Forumul Scientia

Matematică şi Logică => Matematică - probleme generale => Subiect creat de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:00:39 PM

Titlu: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:00:39 PM
  Cite operatii se mai cunosc in prezent, inafara de cele 7 pe care noi le cunoastem?
 
  Raspuns: O infinitate.

  Definitia matematica  ce este o operatie, am cautat dar nu am gasit nimic. Deaceea ceea ce voi explica va fi pur in sensul pe care eu inteleg, si nicidecum cu explicatii detaliate si greoae sau cu termeni din structuri algebrice, numai ideea. Da ele sunt o infinitate din categoria operatiilor binare (adica intre 2 numere), 1 operatie nonara (modulul), si cu parere de rau ternare, cuaternare,.... nu am gasit nimic.

In figura 1 si 2 am expus cele 7 operatii (pe care le cunoastem oficial).

 Ce se intimpla daca un numar a il vom ridica la putere (pe insusi a ) de b ori? Primim o operatie noua (in figura 3 , p. opt). Eu am numito extraputerea, sau operatia puterii de ordenul IV.
 Daca rezultatul acestei extraputeri este un numar, atunci cu ce este egal numarul de sub extraputere? Iarasi primim o operatie noua extraradicalul, sau operatia radicalului de ordenul IV.(fig 5, p 9)
 Iarasi, daca rezultatul extraputerii e un numar atunci cu ce este egala extraputerea? Primim o noua operatie- extralogaritmul, sau operatia logaritmului de ordenul IV.....(fig. 5 p. 10).

 Mergem mai departe...
 Ce este un numar a ridicat la o extraputere (pe insusi a) de b ori?
Operatia puterii de ordenul V. (fig 6, p. 11). La fel si operatia puterii,radicalului,logaritmului de ordenul V,VI,VII,VIII,.......etc.(fig6, p 12;p13)

Pentru a putea lucra corect cu toata infinitatea aceasta de operatii eu am creat o schema in care se poate mai usor de lucrat, si a nu se face erori (fig. 4, tab 1). Directia de deplasare a unui nou  orden (mai mare ca cel precedent) de operatie (cazul puterii), este orientat contra acelor de ceasornic, de ce? Pentru ca asa sa pornit  (ma refer la operatia adunarii(I), apoi operatia inmultirii(II), apoi operatia puterii(III)) deaici si apare ordenul operatiei (IV,V,....).
  In figura 7 e aratat cu se trece de la un orden superior la altul inferior (pina se ajunge la operatia puterii,inmultirii sau adunarii cunouscute de noi in prezent).
  Atentie mare cind calculam extraputerea (de ordenul IV) sau un numar a ridicat la puterea unui numar a de b ori, in figura 7 e indicata cum e corect (mie asa mi se pare).
  Si in final exemple sunt in figura 8 si 9.

                         Concluzii si pareri.
  Aceasta  noua "descoperire", unii pot sa zica ca este jonglari matematice(nu ma supar), dar aceste jonglari nu permit teoremii fundamentale a algebrei sasi aiba dreptate in ecuatiile cu aceste operatii, adica teorema fundamentala a algebrei trebue generalizata. Pot aparea noi multimi de numere, superioare multimii conplexe, adica multimea numerelor complexe sa fie inclusa in noua multime de numere.
  Sar putea , nustiu ca cu aceste operatii sa se rezolve eguatiile de grad mai mare ca patru.  
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:01:50 PM
fig 3;4
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:02:44 PM
fig 5;6
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:03:40 PM
fig 7;8
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:06:35 PM
fig 9

Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: sumalan dorin din Septembrie 18, 2011, 04:09:42 PM

