Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Filozofie

MARGINIRE si NEMARGINIRE

<< < (9/12) > >>

atanasu:
Si nasterea ca data este ceva conventional si daca anul erei noi incepe la 6/7 zile dupa un 25 decembrie , un punct zero al erei dupa Cristos,  asezat la distanta ce rezulta de anul nou sa spunem din noaptea de 31decembrie 2022/01ianuarie 2023, asta este, si nu inteleg ce recomanzi tu. 
PS: Oricum si  in topic pentru cine este intersat de vechi calendare : https://www.g4media.ro/cea-mai-veche-dovada-a-calendarului-mayas-a-fost-descoperita-intr-o-piramida-din-guatemala-glifa-observata-pe-fragmente-murale-dateaza-din-secolul-al-iii-lea-i-e-n.html

princehansolo:
o fi fost o nastere grea, care a tinut 6/7 zile.

atanasu:
Redeschid firul pentruca este cel mai esoteric fir deschis de mine si pentruca doresc sa termin un subiect inceput pe un alt fir unde de fapt nu avea ce cauta respetiv ma refer la firul https://forum.scientia.ro/index.php?topic=5497.msg73894#msg73894
postarea nr #246 : Ianuarie 02, 2023 unde deschid o discutie refritoare la o lucrare esoteric-aritmetica pe care am facut-o prin 2013. In PS linkului indicat anterior  am scris despre natura lucrarii mele:
"PS: Dar vad ca nu-mi spui daca te intereseaza povestea aitmetic-algebrica a celor 153 pesti mari de la Sf Ioan teologul(apostolul iubit de Isus si despre care nu stim nici azi dupa Biblie daca a murit desi se pare ca totusi a murit in insula natala  Patmos si iarasi  desi teologul Tertulian a relatat că Ioan ar fi  fost scufundat în ulei clocotit, dar a scăpat în mod miraculos nevătămat acel capitol 21 afirmand si nemurirea lui ca fiind posibila.)

Simpla documentare in scop stiintific:

Cap 21:
............................
10.   Iisus le-a zis: Aduceţi din peştele pe care l-aţi prins acum.
11.   Simon-Petru s-a suit în corabie şi a tras mreaja la ţărm, plină de peşti mari: o sută cincizeci şi trei, şi, deşi erau atâţia, nu s-a rupt mreaja.
....
22.   Zis-a Iisus lui: Dacă voiesc ca acesta(nota mea: adica Ioan) să rămână până voi veni, ce ai tu? Tu urmează Mie.(Isus catre Petru)
23.   De aceea a ieşit cuvântul acesta între fraţi, că ucenicul acela nu va muri; dar Iisus nu i-a spus că nu va muri ci: dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu?
24.   Acesta este ucenicul care mărturiseşte despre acestea şi care a scris acestea, şi ştim că mărturia lui e adevărată."

Virgil:

--- Citat din: atanasu din Iunie 10, 2023, 11:55:31 a.m. ---Redeschid firul pentruca este cel mai esoteric fir deschis de mine si pentruca doresc sa termin nu subiect inceput pe un alt fir unde de fapt nu avea ce cauta respetiv ma refer la firul https://forum.scientia.ro/index.php?topic=5497.msg73894#msg73894
postarea nr #246 : Ianuarie 02, 2023 un deschid o discutie refritore la o lucrare esoteric-aritmtica pe care am facut-o prin 2013 un am scris intr-un PS:
"PS Dar vad ca nu-mi spui daca te intereseaza povestea aitmetic-algebrica a celor 153 pesti mari de la Sf Ioan teologul(apostolul iubit de Isus si despe care nu stim nici azi dupa Biblie daca a murit desi se pare ca a cam murit in insula natala  Patmos si iarasi  desi teologul Tertulian a relatat că Ioan ar fi  fost scufundat în ulei clocotit, dar a scăpat în mod miraculos nevătămat acel capitol 21afimand si nemurira lui posibila.)

Virgil a raspuns;
Ma intereseaza justificarea ta matematica a numarului 153 din viziunea ta;
Evident ca nu cred nici o varianta expusa mai sus despre Sf, Ioan, cu exceptia faptului cand Sf Ioan ar fi fost de fapt un copac milenar precum un Eucalipt, sau un Baobab. Eu stiu una si buna; Cine se naste din mama si tata trebuie sa si moara, iar in biblie la facerea spune ca numarul zilelor tale vor fi de 120 de ani.

Simpla documentare in scop stiintific:

Cap 21:
............................
10.   Iisus le-a zis: Aduceţi din peştele pe care l-aţi prins acum.
11.   Simon-Petru s-a suit în corabie şi a tras mreaja la ţărm, plină de peşti mari: o sută cincizeci şi trei, şi, deşi erau atâţia, nu s-a rupt mreaja.
....
22.   Zis-a Iisus lui: Dacă voiesc ca acesta(nota mea: adica Ioan) să rămână până voi veni, ce ai tu? Tu urmează Mie.(Isus catre Petru)
23.   De aceea a ieşit cuvântul acesta între fraţi, că ucenicul acela nu va muri; dar Iisus nu i-a spus că nu va muri ci: dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu?
24.   Acesta este ucenicul care mărturiseşte despre acestea şi care a scris acestea, şi ştim că mărturia lui e adevărată.

--- Terminare citat ---

atanasu:
Alceva ai rapuns tu  si anume dupa postarea mea #246 cu acel PS  pe care l-am repetat  azi ai scris:
" « Răspuns #247 : Ianuarie 02, 2023, 11:53:21 a.m. »

Deocamdata nu pot sa-mi diversific timpul si pentru studii ezoterice. In tinerete m-a preocupat destul acest lucru, dar informatiile respective sunt greu de verificat, asa ca m-am indreptat spre fizica unde sunt nenumarate experimente descrise in amanuntime verificare si rasverificate de fizicieni. ceia ce nu poti verifica e mai bine sa ocolesti decat sa crezi."

Dar la ce scrii astazi vei avea zilele astea raspunsul, adica justificarea matmatica  in chiar textul lucrarii mele care nu et nimic altceva dat justificara matematica a mirarii mele in fta versetului biblic cu o data certa in sec 1-2 en.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă