Recunosc ca exprimarea mea lasa de dorit si am spus ca aici,intai de toate,fac un "exercitiu de vorbire".
georgeM, daca nu ai observat, pe acest forum nu ai fost ironizat pentru lacunele tale din domeniul termodinamicii (cum te asteptai tu). Din contra, ti s-a raspuns la modul serios si ti s-a indicat exact unde gresesti atunci cand te referi la concepte deja definite, cum e ciclul Carnot. Se face asta tocmai pentru a te ajuta sa vorbesti mai bine, mai corect, pe aceste teme. Daca in loc sa iti corectezi erorile, tu continui cu nonsalanta sa vobesti aiurea aberatii, inseamna ca "exercitiul de vorbire" este inutil, pentru ca nu inveti nimic din el si nu evoluezi. Iar daca nu pricepi acest detaliu, atunci chiar degeaba iesi in public facandu-te de ras de fiecare data, pentru ca vei ramane mereu la nivelul tau precar de "vorbire".
Consider ca ceea ce ii deosebeste pe oameni nu e gradul de desteptaciune al fiecaruia ci ,mai degraba,felul cum isi utilizeaza mintea.
Iata ca tu vorbesti de "inteligenta", si cam des deja. Parca era vorba de argumente si idei, nu de inteligenta, in aceasta dezbatere. Sau nu?
Nu pun la indoiala cunostintele voastre,sunt multe si adevarate dar adevarurile pe care le exprima sunt marunte...
Serios? Si daca sunt atat de "marunte", de ce nu le cunosti, georgeM? Sau dupa tine, adevarurile "marunte" pot fi complet ignorate si negate la modul cel mai aberant? Ei bine te inseli amarnic.
Eu incerc sa va arat Adevarul Suprem,dincolo de care nu se mai poate face nimic.
Nu mai spune! Adica tu nu sti notiuni de baza si le negi la modul aberant, dar vrei sa ne arati "Adevarul Suprem"? Oare chiar nu-ti dai seama cat de ridicola e aceasta pretentie a ta, si cat egocentrism (irelevant) si ignoranta presupune?
Incercarile mele de a ma face inteles in cuvinte au fost,se pare ,la granita inefabilului...,un rauvoitor nu va intelege niciodata ceva;un binevoitor va sti sa cearna binele de rau .
georgeM, tocmai ca interlocutorii de pe acest forum au cernut binele de rau si ti-au indicat "raul" (adica erorile enorme si ridicole) ca sa te corectezi. Cat despre "bine", nu prea ai prezentat nimic, pentru ca tu inca ai "poante" pe care le tii secrete. Despre asta nu prea avem cum sa comentam in necunostinta de cauza.
Ati facut ,repetat,aluzie la "inteligenta" mea....Hai sa -i dam o definitie...Asi numi-o capacitatea de a gasi rezolvari la probleme nemaintalnite.
Iar intelege lumea "aluzii"? De unde le scoateti mai?
georgeM, esti rugat sa indici fragmentele in care tu crezi ca se face aluzie la "inteligenta" ta, scrise de interlocutorii tai pe acest forum. Nu de alta, dar sa stim si noi de unde ai asemenea impresii aberante.
Lumea se afla in fata unei mari probleme;cresterea consumurilor pe fondul cresterii nivelului de trai duce la o crestere a necesarului de energie in conditiile in care resursele energetice sunt in continuua scadere.
Daca nu se vor gasi urgent resurse viabile,criza energetica va fi resimtita sub forma lipsei alimentelor si a apei potabile.
Adevarul sau falsitatea acestor afirmatii este irelevanta pentru discutia de fata. Ca ai motivatii altruiste si de mare salvator al omenirii, e treaba ta si din partea mea nu pot sa spun decat "bravo". Dar asta nu justifica afirmarea de falsitati aberante pe un forum de stiinta. Si cu atat mai putin justifica frustrarea ta cand ti se indica aceste erori pentru a le corecta. Te-ai gandit ca lumea de aici incearca sa te ajute sa-ti atingi obiectivele, cu aceste critici? Ai auzit de critica constructiva? Daca ai fi in stare sa apreciezi acest lucru ai avea foarte mult de castigat.
Eu vin si va spun ca am o rezolvare pentru aceasta problema si voi imi puneti bete in roate.
Iar esti ridicol. Ce bete in roate ti s-au pus pe acest forum? A mers cineva de pe acest forum sa iti distruga instalatiile din garaj? Ti-a luat cineva de pe acest forum sursele de finantare ? Te-a privat cineva de pe acest forum de libertatea de actiune? Cum ai tupeul sa acuzi interlocutorii de pe acest forum ca iti pun bete in roate, cand tu singur esti cel care ai venit aici si ai primit doar ajutor de la noi?
Ajungi sa fii nesimtit si daca din frustrare faci asemena acuzatii false, esti rugat sa te calmezi si sa realizezi ca nimeni de aici nu are cum sa-ti puna bete in roate. Si orice atentie ti se acorda este spre binele tau. Iar cand participarea pe acest forum iti pare nociva pentru planurile tale, esti rugat sa parasesti acest forum, nimeni nu te obliga sa te chinui (singur) pe aici. Nerusinatule!
Mai mult,imi dati in cap cu o lege ce nu are un catacter general.Cand voi realiza practic "motorul monoterm" ce veti facve cu principiul II ?
georgeM, atata timp cat nu cunosti rolul principiilor in fizica, si mai grav, continutul principiilor actualmente folosite, asemena afirmatii de-ale tale sunt cel mult ridicole. Cu principiile nu "se da in cap" cuiva, ele sunt prezente in stiinta pentru ca sunt foarte utile, si si-au dovedit utilitatea in mod constant pana acum.
Iar cand tu vei reusi sa incalci vreun principiu al fizicii, sa ne anunti si pe noi, sa te aplaudam. Pretentiile tale aberante insa nu vor fi aplaudate, mai ales cand e vorba de atatea lacune in bagajul tau de cunostinte despre termodinamica.
Am spus,nu stiu unde ,ca nu sunt decat un poet ratacit in lumea stiintei...,unde voi face lumina.
Inainte "sa faci lumina" in lumea stiintei, iti recomand sa iesi din intunericul ignorantei in care te scalzi. E complet dizgratios sa vii cu asemena pretentii cand habar nu ai ce aberatii vorbesti despre termodinamica. Corectarea limbajului ar fi un mare (si absolut necesar) pas inainte.
Chieste serioasa;legea energiei interne sau Legea lui Jules ne invata ca intr-un sistem termodinamic,energia interna nu depinde decat de temperatura.
Aceasta lege e valabila doar intr-un sistem inchis.
Asa, si? Ai reusit sa demonstrezi ca e gresita aceasta lege?
Eu consider ca:
Intr-un sistem care face schimb de substanta cu exteriorul,energia interna depinde numai de presiune si volum si nu depinde de temperatura.Aceasta constatare sta la baza studiului meu;
Si pe ce anume te bazezi cand spui asta? Ai ceva concret sau doar afirmatii gratuite?
Mai mult, ce relevanta crezi tu ca are legea energiei interne in cazul sistemelor care fac schimb de substanta cu exteriorul? Sau esti atat de incompetent incat ai impresia ca a nu putea aplica o lege in afara domeniului sau de definitie, denota o descperire epocala ? A nu sti sa alici legile fizicii e alta lacuna grava pe care o arati de aici cu prisosinta. Alaturi de exprimarea plina de aberatii, sunt cele doua mari lacune pe care ti se recomanda sa ti le remedieizi, mai ales daca vrei "sa faci lumina" in lumea stiintei.
Succes!
e-