Salutari

Interesant,Styhll nu inteleg matemetica,dar vreau s-o inteleg ,ma poti ajuta cumva?o sugestie, o idee?Cum as putea sa inteleg matematica?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 18, 2011, 05:25:57 PM
1. Parcă tocmai scăpasem de aberațiile tale de pe forum.
2. Faptul că n-ai găsit definiția a ceea ce numești operație nu arată decât că te-ai documentat cel puțin la fel de superficial pe cât ai raționat.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 06:17:17 PM
1)  Daca, totusi te crezi asa de mare hitru atunci teasi ruga sami spui cum sau prin ce operatie vei calcula 1.extraradicalul operatiei de ordenul V de ordenul 3 din 1024*64, sau hai ceva mai pentru nivelul tau -2.1extraradicalul operatiei de ordenul IV de ordenul 5  din 2^1024*64, 2.2 sau din 123123.
   Ce inseamna punctul 2. (conform stiintei actuale) iti explic inca odata tie in deosebi. De cite ori se va ridica numarul 2 la puterea numarului 2 , pentru ca rezultatul sa fie 2^1024*64.
2)  Super mare documentare, sa stau zile pe la biblioteci, sa intreb profesori, sau sa stau zile pe net nu am facuto. Am cautat definitia totus un anumit timp (pe net), dar mi se pare daca nu am uitat ca am pus cindva intrebarea pe forum.
    Cum am rationat eu (bine sau rau), aceasta nu este problema ta sau a lui electron (lasatii si pe altii sasi mai spuna parerile), ca de altfel numai voi faceti ca o mare parte a utilizatorilor sa se dezica de forum.
    Tu esti moderator (sau ce functie mai ai nustiu), apoi fati treaba ta, nu te pune in locul la administrator.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 18, 2011, 06:56:32 PM
Citat din: styhlll din Septembrie 18, 2011, 06:17:17 PM
Super mare documentare, sa stau zile pe la biblioteci, sa intreb profesori, sau sa stau zile pe net nu am facuto.

Da' măcar despre compunerea funcțiilor n-ai găsit nimica?

CitatCum am rationat eu (bine sau rau), aceasta nu este problema ta sau a lui electron (lasatii si pe altii sasi mai spuna parerile), ca de altfel numai voi faceti ca o mare parte a utilizatorilor sa se dezica de forum.
    Tu esti moderator (sau ce functie mai ai nustiu), apoi fati treaba ta, nu te pune in locul la administrator.

Nu sunt nici moderator, nici administrator, și nu țin minte să nu fi lăsat "și pe alții" să-și mai spună părerile. Dar din momentul în care le postezi, ar trebui să te aștepți ca toată lumea să își spună părerile, inclusiv eu sau electron.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 18, 2011, 08:03:29 PM
1) Imi dai raspuns la exercitiile pe care ti leam pus ?!
2) Tema compunerea functiilor nu am trecuto la scoala (si structurile algebrice), asa ca despre sensul lor nici idee nu am.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 18, 2011, 09:13:38 PM
Citat din: styhlll din Septembrie 18, 2011, 08:03:29 PM
2) Tema compunerea functiilor nu am trecuto la scoala (si structurile algebrice), asa ca despre sensul lor nici idee nu am.

Bun, atunci vorbim după ce termini clasa a XII-a.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: zec din Septembrie 19, 2011, 01:58:30 AM
 Nu prea e utila aceasta operatie si faptul ca tu o pui sub semnul unei dimensiuni ar trebui justificata prin ce intelegi tu o operatie de dimensiune n lucru care de altfel e lipsit de fundament aici in prezentarea ta.Te ar ajuta mult sa cunosti algebra superioara pentru ca ea da fundamentele a ceea ce inseamna o operatie.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: Electron din Septembrie 19, 2011, 10:18:14 AM
Citat din: styhlll din Septembrie 18, 2011, 06:17:17 PM
   Cum am rationat eu (bine sau rau), aceasta nu este problema ta sau a lui electron (lasatii si pe altii sasi mai spuna parerile), ca de altfel numai voi faceti ca o mare parte a utilizatorilor sa se dezica de forum.
Consider ca e cazul sa-ti retragi aceste acuze, cerandu-ti scuzele de rigoare.

