Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Cosmologie

Teoria cosmologica a big bang-ului ( Implicatii filosofice )

(1/4) > >>

[RHF]{NC}The Eagle:
Dupa cum spune si titlul se vorbeste despre Teoria BIG BANG-ului.Este o teorie foarte interesanta iar articolul incepe cu
--- Citat ---Cosmologia contemporana este un laborator de experimente conceptuale. Exista o varietate de teorii cosmologice care desi pleaca de la premise distincte - uneori opuse - precum vesnicia universului cu el insusi si lumea schimbatoare a realitatii vii, crearea continua a universului si sageata ireversibila a timpului ce ne descopera un univers cu un sfarsit, au dincolo de diferente si puternice afinitati intre aceste.
--- Terminare citat ---
Mie aceasta abordare mi sa parut destul de interesanta si am tinut sa impart acest site cu voi si sper sa va palca la fel de mult ca si mie ==>> Teoria cosmologica a BIG BANG-ului

Adi:
Articol interesant, l-am frunzarit. Domnul Adrian Lemeni este lector universitar pe teologie si a fost sau este si secretar de stat pentru culte. Pare un om deosebit. Este intotdeauna important sa studiem si implicatiile filosofice. Dar "teoria Big Bang-ului" nu este doar o teorie interesanta. Este ipoteza teoretica verificata riguros experimental. Pentru aceasta s-a si luat premiul nobel pt fizica in 2006. Adevarul este o ramura ce pleaca din trunchiul teoriei Big Bang-ului. Tema pentru tine: care sunt motivele pentru care oamenii de stiinta cred in Big Bang?

[RHF]{NC}The Eagle:
O sa cercetez si acea idee dar intre timp am gasit un articol destul de interesant pe Softpedia numit Amprenta Big Bang-ului si primele stele din Univers
Sper sa va placa pentru ca este un articol constructiv si interesant =>> Amprenta Big Bang-ului si primele stele din Univers
Si aici un articol care infirma Teoria BIG BANG-ului =>> Imposibilitatea teoriei BIG BANG
Spor si distractie la citit

Adi:

--- Citat din: [RHF]{NC}The Eagle din Ianuarie 26, 2008, 01:03:52 p.m. ---O sa cercetez si acea idee dar intre timp am gasit un articol destul de interesant pe Softpedia numit Amprenta Big Bang-ului si primele stele din Univers
Sper sa va placa pentru ca este un articol constructiv si interesant =>> Amprenta Big Bang-ului si primele stele din Univers

--- Terminare citat ---
Ai uitat un "l" in coada la link, adresa corecta este aici.

Articol frumos, chiar in 2006 s-a luat premiul Nobel pt confirmarea experimentala a teoriei Big Bang-ului. Se pare ca Softpedia a scris multe articole despre stiinta si tehnologie in 2005 si 2006. Dar nu vad stiri din 2007 sau 2008. Au abandonat stirile? Vad ca editorul principal de stiri si tehnologie pt romana era Tudor Raiciu. Poate ar dori el sa scrie pentru stiinta.info. Eagle, poti incerca sa dai de el, de un mail al lui, ceva? Eu incercai rapid, fara succes.

--- Citat din: [RHF]{NC}The Eagle din Ianuarie 26, 2008, 01:03:52 p.m. ---Si aici un articol care infirma Teoria BIG BANG-ului =>> Imposibilitatea teoriei BIG BANG

--- Terminare citat ---

Care incearca sa infirme, teoria Big Bangului, nu o infirma. In Big Bang s-au produs elementlee usoare, hidrogen, heliu, ceva litiu si carbon. Restul s-au produs in fuziune in stele, elementele dupa fier au fost produse in explozii de supernove iar elemente dupa uraniu nu exista in natura, au fost create de om. 

ionut:

--- Citat din: Adi din Ianuarie 26, 2008, 06:34:00 p.m. ---Care incearca sa infirme, teoria Big Bangului, nu o infirma. In Big Bang s-au produs elementlee usoare, hidrogen, heliu, ceva litiu si carbon. Restul s-au produs in fuziune in stele, elementele dupa fier au fost produse in explozii de supernove iar elemente dupa uraniu nu exista in natura, au fost create de om. 

--- Terminare citat ---
     Depinde pana unde consideri ca se intinde Big-Bang - ul nu-i asa? :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă