transforamta de ciclu in lucru mecanic, adica o falsitate, o ineptie. Daca nu te ajuta in expunere, de ce introduci asemenea ineptii in discursul tau? Daca nu cunosti conceptele pe care le folosesti, mai bine nu le mai folosi. Asta iti distruge orice credibilitate si seriozitate.
Haideti sa vedem motorul Stirling,e cel mai aproape de ce mi -am propus.Nu descriu acest motor,e facuta dejea si o gasim usor pe Google.Va las sa studiati acest motor si dupa,vreau sa discutam despre avantajele si mai ales,despre ce-l impiedica sa se impuna.
Daca tu nu faci efortul sa prezinti cu cuvintele tale acest motot (ca sa demonstrezi ca stii despre ce vorbesti), de ce ar face altcineva efortul sa-l studieze pentru ca dupa, sa discute cu tine? Ai dezamagit pe destui cu pretentiile tale aberante pana acum, eu cel putin nu am nici un interes sa studiez acest motor, ca sa aflu mai apoi ca habar nu ai cum functioneaza si ce-l deosebeste de un motor Diesel de exemplu. Ai ceva de spus? Spune! Ai "poante" pe care le tii ascunse? Atunci tine-le ascunse si nu mai venii cu pretentii de "dialog".
In alta ordine,ma voi gandi sa vad unde am gresit la problema cu frecarea...,nu stiu daca am chef sa fac un experiment practic.
Pai cum, iar preferi teoria, in fata practicii? Daca ai o lipsa de cunostinte atat de grava pe cat se vede, doar "gandind" nu ai cum sa afli ceva relevant. Fa experimentul, in fond singurul care conteaza, si in functie de ce observi cauta explicatii. Orice ai face insa "in gandire", realitatea nu se va plia pe teorie doar asa ca vrei tu. Asta e fizica, daca nu ai aflat.
Tot despre frecare,consider ca intr-un proces real ea se manifesta atat la nivel macroscopic,cand energia e consumata pentru deformarea asperitatilor,cat si la nivel microscopic,prin interactiuni moleculare.Efectele se insumeaza si rezultatul e singurul care conteaza.
Mda, rezultatul e singurul care conteaza, dar explicatia lui trebuie sa ia in considerare efectele implicate. Nu-i asa?
Ca idee,ma puteti intreba orice,chiar sa-mi testati cunostintele;raspund cu placere numai nu ma faceti sa ma simt ca un elev prins cu lectia neinvatata.
georgeM, aici nu esti "la scoala", nu ti se dau "teme" si nu esti "ascultat". Ai venit benevol pe acest forum, si poti pleca exact atunci cand doresti. Iar pe un forum serios, cum se vrea acesta, se discuta, se pun intrebri si se raspunde, prin DIALOG, nu prin "predare/ascultare".
Daca tu vorbesti aberatii, si te simti "ca un elev prins cu lectia neinvatata" cand ti se atrage atentia ca aberezi, e doar impresia ta. Daca doresti sa dialoghezi, esti bine-venit. Daca ai idei originale, si vrei sa le prezinti, explicand lucrurile care nu sunt clare de la inceput, esti bine-venit. Daca vrei sa critici stiinta actuala la modul serios, stiind ce spui, esti bine-venit. Dar daca vii sa critici lucruri pe care nu le cunosti, atunci afirmatiile tale irelevante vor fi desfiintate prompt, pentru ca pe un forum de popularizare a stiintei nu se popularizeaza aberatiile, ci adevarul stiintific.
Tuturor,o dimineata frumoasa.
Asemenea si tie.
e-