e-
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: A.Mot-old din Septembrie 21, 2011, 08:20:20 AM
Citat din: styhlll din Septembrie 18, 2011, 04:00:39 PMCite operatii se mai cunosc in prezent, inafara de cele 7 pe care noi le cunoastem?Raspuns: O infinitate.
Eu stiu ca sunt patru operatii aritmetice.Pe baza acestor operatii aritmetice exista si alte operatii care sunt de fapt combinatii ale uneia sau alteia sau a tuturor acestor patru operatii aritmetice.
Definitia data de DEX:
"OPERÁȚIE, operații, s. f.-5. (Mat.) Procedeu prin care se obțin unul sau mai multe elemente ale unei mulțimi. ♦ Regulă după care se face un calcul sau se aplică o construcție matematică; executare a unui calcul. "
Ce operatii faci in cazul calculului unui radical de un anumit ordin sau in cazul calculului unei derivate sau a unui logaritm si etc.?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 21, 2011, 06:33:05 PM
Operaţii aritmetice:adunarea;scăderea;înmulţirea;împărţirea. Pe internet am vazut ca mai sunt si operatii algebrice.

Eu in text nu am spus ce fel de operatii sunt, pentru ca nu stiu structurile algebrice si le urasc tare.

Dar ce, inpultirea nu "provine" de la adunare? a*b, nu este altceva decit a de adunat cu a de b ori (sau invers, b de adunat cu b de a ori)?!

Eu am vrut sa amintesc (dar imi era  teama ca au sa arunce amus cu pietre in mine daca zic vreo greseala) ca toate operatiile extraputerii (de ordenul IV,V,VI,..); puterea; inmultirea nu sunt altceva decit "primitive" ale adunarii.

Nu am inteles deloc intrebarea ta. Tu ce ma intrebi, sa-ti  spun daca sunt algebrice sau aritmetice?! Sau ce?! Eu in text am scris, si asa cred, ca extraradicalurile,extralogaritmele, extraputerile sunt operatii noi. Repet, din cauza, ca apar multimi noi de numere, pe care nici o alta operatie din stiinta actuala nu le poate capata.

Ca sa pot vorbi pe tema asta mai riguros trebue sa stiu structurile algebrice.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 21, 2011, 08:16:28 PM
Citat din: styhlll din Septembrie 21, 2011, 06:33:05 PM
Eu in text nu am spus ce fel de operatii sunt, pentru ca nu stiu structurile algebrice si le urasc tare.

În traducere liberă, nu ai nici măcar niște noțiuni minime de matematică, dar inventezi cu spor.

CitatRepet, din cauza, ca apar multimi noi de numere, pe care nici o alta operatie din stiinta actuala nu le poate capata.

Aici m-ai pierdut. Dă-mi și mie exemplu de o operație, dintre cele "inventate" de tine, care aplicată unor numere reale nu are ca rezultat tot niște numere reale.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: A.Mot-old din Septembrie 22, 2011, 07:52:11 AM
Citat din: styhlll din Septembrie 21, 2011, 06:33:05 PM
Operaţii aritmetice:adunarea;scăderea;înmulţirea;împărţirea. Pe internet am vazut ca mai sunt si operatii algebrice.

Eu in text nu am spus ce fel de operatii sunt, pentru ca nu stiu structurile algebrice si le urasc tare.

Dar ce, inpultirea nu "provine" de la adunare? a*b, nu este altceva decit a de adunat cu a de b ori (sau invers, b de adunat cu b de a ori)?!

Eu am vrut sa amintesc (dar imi era  teama ca au sa arunce amus cu pietre in mine daca zic vreo greseala) ca toate operatiile extraputerii (de ordenul IV,V,VI,..); puterea; inmultirea nu sunt altceva decit "primitive" ale adunarii.

