Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie anorganică

Electroliza

<< < (3/4) > >>

thedarkgluon:
Eu am incercat cu bicarbontat de sodiu si de amoniu, si mi-a aparut ceva verde pe mufa incarcatorului care l-am bagat in apa.
Insa acela nu era facut din cupru. Cat ai lasat incarcatorul in apa ca sa se faca galbena?
Eu am pus 12 v continuu si abia daca facea ceva bule...

nikarzv:
Eu nu am bagat mufa incarcatorului in apa. Am prelungit cu niste fire pana la o teava de cupru si un electrod de carbon luat dintro baterie. Eu am reusit sa obtin clorura de cupru. Este o singura problema: desi l-am uscat foarte bine si l-am maruntit flacara prafului de pusca nu o coloreaza in verde sau albastru. Presarat pe o gamalie de chibrit face o flacara superba verde sau uneori albastra. Intrebarea mea este: ce gresesc? De ce in praf de pusca nu coloreaza? m-am gandit la mai multe variante... Poate nu face suficienta temperatura... poate face prea mare... Va rog sa-mi dati si mie ceva sugestii. Multumesc mult.Uitati si miste poze cu , clorura pe gamalia de chibrit:
http://img7.imageshack.us/img7/6924/p260210104701.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/765/p2602101047.jpg

chimistul:
Salut!


--- Citat ---flacara prafului de pusca nu o coloreaza in verde sau albastru.
--- Terminare citat ---

pentru ca ai interferente cu alte culori din praful de pusca. fosforul din chibrituri arde cu flacara alba si nu interfereaza asa obtii culoarea verde. de fapt fosforul simplu arde cu flacara verde si poate se accentueaza una pe alta sau ceva d egenul asta.

radhoo:

--- Citat din: chimistul din Martie 03, 2010, 08:49:53 p.m. ---Salut!
pentru ca ai interferente cu alte culori din praful de pusca. fosforul din chibrituri arde cu flacara alba si nu interfereaza asa obtii culoarea verde. de fapt fosforul simplu arde cu flacara verde si poate se accentueaza una pe alta sau ceva d egenul asta.

--- Terminare citat ---
Cred ca principial e corect, flacara pulberii e "prea" colorata de celelalte chimicale, dar e interesant de vazut ca si in chibrite compozitia e asemanatoare cu pulberea preparata de nikarzv:
clorat de potasiu + nisip + sulf + clei
el a folosit azotat, dar cromatic e acelasi lucru. unele chibrite folosesc clorat de sodiu.
fosfor in forma alotropica de fosfor rosu se gaseste doar pe cutie (panglica de care se freaca batul) si ajuta la aprinderea varfului .

Daca nu ma insel din ce vad in poza, el a obtinut culoarea verde/albastra, pentru ca a folosit o bricheta.

nikarzv:
Deci , acum revin cu ceva noutati: am rafacut experimentul, am luat multe gamalii de chibrit si am amestecat cu pulberea mea, luata de pe gamalii. A colorat in albastru pal.(am si video da nu se distinge culoarea prea bine din video se vede mov). Am facut un amestec din acelas clorat de cupru si praf din acela de contin gloantele , cred ca este fulmicoton,(il am din niste capse) si surpriza: a facut flacara de culoare verde( de asemenea nu se distinge prea bine din video desi este filmat in slow-mo) . Cred ca cele doua culori se datoreaza temeraturii de ardere diferite.
Este vreun mod in care as putea face sa se coloreze si flacara prafului de pusca? Pot sa elimin coloratii anteriori?
Am si un pfar de pusca care cred ca arde alb :
Acesta il fac din praful de pusca mai slab care il pre-coc pana fumega usor, cand incepe sa fumege il racesc... si repet procedeul acesta de cateva ori. Nu inteleg complet de ce este mai bun dar presupun ca KNO3-ul se topeste si devine o masa amestecata mai intim( ramane sub forma de pulbere) .

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă