Pai are trebuii sa se mai documenteze dupa parerea mea si eu am avut o profesoara care zicea ca numai apa curata curenteaza vroiam sai zic ca daca aduc eu un cablu si aducea ia apa murdara ar baga mana ... ?
Dupa cate stiu generatoarele ruleaza cam la 3000rpm un motor de 2kw poate scoate pana la 2700-2900 rpm il leg la o curea pe ratie 1:1.5 are trubie sa scoata cele 3000rpm .
Nu stiu cei cu atata fizica alternatoru merge dupa rpm nu dupa cai putere sau ce stiu eu ... deci are trebuii ca un motor de 2kw sa poata rula un alternator de 4kw si sa imi scoata profit 1,5kw ....
asi schimba rulmenti pe unele normale nu cele chinezesti care au o frecare cai mai bine fara ele ...
Daca stii toate astea si esti convins ca merge, de ce mai intrebi? Nu e un repros ci pur si simplu o curiozitate. Nu te inteleg, ce te mai incurci cu niste fizicieni naivi (si ingineri, scuze Alex L). Chiar vrei sa afli parerea lor? Sau doar o confirmare a unei credinte?
Ce te impiedica sa le scrii celor de la videoclip si sa ii intrebi detalii, asa cum esti invitat acolo, sub videoclip? In mod sigur iti vor confirma tot ce vrei sa auzi.
Eventual comanda un sistem de la ei, ce mare lucru? Cum fac aia din strainatate.
Il testezi si dupa aia ne spui si noua.
Si stai linisit, apa nu curenteza. Nici curata, nici curat murdara.
Las-o pe profa de fizica saraca. A facut si ea ce-a putut.