Nu am inteles deloc intrebarea ta. Tu ce ma intrebi, sa-ti  spun daca sunt algebrice sau aritmetice?! Sau ce?! Eu in text am scris, si asa cred, ca extraradicalurile,extralogaritmele, extraputerile sunt operatii noi. Repet, din cauza, ca apar multimi noi de numere, pe care nici o alta operatie din stiinta actuala nu le poate capata.

Ca sa pot vorbi pe tema asta mai riguros trebue sa stiu structurile algebrice.
O operatie algebrica se bazeaza pe cele patru operatii aritmetice.Iata un exemplu:
Pe ℤ considerăm operaţia algebrică xo y = axy + b(x + y) + c (a, b, cÎℤ).Să se demonstreze că:
(i) Operaţia " o " este asociativă Û b2-b-ac = 0;
(ii) Dacă b2-b-ac = 0, atunci operaţia " o " are element neutru dacă şi numai dacă b | c.Ce intelegi din acest exemplu?Ca sa poti efectua radicalul trebuie sa folosesti operatii aritmetice.Derivata unei functii este o limita a unui raport bine definit unde numaratorul si numitorul sunt doua diferente.Citeste cu atentie din nou definitia si ai sa intelegi ce este in general o operatie matematica.Cum poti calcula fara ajutorul calculatorului radical indice 5 din 5?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 25, 2011, 12:47:11 AM
   Cum a creat Pitagora( nu mai tin minte precis cine) tabla inmultirii si de ce? El a observat ca a*10^n=a00000(n ori). Astfel lui ii era de ajuns doar sa calculeza "elementele inmultirii" ,adica inmultirea cifrelor pina la 9. Insa aceasta inmultire initial se poate calcula doar prin adunare. Prima data ca sa stii ce inseamna 7*8, trebue sa il aduni pe 7 de 8 ori (la fel si pe  a*10^n)
   La fel si cind efectuezi impartirea a 2 numere diferite (folosesti inmultirea si scaderea).

Tu ai spus ca "Pe baza  operatiilor aritmetice exista si alte operatii care sunt de fapt combinatii ale uneia sau alteia sau a tuturor acestor patru operatii aritmetice." Eu tie tiam aratat ca operatia inmultirii /operatia impartirii , considerinduse aritmetice, totusi insa folosesc combinatii ale altei operatii: adunarea/scaderea si inmultirea. Apare intrebarea: atunci de ce sau mai considerat ele aritmetice (inmultirea si impartirea),daca pina la urma si ele folosesc alte operatii?

   Pivitor la intrebarea ta.
metoda1: gasim un numar astfel incit ridicat la puterea 5 sa fie <= ca 5, apoi mai adaugam o zecimala astfel in cit tot numarul ridicat la puterea 5 sa fie <= ca 5, etc.
metoda2: In cartea lui Rogai, la pagina 22 e aratat un algoritm de calcul a radacinii cubice. Probabil sunt algoritme de calcul si pentru radacina de ordenul 5.

   ....Ce vrei sami spui din tot aceasta?! Ca pentru calculul operatiilor mele se pot alcatui algoritme de calcul, care, la baza tot folosesc operatii aritmetice, ceea ce rezulta ca operatiile mele sunt algebrice.
Corect te-am inteles?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: A.Mot-old din Septembrie 26, 2011, 09:36:02 AM
Citat din: styhlll din Septembrie 25, 2011, 12:47:11 AM
   Pivitor la intrebarea ta.
metoda1: gasim un numar astfel incit ridicat la puterea 5 sa fie <= ca 5, apoi mai adaugam o zecimala astfel in cit tot numarul ridicat la puterea 5 sa fie <= ca 5, etc.
metoda2: In cartea lui Rogai, la pagina 22 e aratat un algoritm de calcul a radacinii cubice. Probabil sunt algoritme de calcul si pentru radacina de ordenul 5.

