Forumul Scientia

Diverse => Critici ale paradigmei curente in stiinta => Subiect creat de: calahan din Octombrie 03, 2017, 10:28:43 a.m.

Titlu: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: calahan din Octombrie 03, 2017, 10:28:43 a.m.
Fisierul acesta contine o lista cu vre-o cinci zeci de parametri fizici ai structurii dinamice a fotonului absorbit (refractat) in atom. Fotonul absorbit in atom este vazut ca o unda stationara de mare amplitudine care se roteste pe un cerc de raza fotonului in atom. Raza intermediara intre razele orbitelor pe care face saltul cuantic electronul. In propagare pe cercul de raza fotonului, unda fotonului are doua semiunde diametral opuse si se comporta ca motor electric rotativ bipolar, dar si ca o sarcina electrica negativa ca un electron. Desenul insotitor care  sustine explicatiile  teoretice ar fi valabil si pentru structura dinamica a electronului, care se considera ca ar fi rezultata din refractia fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul,  la 360 de grade, pe un cerc  de raza electronului (Re=2,81743*10-15.m)
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: atanasu din Octombrie 03, 2017, 10:48:30 a.m.
Fisierul contine un articol al aceluiasi inginer la care te-ai referit si pana acum?
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: calahan din Octombrie 04, 2017, 11:46:38 a.m.
Dl. Atanasu.
Dupa cum am, vazut la inbox aceste fisiere mi-au fost trimise mai de mult. Dar abia acuma le-am gasit. Eu le-am cam ametit. Fiindca am crezut ca le-am postat candva si nu le-am mai acordat atentie. Dar rasfoind pe forum am vazut ca nu sunt postate. Si m-am gandit ca ar fi bine sa fie vazute de forumisti. Mie mi-au facut impresie deosebita cand le-am vazut prima data. Bag de seama ca este de fapt o noua teorie a luminii, care conduce cumva la originea particulelor elementare. Si cat am cautat eu sa vanez greseli de logica a fenomenelor nu am gasit. Dar poate sa fie persoane mai atente, mai cunoscatoare care sa le gaseasca.
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: atanasu din Octombrie 04, 2017, 06:48:12 p.m.
Cu alte cuvinte toate articolele prezentate de tine aici pe acest forum au un acelasi autor misterios(inginerul)  care nu stiu de ce nu vine dlui in persoana sa-si discute ideile. Dar in fine daca tu asa uituc cum te declari, doresti sa faci asta in locul dlui esti liber asa cum si Eco sau alti autori publica uneori carti sustinand ca de fapt sunt niste manuscrise vechi gaasite de ei cine stie prin ce pod. Treaba lor si treaba ta.
Oricum multumessc dar il saftuiesc si pe autor si pe tine sa le trimiteti catre niste fizicieni profesionisti cum ar fi Adrian Buzatu(pe aici zis Adi dar care a parasit demult spatiul acesta sau dl Cristian Presura autorul unei carti de popularizare a fizicii care cred ca este de succes.
Iti urez succes si eu daca vei incerca sa urmezi sfatul meu. :)
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: calahan din Octombrie 05, 2017, 11:30:21 a.m.
dl Atansu.
Vreau sa spun ca intai si intai  le-am trimis la Adrian Buzatu si la Cristian Presura. Si prima data mi-au raspuns ca ei sunt experimentalisti ocupati cu o multime de treburi si nu au vreme sa examineze modele teoretice ipotetice. Ulterior nu mi-au mai raspuns. Dar la fel s-a comportat si dl inginer. Fiindca aveam o adresa de e-mail si i-am trimis mesaje in care il rugam sa raspunda cum vede acceleratiile gigantice si vitezele superluminice care apar daca admitem modelele imaginate de dumnelui. Si nu mi-a raspuns la nici-un mesaj. Dar le-am trimis si la Politehnica si la Facultatea de fizica si la Institutul de Fizica. Nu am primit niciun raspuns. Ba cu acazia asta am gasit un site cu filme in care se preda cursuri de fizica de acolo de la institut, sustinute de Mircea Pentia.
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: atanasu din Octombrie 06, 2017, 12:49:44 a.m.
Cu Adi si cu dl Presura infine este problema lor dar ma mira ca autorul caryia tu incerci sa-i faci propaganda nu raspunde la niste nelamuriri ale tale. Cred ca este foarte prost crescut daca nu-si respecta macar cititorii textelor dlui. :)
Cu atat mai mult asta ma determina sa nu ma ostebnesc sa-mi explic eu vitezele superluminice la care spui ca ajunge.
Titlu: Re: Structura dinamica a fotonului absorbit in atom
Scris de: calahan din Octombrie 08, 2017, 08:06:26 p.m.
Atanasu.
Cel mai mult regret ca nu mi-a trimis un fisier cu -efectul fotoelectric-. Fiindca am gasit pe uneva un comentariu de la dumnelui in care sustine ca efectul fotoelectric poate fi explicat ca efect de inductie electromagnetica. Si astfel s-ar asigura conservarea simultana si a impulsului si a energiei fotonului incident in metal, dar si efectul fotoelectric atat intern cat si extern. Asta mi se pare ceva foarte interesant si pentru aplicatiile tehnice.