Asta in principiu, trebuie studiat daca ionizarea gazului prin procese cu fotoni multipli este posibila sau nu.
Asta nu inseamna deci ca stim 100% ca nu se poate. Despre varianta de interpretare prezentata in acel fisier txt ce parere aveti ?
Cred ca nu ai inteles ce am zis. Tocmai ca procesele multifotonice sant posibile, in principiu. Se stie asta, deci stim 0% ca nu se poate.
Problema e sa vezi daca in cazul care te intereseaza pe tine sant posibile.
Faptul ca ceva e posibil in principiu nu inseamna ca se intampla cu siguranta in toate cazurile.
Eu nu stiu detalii despre asa ceva in gaze. Ar putea fi o tema de cerecetare (a literaturii stiintifice) pentru tine.
Stiu ca se intimple in anumite cristale si procesul e folosit pentru a dubla frecventa unui lase, de exemplu. Dar nu inseamna ca se intampla in mod seminficantiv in ORICE cristal si cu orice laser.
Acum, lasand ionizarea la o parte, vrei sa folosesti un colector de ioni ca sa generezi electricitate?
Am senzatia ca ionizarea in avalansa e considerata in idea ta, corect? Daca da, care e scopul? Crezi ca obtii energie in plus prin ionizari secundare? Mie nu mi-e clar.