   ....Ce vrei sami spui din tot aceasta?! Ca pentru calculul operatiilor mele se pot alcatui algoritme de calcul, care, la baza tot folosesc operatii aritmetice, ceea ce rezulta ca operatiile mele sunt algebrice.
Corect te-am inteles?

Ai rationat corect!Ai inteles bine ce am vrut sa spun si deci orice alte operatii (altele decat cele aritmetice) se bazeaza pe cele patru operatii aritmetice.Logaritmarea este o operatie matematica.Cum calculezi logaritm in baza zece din 2?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 26, 2011, 11:25:31 AM
nu pre am timp,dar...
1) putem incerca sa calculam prin aproximatii,x>=1/3, ridicam 10 la 1/3, verificam daca este <=2, apoi iar cautam un numar > 1/3 ce sa verifice conditiile precedente,.... cam anevoios...
2) sau pentru ce valori ale lui x e adevarata egalitatea:2^(x-1)*5^x=1, deunde rezulta ca 2^(x-1)  e inversa lui 5^x, sau invers. Putem construi grafice, gasi punctele de intersectie.... anevoios
3) probabil sunt serii speciale,sau algoritme prin care se poate calcula.
4) nu degeaba probabil mi-ai pus logaritm in baza 10, ceva poate ca trebu logaritm in baza 2*5, sau alte siretlicuri, la moment nu am timp...

Dar, de ce tu mie nu imi raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o, ca dece sa constatat ca inpartirea si inmultirea sunt operatii aritmetice, unde eu tiam aratat ca nu este chiar asa?!
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 27, 2011, 01:49:58 AM
5) Ai functia :2^(x-1)*5^x=1. Cu ajutorul metodelor de calcul numeric a solutiei ec. gasesti solutia aproximativa, metoda tangentelor, metoda bisectiei, metoda secantelor, metoda coardelor,......
si aici folosesti o multime de operatii "aritmetice".
la fel se pot forma functii si cu ajutorul acestor metode se pot gasi solutiile aproximative ,reale, la operatiile mele. Si carei faza?
mie mi se pare ca cam toooaate operatiile provin de la modul, adica modulul e generatorul de operatii.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: Electron din Septembrie 27, 2011, 10:14:20 AM
Citat din: styhlll din Septembrie 27, 2011, 01:49:58 AM
mie mi se pare ca cam toooaate operatiile provin de la modul, adica modulul e generatorul de operatii.
Cum anume genereaza modulul operatia de adunare?

e-
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 27, 2011, 12:52:07 PM
Nustiu, am presupus si eu... Modulul inseamna materie si antimaterie(in sens fizic), pozitiv si negativ. Toate operatiile se bazeaza pe adunare si scadere, tot aceasta se gaseste in modul. Trebue de cautat mai riguros definitia modulului.

Electron, am gasit pe forum si in alte locuri  niste intrebari puse de Sandokan. La multe din ele nu am gasit raspuns concret, dar mii interesant si mie de ce.
1)Din ce cauza nu apare curbura pamintului la valorile cu care sunt calculate?(posibil sa fie ca  calculam cu valori extrem de mari si extrem de mici, eroarea trebuind fi calculata cu citeva zeci de cifre dupa virgula? )
2)Din ce cauza nu e vint (rotativ), daca pamintul se roteste in jurul axei sale cu o asa mare viteza.
3)Experimentele lui Michelson-M.
4)Experimentul lui Airy etc.

si ceva personal.
1)De ce Soarele la apus pare a fi  mai mare ca la amiaza?
2)De ce Soarele la apus mare a fi mai oranj ca la amiaza galben?
3)De ce Soarele la polul Nord la apus pare a fi tot asa de mic cum il vedem la ecuator la amiaza (sau asa mie mi sa parit prin videouri)?
4)De ce Soarele la apus pare a fi putin putin turtit?
Oare nu s-ar datora tot aceasta faptului ca lumina solara cind trece prin straturile atmosferei se refracteaza, aceasta din urma demonstrind ca sunt eronate multe calculele (si a lui Eratostene), privitor la pamintul sferic, sau la calculartea razei pamintului, la calculul paralaxei, si multe alte ciudatenii???

