Acum 2 zile am lasat laptopul deschis logat, pe Scientia ro. Dupa un timp
m-am intors la el si m-am speriat. Lucra "in sarcina" si se incalzise de parca
descarcam fisiere de cateva ore. Am inchis pagina si s-a oprit imediat.
Nu erau active programe de actualizare, nu cred ca avea vreun motiv sa se
manifeste asa. Ce sfat imi puteti da, inafara de a schimba pagina cand las
laptopul singur? (Poate sa il inchid de fiecare data?)
Mai e un gen de abordare posibil.
Atunci cand sunt probleme de orice fel cu PC-ul si nu ne dam seama de unde provin, dar avem o banuiala, ca sa transformam banuiala in certitudine incercam sa replicam comportamentul despre care credem ca e anormal.
Adica, in acest caz, deschidem Scientia.ro, ne logam (ca vad ca ptr. tine conteaza detaliul asta), eventual plecam de la calculator o vreme si vedem daca atunci cand ne intoarcem computerul e din nou razna.
Eu am convingerea ca acel comportament al laptopului pe care il incriminezi nu poate fi reprodus in conditiile in care laptopul tau e "curat". Dar hai sa presupunem prin absurd ca aduci din nou laptopul in starea de care spui, fiind, desigur, logat pe Scientia.
Daca mai ajungi in situatia aia ori daca crezi ca ai ajuns din nou in situatia aia, nu ar fi rau sa testezi si cu un alt browser, proaspat instalat, fara add-on-uri. Browserele mai fac si altceva in fundal, dincolo de a incarca siturile cerute de utilizator. si add-on-urile (extensiile) amplifica chestia asta.
Daca, din nou prin absurd, comportamentul se mentine, si o privire in Task Manager arata cu degetul spre browserul nou instalat ca fiind la originea fenomenului, mai vorbim.
Dar sunt convins ca nu va fi cazul...