A.Mot - cite operatii matematice se cunosc 7, sau o infinitate (inafara de cele  ale mele mentionate). Logaritm cind spui aceasta inseamna calculul puterii unui numar, radicalul inseamna...... dar celelalte "operatii" ce se bazeaza pe operatii "aritmetice" ce explicatii,sens mai au?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 27, 2011, 02:18:09 PM
..
5) Cum au calculat valorile acceleratiei libere (g), daca pe un pamint ce se roteste in jurul axei sale si in jurul soarelui practic e imposibil.

Fie avem un spatiu vidat. De la o inaltime de 9.8 m deasupra apei marii lasam sa cada liber un obiect. Conform stiintei actuale pamintul se roteste in jurul axei proprii contra directiei acelor de ceasorni (fata de soare), in jurul soarelui nu stiu (trebu de studiat luni de zile  schimbarea pozitiilor stelelor).
Dar, hai sa nu ne complicam atit, fie ca experimentul se efectueaza la polul nord  sau polul sud. Stiind raza pamintului, timpul de rotatie completa in jurul axei proprii , deducem ca timp de 1 secunda  ,cadere, obiectul ar trebui sa devieze de la locul unde trebu sa cada (perpendicular pe planul pamintului) cu 463 m.
Adica, cam imposibil sa mai faci experimentul....
In diferite pozitii de pe glob (ecuator, polul nord, dimineata, amiaza, seara, noaptea) obiectele ar trebui sa cada foarte diferit, ceea ce nu este... Dar, de ce?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: Electron din Septembrie 27, 2011, 02:51:45 PM
Citat din: styhlll din Septembrie 27, 2011, 12:52:07 PM
Nustiu, am presupus si eu...
Ah, deci vorbesti degeaba... Am vrut doar sa fie cat mai clar acest lucru.

CitatModulul inseamna materie si antimaterie(in sens fizic), pozitiv si negativ.
Aici chiar aberezi cat China. De unde scoti asemenea aberatii?

CitatToate operatiile se bazeaza pe adunare si scadere, tot aceasta se gaseste in modul.
Cum se gaseste adunarea si scaderea in modul?

CitatTrebue de cautat mai riguros definitia modulului.
Ar fi de preferat sa nu mai aberezi in acest hal din ignoranta. Intai cauta definitiile pe care nu le cunosti, sau macar intreaba la altii, abea apoi da-ti drumul la idei si credinte.

CitatElectron, am gasit pe forum si in alte locuri  niste intrebari puse de [...]
styhl, ai uitat cumva unde te aflii? Ce au intrebarile astea cu subiectul de fata? Daca ai asemenea intrebari pune-le in alta sectiune, unde e locul lor.


e-
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: AlexandruLazar din Septembrie 27, 2011, 03:04:00 PM
Citat din: styhlll din Septembrie 27, 2011, 02:18:09 PM
..
5) Cum au calculat valorile acceleratiei libere (g), daca pe un pamint ce se roteste in jurul axei sale si in jurul soarelui practic e imposibil.

Fie avem un spatiu vidat. De la o inaltime de 9.8 m deasupra apei marii lasam sa cada liber un obiect. Conform stiintei actuale pamintul se roteste in jurul axei proprii contra directiei acelor de ceasorni (fata de soare), in jurul soarelui nu stiu (trebu de studiat luni de zile  schimbarea pozitiilor stelelor).
Dar, hai sa nu ne complicam atit, fie ca experimentul se efectueaza la polul nord  sau polul sud. Stiind raza pamintului, timpul de rotatie completa in jurul axei proprii , deducem ca timp de 1 secunda  ,cadere, obiectul ar trebui sa devieze de la locul unde trebu sa cada (perpendicular pe planul pamintului) cu 463 m.
Adica, cam imposibil sa mai faci experimentul....
In diferite pozitii de pe glob (ecuator, polul nord, dimineata, amiaza, seara, noaptea) obiectele ar trebui sa cada foarte diferit, ceea ce nu este... Dar, de ce?

Ție cuvântul "inerție" îți sună vreun clopoțel?

Edit: și acuma dacă tot am mușcat momeala troll-ului, ce treabă are toată asta cu operatiile aritmetice?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: styhlll din Septembrie 27, 2011, 07:53:46 PM
Lazar, tie, vreo fanfara iti suna la cap, ca mie mii schirba, demult, sa duc discutii cu tine?!

Ceea ce eu am postat (operatii noi), nu e deloc trolling, adica depinde ce creeri ai.....
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: meteor din Martie 18, 2016, 11:29:58 PM
Citat din: AlexandruLazar din Septembrie 18, 2011, 05:25:57 PM
1. Parcă tocmai scăpasem de aberațiile tale de pe forum.
2. Faptul că n-ai găsit definiția a ceea ce numești operație nu arată decât că te-ai documentat cel puțin la fel de superficial pe cât ai raționat.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperoperation
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: atanasu din Martie 19, 2016, 07:45:43 AM
Meteor,
Vedem n unele filme cum i se spune uneori unui copil sau altui personaj:tu esti special si asta are multe intelesuri de deosebit chiar si de exceptional de regula in bine.
Te intreb:cunosti vreo operatie speciala?
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: atanasu din Martie 21, 2016, 10:49:03 AM
@Meteor
Astept!
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: meteor din Martie 21, 2016, 10:33:22 PM
Lasa tu  filmele s.f. si povestile de asa gen.

Nu e nimic nou pina la urma se vede, nu e absolut nici o realizare cine stie ce, s-a mers pe: asa cum operatia cutare ... tot asa mai departe se poate..., tot asa analog cum s-a facut .. tot asa s-ar putea face, n i m i c minunat in asta.

Mai departe intrebarea ta, cred ca nu e bine pusa, fiecare operatie are aplicatiile ei, unele noi le stim , multe poate nu le stim.

Cel mai mult ce ma framinta este caci: nu si-au gasit inca aplicatii in viata de toate zilele, in fizica teoretica sau in matematica, aceasta cred inseamna doar ca este inca inapoiata stiinta de azi.

Dar si cine sa se bage in asa matematica complicata ?! Eu de exemplu nici gind nu am.

Ce inca mai poate fi banal, ca sa faci numere normale (nu astronomice) e nevoe ca exponentul sau/si baza (ma refer la exponentation) sa fie 1 , dar cum sa calculezi asa operatie cu exponent sau/si baza iar trebue de elaborat procedee.
Apoi de vazut ce fel de numere apar: transcendente,...

Dar asa lucrri is  c o m p l i c a t e.

Tot aceasta asa pur teoretic cind nu ai ce face si tai frunza la ciini.
Titlu: Răspuns: Operatii
Scris de: atanasu din Martie 22, 2016, 01:59:48 PM
Intrebarea este bine pusa dar tu nu o pricepi .Ti se aplica pe invers principiul pascalian care spune ca de multe ori cauti ceva ce ai cunoscut odata. In cazul tau neintelegand ce spun, tu nu sti nici macar ce-i aia o operatie in matematica. Si pentru ca nu poti raspunde  fie sa spui nu stiu, fie sa spui nu am inteles intrebarea, iti dai in mod caraghios cu parerea. M-ai dezamagit, credeam ca ai doar lacune de exprimare, dar trebuia sa stiu ca unele nu merg si fara celelalte. :)